Nejste přihlášen/a.
jedeme na chatu s kamaradama ale potřebujeme pustit repraky ale nemam elektřinu ale zato máme autobaterku ale nevim jak to dát dohromady,prosím jaké kable si máme sehnat a kam co zapojit díky jinak repraky maji dva kolíky a nabíječka na notebook taky dva.
ahoy,
musíte si sehnat měnič napětí, který Vám udělá z 12V - 220V střídavých, volil bych nějaký silnější aspon na 150w
záleží kolik maj odběr ty reproduktory.
Nechceš sem hodit fotku toho co chceš do sebe zapojit?Ty repráky chceš zapojit k tomu notebooku?Ten notebook asi na autobaterku nezapojíš,většinou mají napájení vyšší než 12 voltů.
Proč se škrábat pravou rukou na levem uchu, když to jde dělat i levou rukou? Už 10 let používám repro bedny ( aktivní ) jen na autobaterku. Stačí 10 minut práce. Protože pokud zauvažujeme, proč převádět 12V z autobaterie na 220V, když repro, si převádí 220V zpět na 12 nebo 9V? Otázkou je zda to máte jen chvilkové řešení ( stav použití ), nebo to tak budete řešit často. Pokud tedy často, tak otevřete repro, vytáhněte transformátor ( trafíčko ) , koukněte nebo změřte jaké dává napětí a můžete to na odpojené kontakty napojit bud´ přímo z baterie, nebo přes stabilizátor 7809 ( cena 10 kč ) nebo jiný vhodný s výstupem dle potřeby. Já to řešil ještě jinak, měl jsem AKUpaky s RC bateriemi, které mi zbyly z RC modelů, kde bylo výstupní napětí 9.6V. Na jedno nabití vydrří repro hrát dvě pracovní doby Nonstop. nebo autobaterie a ta vám vydrží celou dovolenou. PS. a jak budete živit NoteBook? Taky pojede jen na baterii?
Fidonete,Tvoje řešení problému pochopí min.středně zdatný elektrotechnik,ale asi těžko tento konkrétní zadavatel otázky.Řekl bych,že o tom nemá ani páru.
Měnič a jedna rozdvojka to vyřeší,150 W cca 800,-Kč.Otázkou zůstává,jakou mají baterku,resp.jak dlouho jim vydrží.
Výraz:"Chceme si pustit repráky" je naprosto nesrozumitelný.Pustit si hudbu z cd nebo rádia z mikrověže,je jasný a srozumitelný.
Takhle je potřeba položit dotaz.Samotné reproduktory,coby bedničky,nevydají ani hlásku.Pokud je k tomu rádiu nepřipojím.Nevím jak dnešní přístroje,ale měl jsem rádio,které mělo zdířku na připojení baterky,nebo k aku z auta.Jen bylo potřeba upravit napětí napájení odporovým děličem nebo zenerovou diodou..
Ta baterka z auta ,jak tu bylo řečeno,má své minimum a to se může nevyplatit
JABRAKA
Proč nesrozumitelný? Já jsem z toho pochopil, že hudbu budou pouštět z "noutu"a mají ještě aktivní repro ,které taky potřebuje "šťávu"Něco takovéhoto alza.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.