Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroska v prašném prostředí

Od: petr123 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně motorky, kroska, známý si ji u mne schoval na zimu do kotelny kde se topí uhlím, každou sobotu ju umývám mokrým hadrem voda v kyblíku je černá jak vix, dost se tam práší,vadí jí to? Koupil bych plachtu určenou na moto, má to smysl? Nebo je to zbytečné,? Majitel je v zahraničí, voláme si jednou za měsíc a zapomněl jsem se na to zeptat, děkuji Petr

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Uhelný prach + popel obsahuje dost síry, takže mu to mácháte v řídké kyselině sírové. Tak fakt ještě jen jednou slušně omýt, otřít do sucha a přikrýt. Kotelna není ideální, protože ten jemný prach se dostane úplně všude.A pokud je ve sklepě, může tam být i vlhkost. Na druhou stranu, kroska není princezna..

A stejnou logikou, protoze je tam obsazeny urcite i nejaky uhlik, tak se mu na to vlastne sypou diamanty...?

To axus: Ne, diamanty se z uhlíku vyrábí vysokým tlakem, který doma běžně nevyvinete. Ale uhelný mour a popel jsou s vodou velmi agresivvní právě kvůli obsahu síry. Máte ve sklepě uhelnou kotelnu? Já ano, takže vím, co to s ocelí dělá při dlouhodobém působení.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, no to bude mít radost, ale do toho s tím doufám šel. Koupil bych normální stavební plachtu a zakrýt, malou strečkou (folie) trochu obtočit a nahoru třeba starou deku. Dejte to co nejdále od kotle, ať něco nechytí. Stejně to není dobrý nápad. Benzín třeba vypustíte, ale nádrž na suchu není nic moc.*hi*

petr123
hodnocení

Ano, ví že se tam topi uhlim, tak zítra vezmu plachtu a stecku a zakryju to, zkusím tu krosku Este než ju zakryji pořádně umýt, myslíte že když vemu teplou vodu s jarem a hadru, půjde ten prach dobře dolů? Děkuji Petr

martinkupka
hodnocení

0x

někteří motorkáři s endury a kross motorkami kupují bláto ve spreji, protže jezdí jen asfalt a bez bláta by to někdo mohl poznat...nechal bych jí špinavou

riva
hodnocení

0x

Strečová fólie je levná a hodí se na vše možné. Tady máš 0.5m x 130m, to vydrží pár let: ekotermpraha.cz/...

hodnocení

0x

Pokud je stabilní teplota stačí i ta strečka,jinak spíš textilní plachta

hodnocení

0x
U vás bych chtěl mít taky něco schovaného ;) Neměla by to být starost majitele? Raději než to mýt..tak to vytáhnu ven a ofoukám kompresorem,pokud máte.. Nebo omýt hadicí..U kotle to uschne raz dva..Pak omotat tou fólií..

hodnocení

0x
Řekl bych, že nejvíc vadí to pravidelné namáčení při čištění od uhelného prachu. Suchý prach snad nicemu nevadí, ale ta dodaná voda v teplý kotelně nebude z hlediska koroze dobrá, srovnal bych to s tím, když kdysi moje matka po zaparkování ve vlhký garáži Favorita "umyla" od soli kýblem s mokrým hadrem :)
Nechal bych to normálně zaprasit a pořádně umyl až po skončení topný sezóny. Ale fakt umyl, ne namočil a patlal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]