Dobrý den Před vánoci jsem si koupil auto do práce Zatím jsem s ním skoro nic nenajezdil,dnes když jsem šel dofoukat kola jsem si všiml že jeden disk je odlišný, ne úplně ale je Moje otázka teda zní Vadí to něčemu? Pneu všude stejne Děkuji
Zdravím, hlavně je důležitý rozměr, typ a ETčko(zális). Vše by mělo být vyraženo na plechu disku. Pokud vše, mimo například odlehčovací otvory bude, stejné, mělo by to být ok. Doporučuji i pneu zkontrolovat s TP vozidla.
musí mít stejné označení - pak to nebude řešeno (snad ani na TK) - ale pokud jsou tam jiné údaje typu J6 1/2... - je to jiný rozměr a tím i vada. minimálně na nápravě byste měl mít shodné pneu i shodné disky.
Já mám taky na zimu a na léto odlišné disky a ničemu to nevadí. Jestli chcete nějakou odpověď co vám pomůže tak ať ten dotaz napíše aspoň někdo, kdo dokončil 1. Ročník ZŠ. Případně se obraťte na věštírnu.
Pokud je jiný jen vzhledově a rozměry má shodné s ostatními a samozřejmě v souladu s TP nebo e-TP, TAK TO NIČEMU NEVADÍ!
martinkupka
ne úplně, ale je, takže ohrožuje
trtr
Toto je IMHO blbost, jen estetická vada. Pravda je, že vůl se toho případně chytit může. Zrezavý vám blatník a vy tam dáte jiný z vrakáče, třeba jiný odstín, asi takto. Co je důležité a nepadlo to tu je, že disky s pneu by měly být vyvážené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.