Nejste přihlášen/a.
A jen pro přesnou info, jeslti se jedná se o kontrolku chladící kapaliny? Mám řidičák krátce, tak nevím úplně přesně co koupit a co případně do auta dolejt. A v okolí taky nikoho moc nemám, kdo by mi poradil. Takže proto se ptám tady, budu rada za rady, jinak mám starého 4 Golfa. Děkuji Nikyy

4x
No pozdě bycha honit, ale koknul bych a dolil tu chladící kapalinu. Pozor, až to vychladne a doplnit pod správné víčko a správnou kapalinu (G11, G12,.. je jich víc, tak dle barvy a manuálu), nebo alespoň destilovanou vodu.
P.S.: Dnes už se v AŠ údržba moc neprožívá a holkám to kolikrát ani neukáží, takže tazatelka za to nemůže.
3x
Bohužel nepíšete typ auta. U starších Škodovek a dalších koncernových aut se to v zimě děje typicky u znečištěných/zoxidovaných kontaktů. které hlídají v nádobce chladící kapaliny hladinu. Chová se to pak trochu jako teloměr, při strartu třeba pod 0°C se to ozve, tedy zpravidla pouze ráno. U některých jsou kontakty přístupné a stačí otevřít víčko a dva holé dráty na boku opucovat kartáčkem na zuby.
1x
Jelikož jsem to řešil u dvou aut, tak sdělím příčinu u nich, nikoliv u Vás.
Stačilo dolít 1 deci (bylo třeba nalít více) nemrznoucí směsi. Páč když je kapalina sudené, má menší obsah, těsně pod kontrolní spínání. Jakmile se teplota trošku zvedne, objem se zvětší a spínač pozná, že je to OK.
Takže nejdříve zkuste zkontrolovat, doplnit chladící směs.
Kapalinu pro doplnění jednoduše takovou, co má stejnou barvu jako současná, buď zelenomodrá, nebi pravděpodobněji růžovofialova, hlavně barvy nemíchat. A co zhruba 3 roky vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.