Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční brzda nejde zabrzdit

Od: rucka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, omlouvám se pro Vás muže za hloupý dotaz. Mám Fabii 2, nějak více jsem zabrala za ruční brzdu a teď, když ji chci odbrzdit, tak jde dát páka asi jen na 50% cesty, auto hlásí zataženou ruční brzdu, ale normálně jde jet a kola se točí. Zvládnu to jako žena opravit před panelákem, nebo musím do servisu? Pokud by stačilo sundat loketku a klíčem něco seřídit, to bych zvládla. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je na servis. Předchozí rádci se pletou. Podle mě jste větší silou utrhla některý doraz lanovodu, nejspíš v jednom ze zadních brzdových štítů. Tím došlo k fiktivnímu prodloužení lan přesně s vámi popsanými následky.

hodnocení

2x
Pokud u vás mrzne a auto předtím jezdilo hodně v mokru, případně už má lanovody od brzdy v horším stavu, mohla v nich zamrznout vlhkost, přimrzla lanka. Až se oteplí, rozmrznou, ale asi by dlouhodobě nebylo od věci je vyměnit.
rucka

Děkuji Vám. Přijde mi to divné, s autem jde normálně jet, i při vyřazení se dá auto "zatlačit". Je to jakoby se posunula celá dráha ručky směrem nahoru, protože jde vytáhnout mnohem výše než dříve a naopak nejde dát úplně dolů, jen do půlky.

hodnocení

2x
Pokud jde páka výš, než dřív, tak to zamrzlé nebude. Spíš jako by se urval, nebo vyskočil jeden lanovod. Dá se to poznat, když se silně zabere za ručku při pomalém pohybu auta, že brzdí jen jedno kolo. Ale to je jedno, rozhodně to sama neopravíte, musíte do servisu. Pak napište, co to bylo.

hodnocení

0x

řek bych že sou zamrzlí lanovody a nebo zrezly a zustaly vyset tím pádem přibrždujou kola a trpí brzdové obložení

sama to před panelákem nedáte

jediny co by šlo i když to taky nejde uplně snadno je že se u zadních kol ty lanovody uštípnou přeříznou aby se kola neblokovala za jízdy a až bude čas nechat lanovody vyměnit

rucka
hodnocení

Dobrý den, tak při světle jsem se na to podívala. Nevím bohužel, jak rozebrat loketní opěrku, ale ručka už jde dát úplně dolů, nahoru jde přes zuby, ale zkrátka vůbec nebrzdí, i když ji mám úplně nahoře, tak auto na neutrál roztlačím a ani se nezastaví, pokud se trochu rozjedu. Zjistila jsem, že se ani jeden z lanovodů nehýbe, když ručku zatáhnu či naopak, hýbe se jen ten prostřední šroub. Nevím, zda to tak má být. Každopádně, alespoň se nemusím bát dojet do servisu a nebude to celou cestu pískat (upozornění).
Ruční brzda nejde zabrzdit
asd1
Na 99% zrezly lanko prdlo. Jsou dvě a druhý kolo by mělo částečně fungovat..
= novy lanovody obe strany. Materiál pár stovek,práce na hodinu,servis samozřejmě bude 3x dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]