Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové auto pro starší

Od: carek* odpovědí: 19 změna:

s pohodlným nastupováním a posezem, 5 dveří, zatím vybíráme ze dvou - Suzuky SX4 a Honda Jazz, zkuste ještě jiný, Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

zkusil bych omrknout kiu venga, do té prý se dobře leze. Na výšku má tuším cca stejně jako c max a do toho se fakt leze velice dobře. Já osobně nízké auto už chtít nebudu, měl jsem půjčené tři dny nový model mondea a to byla docela zabíračka:)

doplněno 26.08.10 18:30:

magazin.auto.cz/...

carek*
hodnocení

Opravdu super autíčko podle mých představ. Mohu jenom konstatovat, že po zkušební jízdě jsem byl nadmíru spokojen i moje manželka. 7 let záruka a to pohodlí, včetně nastupování a radost jak z exteriéru, tak interiéru. A potom, že se nevyplatí se zeptat. Tuto značku jsem doposud vynechával, ale spletl jsem se. Díky za radu. Opravdová radost.

malvinka*

Carek, prosím jsme napnuti s jakým autíčkem jste absolvoval zkušební jízdu? Pro orientaci případných zájemců.

Díky M.

cyril*

Že by Mercedes?

carek*
hodnocení

Zkušební jízdu jsem absolvoval se Suzuki SX4, Mazda 2, Hundai i 30, Toyota Auris a Yaris, Kia Venga, Ford Fokus a Honda Jazz. Všechny jízdy si také vyzkoušel můj syn 34 let a moje manželka 57 let. Všechny vozy mají něco do sebe, každý máme jiné oko a možnost finančních prostředků. Zaměřil jsem se na hezký venek i interiér a cenu 350000,- Kč. Jako každý chlap jsem poměřoval zrychlení, max. rychlost, hliníková kola, klimatizaci, přední mlhovky a záruční dobu, kotoučové brzdy vpředu i vzadu a v neposlední řadě radost a pohodlí z interiéru. Pokud seřadím auta dle mého pořadí bylo to asi takhle

1 - KIA, 2 - Suzuki, 3 - Yaris, 4 - Auris, 5 - Hundai, 6 - Fokus, 7 -Mazda, 8 - Honda maželka sestavila pořadí: 1 - KIA, 2 - Yaris, 3 Suzuki, 4 Honda, 5 Auris, 6 Mazda, 7 Hundai, 8 Fokus a syn 1 Auris, 2 Fokus, 3 KIA, 4 Suzuki, 5 Mazda, 6 Hundai, 7 Yaris, 8 Honda. Je vidět že názory se věkem a pořebou různí. A to je vlastně v pořádku. Na závěr bych nechtěl neopomenout naší škodovku, ale zdá se mi že ji pohledově zuniformovali, jinak věřím že poměr kvality a ceny jsou na vysoké úrovni, ale změna je život, doposud jsem měl fabii - 10 let a spokojenost. Přeji hezké dny s jízdou bez nehod.

tesyk*
hodnocení

0x

Nissan X-trail nissan.cz/...

carek*
hodnocení

Hezký, ale pro nás moc drahý, max. 400000,- Kč. Přesto děkuji.

pt®

Carek, my jsme si koupili na stará kolena Renault Thalia, nevím, zda se Vám líbí. Ale pokud nejste vysoké postavy, tak je to auto dobré a hlavně má velký kufr, co my tam naložíme věcí. Jinak asi to Suzuki. To je můj názor. PT /stařenka/

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

toyota Yaris dream, litrová třídvéřová, nesrovnatelně nižší spotřeba a provoz nez suzuki nebo honda

erikch*

3 a kolik je 5(dveří)?...to je ten rozdíl mezi otázkou a odpovědí...

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Tomuto požadavku by mohl odpovídat Ford Fusion ford.cz/...

hodnocení

0x

zdroj: internet kafe

Re: Nové auto pro starší

Suzuki SX4 není špatná volba zejména tehdy, když hledáte vůz s pohonem 4x4. Honda Jazz vychází méně příznivě (je dost drahá) a čtyřkolku nemá. Pokud po ní netoužíte a stačí vám pohon předních kol, doporučil bych vám Seat Altea, který se v dobré výbavě Reference prodává pod cenou 400 000 Kč s motorem 1.2 TSI/77 kW a dokonce i s výkonnějším 1.4 TSI/92 kW.

malvinka*

Měla jsem cca před dvěma lety možnost svézt se Esinou Sx4 pohodlné vozítkou i do hor výhled ok až na ty sloupky u předních oken.

Před týdnem mi byla nabídnuta zkušební jízda Dacii Duster panem Beldou V Jablonci N Jizerou. Pojezděníčko na Jaráku bylo moc prímové. Kdo zná místní poměry a sjezdovku. Lze přepínat pohon 2x4 nebo 4x4. Vozítko tiché, pohodlné, bezproblémové. Cena velmi přijatelná. Reference na opravy nulové. Ceny Dacek cena od 199 000,- Kč. Duster je o poznání na vyšším finančním zatížení základ je od 350 000,-Kč

doplněno 26.08.10 16:50:

Spotřeba necelých 5 litrů nafty.

doplněno 26.08.10 20:08:

zde je SUV

novinky.cz/...

doplněno 27.08.10 18:53:

Ještě jsem zapomněla dodat je o Dustry enormní zájem, čekací lhůta je půl roku a to i v zahraničí.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

no vysoká je i KIA SOUL

carek*
hodnocení

Rozhodnuto a rada pro starší řidiče i řidičky, KIA VENGA, neváhejte absolvovat zkušební jízdu, pohodlně nastoupíte i vystoupíte, svižně zajezdíte. Vy budete mít radost z interiéru a ostatní se za vámi otočí, jako by jste jeli s SEATEM LEON, který se mi moc líbí, ale při vystupování jsem myslel, že jim utrhnu a odnesu volant. Tak ho nechám těm mladším. Jo, děti nám stárnou. Tak se mějte a díky všem. Každá rada není drahá, ale je dobrá.. JE ROZHODNUTO.

carek*
hodnocení

Stirečku - Magistře ještě jednou dík za upozornění, máte opravdu vkus a cit pro pokročilejší věk.

stirecek*

Jsem rád, že jsem mohl dát tip. Je pravda, že se mění s věkem. Dřív jsem nedal dopustit na focuse a jeho skvělý podvozek i řízení, sice jsem dál věrný značce ford, ale ve vyšším provedení. Výhled, komfort, prostor a to nastupování je silně návykové. Venga se mi líbí, jen pro mé potřeby má menší kufr, kia ceed kombi ho má sice obrovský, ale je nízká. Sedmiletá záruka mluví za vše*palec*

doplněno 27.08.10 23:55:

moje.auto.cz/...

doplněno 27.08.10 23:55:

moje.auto.cz/...

doplněno 27.08.10 23:57:

auto.cz/...

carek*
28.08.10 01:12
hodnocení

OK

musilnabytek*
hodnocení

0x

A co Opel Meriva A , dá se pořídit skladová zásoba od 230,000,-(výprodej). a Opel Meriva B od 400,000,-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]