Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je přesnější

Od: slavo® odpovědí: 12 změna:

Když jedu po dálnici a mimo jiné sleduji kilometrovníky, tak jsem zjistil, že na vzdálenosti cca 60 Km dle kilometrovníku mi tachometr ukáže rozdíl 1 km oproti kilomertovníku.

TAk co je přesnější, tachometr v autě a nebo kilometrovník na dálnici?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Samozřejmě kilometrovník je přesnější, možná snad u dokonale přesný. Tachometr vždy ukazuje o něco víc, V reálu průměrně kolem 10%.
Je, teď koukám, že jde o vzdálenost a ne o rychlost :)
I tam samozřejmě má tachometr odchylku danou tolerancí rozměrů pneumatik a jejich nahuštění, které má taky vliv na obvod kola.

hodnocení

1x

Zpravidla /obvykle rychloměr načítá impulzy ze snímače otáček z převodovky a u některých vozidel ze snímače ABS na kole a do rychloměru a do čítače vzdálenosti, tedy ze stejného snímače... No a protože kola jsou ojeté a dokonce jsou zaměnitelné i různé rozměry na jednom vozidle tak 1km na 60km je banální. Obvykle to proměřuje daleko více...

hodnocení

0x

Kilometrovník na dálnici; tachometr ukazuje s chybou až o desetinu, většinou směrem nahoru...porovnávám rychlost na radaru a tachometr...tedy hoodně různých radarů okolo dálnic i cest nižších tříd

km

dobré je nezaměňovat měření rychlosti a měření vzdálenosti

To alo, ale je to na sobě závislé, alespoň u tachometru automobilu...tachometr bude ukazovat více, než je skutečnost, naměří více km...nebo je to jinak?

km

nevím, nevím jak u aut a jestli je to u všech stejný

@nonek: Je to jinak. Rychloměr naměří klidně o pět víc, ale ujeté kilometry nesedí tak třeba jen o dva na sto. Není to na sobě závislé. Dnes.

drprc
hodnocení

0x

Záleží jak moc máš ojetý gumy.

hodnocení

0x
Prišiel som na to že ak mám pneumatiky 215/65 R16 tak podľa tachometra idem 100 aj reálne. A keď tam boli predpísané 215/60 R16 tak bola odchýlka. Tachometer ukazoval 100 ale reálne podľa GPS bolo 94 km/h. Ja by som tie kilometrovníky ešte porovnal s GPS. Možno ani tie nie sú úplne presne.
Měl jsem kdysi ve Formanu pravděpodobně vzájemně nekompatibilní kimbinaci stálýho převodu a převodu na náhon tachometru, zároveň jsem tenkrát narazil v diskuzi i na další případy se stejným "problémem". Počítadlo počítalo o trochu menší vzdálenost, ale ručička zobrazovala rychlost v podstatě naprosto přesně.

jinx,

přesně tak, pokud jste měl nepředepsané rozměry pneu a dal jste v podstatě s profilem 65, tak jsou větší na obvodu a tím dohnaly ten rozdíl.

Jinak jak všichni víme, naprostá většina aut bez tachografu jsou takto stavěná.. Ukazují více nežli ve skutečnosti jedeme..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]