Dobrý den, chtěl bych se zeptat na takový problém, který trápí můj manet korádo tx 1,4kw 1998, už asi dva roky co ho mám. Dlouho jsem to neřešil, ale nyní mám řidičák a chtěl bych na něm jezdit normálně v provozu. Problém je v tom že Korado než jsem ho koupil tak 20"let nejezdilo, čili je ve stavu jako novém. Mělo najeté možná 500 km. To je možná i moc. Každopádně před těmi dvěmi lety se zprovoznilo, jezdil jsem na něm párkrát, ale co je strašně divné a to je ten problém, že strašně špatně startuje. Prostě nevím, jestli je to spojené s tím, že ten motor byl v provozu po 20 letech defakto. Nicméně nastartovat ho dá opravdu práci, minimálně 5-10 minut chce to rozšlapávat se stojanu ho vůbec nenastartuju. Ale jak se chytne tak běží super. Akorát když je studené tak slyším takové mlácení nevím asi spojka. Každopádně jak se zahřeje problém odpadá. Když na něm jezdím, tahá úplně super, vůbec žádný problém dostat se na 40 km/h. Což myslím že je docela pěkný výsledek, když je to ta nejslabší verze co se dala koupit. Pamatuji si že předtím my dvěmi lety byla strašně moc vyrezlá nádrž, což byl docela problém, bylo to v rámu. Nicméně se to odrezilo nevím jestli by to měl nějaký vliv, ale to asi těžko. Jenom chci říci že karburátor byl čistěn už mockrát a problém se startováním stejně přetrvává. Moc vás tím to chci poprosit o radu, čím si myslíte že by to mohlo být. Děkuji za odpověď.
Bude potřeba zkontrolovat tu nádrž, musí být čistá. V dnešní době už existují různé ochranné prostředky na nádrže. Problémem může být manipulace s nádrží v rámu. Problémem dlouho odstavených motocyklů bývá vyrezlý vnitřek. Může dojít k poškození klikového hřídele a ložisek, kdy válečky za tak dlouhou dobu mírně zareznou. To nemusí být na první pohled vidět, ale díly, který se točí několik tisíc otáček za minutu to poznají. Mně se tak zničila kliková hřídel na Jawě 350. Z levného přibližovala se tak může stát věc, která bude spíše k zlosti a budou do ní padat čas a peníze.
Zdravím, jak padlo - špatné "ustájení". Koukněte na svíčku, ideálně i na povrch pístu skrze otvor, motor prošlápňete s trochou benzínu s olejem (stačí trochu do stříkačky a otvorem aplikovat). Samozřejmě vyčistit i palivovou cestu počínaje nádrží, vzduch filtr a výfuk taky zkouknout. Píšu obecně pro staré moto, ale je to pořád to samé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.