Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna rozvodu

Od: tonda* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den mám O2 2.0tdi 2012.
Tento rok mě čeká výměna rozvodu.
K té rozvodové sadě je i vodní pumpa? Nebo je to automatické že v servisem vymění pumpu i rozvody. Děkuji za odpoved

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Sadu koupíte s pumpou i bez. A se servisem ze snad domluvíte vy, co chcete udělat. Normální je vyměnit i pumpu.
tonda*
hodnocení

Já se díval na internetu a cenově rozpětí té pumpy je velké 1500az 8500kc

hodnocení

3x

Je lepší vyměnit s rozvody vše -kladky, VP, řemen, případně (můj mechanik automaticky mění i gufera-tedy dle motoru, stejně jako při spojce , taky mění automaticky). Ono se může stát, že pak krátce po výměně rozvodů začne VP prokapávat a pak to je práce navíc!

hodnocení

0x
Pumpa sice může přežít i několik intervalů výměny řemene s kladkou, ale nemusi. A její výměna znamená znova "udělat" rozvody. Cena práce převyšuje cenu pumpy, tak je to asi jasný:) Ale samozřejmě kdo si dělá servis sám a svůj čas nepočítá, ten může za pumpu ušetřit. Já ji třeba minule neměnil, protože jsem věděl, že byla měněná kvůli netěsnosti cca v půlce intervalu, ale teď už jo, protože to znamenalo, ze a aktuálně přetaženým intervalem už má za sebou dvojnásobek:) Ale byla jak nová, bez vůle a netěsnosti.
Na druhou stranu, zažil jsem dvakrát, že nová pumpa po výměně tekla..., aspoň jedna si ale brzo sedla a téct přestala. Což při vlastní práci nasere, ale u servisu to zákazníka trápit nemusí:)
"ale u servisu to zákazníka trápit nemusí". Naopak, většina servisů vás bude odpinkávat, co to půjde. Bude tvrdit, že je to normální. že si to sedne a kdo ví, jestli vám ta voda neutíká někde jinde.. Prostě se budou do krve bránit uznání reklamace a pokud neuhnou, težko se s nimi bude někdo soudit. Jim nebude vadit, když k nim přestanete chodit, kšeftů mají dost.

knick
hodnocení

0x
Včera jsem přivezl auto ze servisu. Bylo řečeno, že při výměně řemene rozhodně dát novou pumpu. Po výměně bylo na původní vidět, že začínala lehce unikat kapalina. Najeto 48000 km.
doplněno 11.01.25 20:39: Měnili mi rozvodový řemen. Předepsaná výměna je 60000km nebo 6 roků, je to přes 10 roků. Dacia Sandero 1.2
lll
Jako jste dělal rozvody při najetí 48tisíc?
Ty se přece dělají až při 190tisíc najetých!

Akože vám nedošlo,že mohol spraviť preklep? Inak rozvody sa menia podľa servisného intervalu a ten u mojeho auta je 90 000 a remeň pri 60 000 od výmeny. Takže každé auto to má inak.

jm
U některých aut je napsáno například interval 80 000 km nebo 10 let. A tak jsem si koupil pandu s nájezdem 15 000 km kde byly dělané kompletní rozvody po 10 letech při 9000 km.
lll
Aha, po doplnění to dává smysl. Nějak jsem automaticky předpokládal oktávku 2 TDI, časové hledisko jsem neuvažoval.
Ok, pardon.

asd1
hodnocení

0x
Sady jsou s i bez. VP je lepsi vyměnit. Pozor na kvalitu, smejdy brzy tečou nebo se i protoci vrtule na hřídelí.
asd1
A samozřejmě jde i sada bez a pumpu samostatne, vybrat osvědčenou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]