Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napajení z autobaterky

Od: enabler* odpovědí: 14 změna:

jedeme na chatu s kamaradama ale potřebujeme pustit repraky ale nemam elektřinu ale zato máme autobaterku ale nevim jak to dát dohromady,prosím jaké kable si máme sehnat a kam co zapojit díky :) jinak repraky maji dva kolíky a nabíječka na notebook taky dva.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

budeš potřebovat nějaký takový měnič napětí:

dobry-obchod.cz/...

hodnocení

0x

ahoy,

musíte si sehnat měnič napětí, který Vám udělá z 12V - 220V střídavých, volil bych nějaký silnější aspon na 150w

záleží kolik maj odběr ty reproduktory.

enabler*
hodnocení

a my to potřebujeme aby nám ty repraky nevybouchly? jako velkej přísun energie?

Co cheš dál řešit? Prostě potřebuješ měnič, jehož výkon bude větší než je příkon na něj připojených zařízení. Tobě by asi stačilo něco kolem 200 - 300 W i s rezervou.

hodnocení

0x

Nechceš sem hodit fotku toho co chceš do sebe zapojit?Ty repráky chceš zapojit k tomu notebooku?Ten notebook asi na autobaterku nezapojíš,většinou mají napájení vyšší než 12 voltů.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Potřebuješ prostě něco takovýhleho:

aukro.cz/...

Ale pozor, prodávají se taky s německou nebo UK zásuvkou, nejenom s českou!

Ideální je možnost připojení jak na autozapalovač, tak i na krokosvorky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Více přístrojů řeší klasicky rozdvojka a já bych do měniče osobně investoval více a koupil silnější, abych do něj v budoucnu mohl připojit třeba vrtačku a pod.

fidonet*
hodnocení

0x

Proč se škrábat pravou rukou na levem uchu, když to jde dělat i levou rukou? Už 10 let používám repro bedny ( aktivní ) jen na autobaterku. Stačí 10 minut práce. Protože pokud zauvažujeme, proč převádět 12V z autobaterie na 220V, když repro, si převádí 220V zpět na 12 nebo 9V? Otázkou je zda to máte jen chvilkové řešení ( stav použití ), nebo to tak budete řešit často. Pokud tedy často, tak otevřete repro, vytáhněte transformátor ( trafíčko ) , koukněte nebo změřte jaké dává napětí a můžete to na odpojené kontakty napojit bud´ přímo z baterie, nebo přes stabilizátor 7809 ( cena 10 kč ) nebo jiný vhodný s výstupem dle potřeby. Já to řešil ještě jinak, měl jsem AKUpaky s RC bateriemi, které mi zbyly z RC modelů, kde bylo výstupní napětí 9.6V. Na jedno nabití vydrří repro hrát dvě pracovní doby Nonstop. nebo autobaterie a ta vám vydrží celou dovolenou. PS. a jak budete živit NoteBook? Taky pojede jen na baterii?

venca1*

Fidonete,Tvoje řešení problému pochopí min.středně zdatný elektrotechnik,ale asi těžko tento konkrétní zadavatel otázky.Řekl bych,že o tom nemá ani páru.

Měnič a jedna rozdvojka to vyřeší,150 W cca 800,-Kč.Otázkou zůstává,jakou mají baterku,resp.jak dlouho jim vydrží.

ar*

Hlavně aby tady za pár dní nebyl dotaz.

Jsme s kamarády na chalupě a nemůžeme nastartovat , vyflákali jsme baterku. Co teď?:D

jakub13*

AKUpack s jakou kapacitou? Děkuji za odpověď.

jabraka*
hodnocení

0x

Výraz:"Chceme si pustit repráky" je naprosto nesrozumitelný.Pustit si hudbu z cd nebo rádia z mikrověže,je jasný a srozumitelný.

Takhle je potřeba položit dotaz.Samotné reproduktory,coby bedničky,nevydají ani hlásku.Pokud je k tomu rádiu nepřipojím.Nevím jak dnešní přístroje,ale měl jsem rádio,které mělo zdířku na připojení baterky,nebo k aku z auta.Jen bylo potřeba upravit napětí napájení odporovým děličem nebo zenerovou diodou..

Ta baterka z auta ,jak tu bylo řečeno,má své minimum a to se může nevyplatit

JABRAKA

ar*

Proč nesrozumitelný? Já jsem z toho pochopil, že hudbu budou pouštět z "noutu"a mají ještě aktivní repro ,které taky potřebuje "šťávu"Něco takovéhoto alza.cz/...

buss
hodnocení

0x

Bože, zase stařina..., sna to tazatel už vyřešil, pokud nezemřel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]