Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr autobaterie

Od: janv400 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, potřebuji poradit s výběrem akumulátoru pro Kia ceed 2016, 1.6crdi 100kW se start stop systémem. Originál mám AGM 12V 70Ah 760CCA (SAE) 608A(EN). Při hledání na internetu mi vyskakují baterie s vyšším proudem okolo 760A(EN) .V diskuzích jsem našel že by to neměl být problém někdo zase píše že to je problém. A druhá otázka jestli se musí kodovat. Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

6x
Zdravím, obecně není vyšší startovací proud na škodu, nejdůležitější je vnější rozměr a orientace pólů (pravá/levá). Kódování myslíte asi proces výměny, aby se ne zablokovalo třeba rádio,... Na to je dobré paralelně připojit dočasný externí zdroj-zálohuje paměti. Někdo to dělá pomocí tří článků 18650 nebo rovnou 3s lipolek.
janv400
hodnocení

Dobrý den, vím že vyšší proud není na škodu ale nejsem si jistý u novějších vozů s různýma systémama a jiným typem dobíjení a baterií (AGM). Zkoušel jsem u různých vyhledávačů na náhradní díly zadávat auto a všude bylo doporučeno 70Ah a od asi 640A do 760A. Přímo tuto baterii jsem nenašel maximálně někde z Asie. A kodování jsem myslel BMS jako to má VW koncern

trtr
No s kódováním neporadím, ale kouknul bych třeba na Exide, ten dnes prý vede, Varta už ne.
P. S.: Pokud by to šlo, nechal bych stop-start vypnout.
janv400
hodnocení

Díky za radu. Exide jsem také uvažoval, asi zkusím má dobré hodnocení. Díky

hodnocení

0x

Problém to nebude,kódovat se musí akorát když dáte s jinou kapacitou a to jen jestli máte "chytré dobíjení"

janv400
hodnocení

Díky zkusím Exide 12V 72Ah 760A o 2Ah by neměl být problém a po novém roce zajedu radši do servisu a popřípadě ji nechám nakódovat. Díky za radu

hodnocení

0x

Auta ze start-stop systém zpravidla battery manegment mají a nastuvuje se tam zpravidla kapacita baterie, či reset po výměně. Jen asi u koncernových aut se kóduje baterie, protože jak známo, tak Němci mají všechno složitější a udává s etam i výrobce atd. . KIA 2016 věřím že battery manegment má a přes diagnostiku se výměna aktivuje. Zkus pokoumat na netu... Nedávno jsem se s tím setkal na Volvu 2015 , tam byl jenom reset a na Fordu obdobného roku taky jenom reset...

janv400
hodnocení

Díky. Nejsem si jistý co by se stalo a radši to pokoušet nebudu. Radši vydržím a počkám na servis. Díky za radu

007cz
hodnocení

0x
U tohoto Ceeda se baterie nekóduje. Hlavně tam dej AGM.
janv400
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]