Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda plus

Od: pepicek odpovědí: 19 změna:
Dobrý večer.
Než poradit tak bych se rád zeptal někoho kdo kupoval ve škoda plus.
Chtěli by jsme měnit auto a do nového se nám nechce,samozřejmě kvůli ceně.
Zaujmulo mě par kousků právě na jejich stránkách auta 2024 cca do 10.000t.najeto
Odkud ty auta pocházej to jsou nějaké předváděčky nebo služebáky..právě že jich je docela dost
Právě jsem si řikal jestli to nejsou nějake poruchové vrácené od zákazníků a opravené..
Sice nabízejí záruky a podobné cukrbliky kolem,
Proto se ptám jestli jste někdo kupoval a jaká byla spokojenost..atd
Děkuji za názory

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

3x

Kupoval jsem před lety. Šel jsem do toho, protože jsem to považoval za jistější cestu ke koupi auta s historií, že nemohu koupit vyloženě špatně. Bylo to tak, ale jen částečně, velmi brzy se začala projevovat koroze. Zpětně bych to hodnotil jako běžný nákup v jakémkoliv autobazaru, protože jsem sice koupil u autorizovaného servisu/bazaru škoda, ale to auto ve skutečnosit vlastnil někdo jiný, kdo ho dotáhl z DE, ne ten bazar. Dále na první technické se zjistilo, že chybí zápis tažného, takže jsem to zpětně musel řešit s tím servisem. Prostě zpětně v tom nevidím žádné plusy, čekal bych totiž, že nebudou prodávat auta se začínající rozsáhlou korozí a veškerá legislativa bude důsledně dořešena. Je to cca 5 let zpět.

Potvrzuji. Prostě autobazar s riziky jako všude jinde.

Mohu se zeptat co to bylo za auto, že mělo takové probléby s korozí?

km
05.01.25 23:12

octavia 2

jaromir3
hodnocení

2x
Dobrý den, většina těchto vozů pochází z operativních leasingů (WVFS), ročních pronájmů nových vozů, referentských vozidel zaměstnanců škoda. Může se zde objevit i tzv. zkouškový vůz, vozidlo které bylo určeno ke zkušební montáži (školení pracovníků atd...). Na toto by vás měl prodejní partner upozornit. Na takové vozidlo se pak nevztahuje záruka.
Dál jsou zde v nabídce také předváděcí vozidla, které partner používal k testovacím jízdám apod.

pronajemvozu
hodnocení

2x
Problematicke vozy to nebudou, my mame ve firme par aut na rocni pronajem, takze kazdy rok nove a pak to jde na prodej jako rocni vuz, 5-10 tisic nalitano, auto strida jen par slusnych ridicu. Ale nekde to muze byt i jinak
Těch 5-10 tisíc na tachometru za rok u firemního auta je reálně před stočením kolik, cca desetinásobek? Ideálně na první olej...
lll
I když je to asi míněno ironicky, tak je to přesné!
Taky ve firmě natáčíme 60-100tisíc km ročně!
Bacha na jednoroční vozy, kdo by se tak asi zbavoval jednoročního vozu a proč?
To snad už radši 4 leté od bývalého leaseplanu..
usedcars.drivalia.com/...
asd1

Jak kdy. Může to mít šéfovo oblíbená sekratářka aby jednou týdně zajela pro kafe, najezdí za rok max. 500 km, auto v top stavu protože ta sekretářka neni blbá, jezdit umí a dá autu co potřebuje... Bazar tam kilometry přitočí aby těch 500 nevypadalo tak neuvěřitelně *smich*

Nebo to lítá denně po celý republice, má to 100 kkm+ a jako bonus s tim jezdí prase a na údržbu se zvysoka... Vykuk tam pak měsíc před prodejem dá nový gumy, poprvý vymění olej, stočí na 8kkm, naleští a střelí hejlovi *ua*

A takovej průměr je, že to je lehce olítaný zánovní auto... Za ty prachy mi to přijde dost drahý, vzhledem k té loterii jaká byla skutečná historie..

lll
K tomu ještě tyhle koncernový motory co žerou tu "vodičku" 0W20 jako zjednaný, 0,5l oleje na 1000km není podle Škoda Auto problém, takže za 14tis.km tam nalil 7litrů oleje a za rok ho to přestalo bavit, no, tak to posunuje dál..
007cz
Rádcové kteří od uvedené firmy nikdy neměli žádné auto mají nejvíce zkušeností. Zajímavé.
Aha, každá liška chválí svůj ocas :) Někdo je prostě jen naivní.
Ne, opravil bych to na "rádcové, co by si díky zdravému rozumu nic takového nekoupili".
Kdybych hledal roční auto, tak nájezdu cca 10 tkm bych věřil u něčeho jako Fabie nebo Citigo s atmo tříválcem po soukromým majiteli. Ale u čehokoli většího nebo "rychlejšího", ještě k tomu po firmě, bych těžko hledal argument pro tak nízkej "stav tachometru", aby tomu uvěřilo aspoň malý dítě. Jinak samozřejmě kilometry nemusí nic znamenat, 100tkm rozumným stylem po dálnici může být jak 20tkm ve městě, ale na počítadle chci mít skutečnost. A svým 425tkm můžu věřit:)

id
hodnocení

2x
My máme třetí auto od nich. Vždy roční s plnou zárukou. Po 4-5 letech jej u nich vyměníme opět za roční. Pouze u jednoho se měnily brzdové kotouče. Jinak do 5ti let žádná oprava, jen běžná údržba. Je fakt, že jako důchodci máme roční nájezd jen 10-15 tis. / máme 2 auta/.

pepicek
hodnocení

Dík za poznatky
Koukal jsem na karoga.najeto 14.000km leden 24.za 609.000.-
Asi máte pravdu že to bude jako když jdu do bazaru.
Nechce se mi jít do AAA a pod.
A soukromník rok dva staré auto neprodává.(a nebo toje bouračka).
Právě že ktomu dávaj ještě další 4.roky nebo 100.000km záruku.tak si říkám že by my neprodali nejakou voňávku.když to prodává aut.prodejce.
asd1
Bazar jako kazdej jinej. Auta jsou zánovní,ale to vůbec neznamená že jsou v pořádku. Záruka je často jen teoretická. Takže jako každá ojetina = dobře zkontrolovat skutečný stav,včetně právních vad typu exekuce. Bouračky tady bývají na havarijku,takže ty jdou dohledat. Ale taky to neznamená že to neopravil někdo bokem a v databázi to není..

pepicek
hodnocení

Děkuji za poznatky.

hodnocení

0x

Já takové koupil, v roce 2019. Vůbec nebyl problém, měl jsem jen dv drobné reklamace zrcátka a otvírání zadních dveří. Zdarma opraveno, páč jsem měl i prodlouženou záruku na 5 let.

hodnocení

0x
Dva roky zpět Superba naj.16000 km a 8 měsíců starý a letos octavku naj. 19000 km a stáří rok a čtvrt. obě v pohodě a jak píšou ostatní tak klasický nákup jako kdekoliv jinde. Nebál bych se toho ale taky nečekal žádné extra výhody spíše jasná historie a km...

pepicek
hodnocení

Zdravim.
Tak zkusim a uvidim.
Ono my stejně nic jinýho nezbývá,když chci koupit auto.:)
Schválně za dva/tři roky se podělim o zkusenosti když si vzpomenu...
Preji krásného dne..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]