Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BMW 535d nebo 740d?

Od: radko odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, poohlížím se po koupi ojetého vozu. Velmi se mi líbí varianty BMW 535d a 740d.
U obouch vozů by se jednalo o rok výroby 2010-2012 (podle nabídky), cena okolo 300 000 Kč, většinou mají najeto přes 200 000 km, ale více jako 240t km bych nechtěl.
Jaké vozidlo byste zvolili? Jestli tu je někdo, kdo by se třeba více vyznal v motorizaci, jak je co poruchové atp, tak bych byl velice rad.
A ještě bych se chtěl zeptat, když 7 rada uz jsou opravdu luxusní vozy, tak jaký by byl cca cenový rozdíl při opravách vozidla? Je ta 7 řada na opravy výrazně dražší nebo je to v podobné cenové hladině jako 5 řada?
Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x
Vzal bych 30d ten by měl fungovat. Nebo 525d 150KW, ale těch se moc nevyrobilo.

hodnocení

1x
Sedmičku vůbec, u té bude potřeba dalších 100 na běžný servis a to tam nesmí být nic rozbitého či nefunkčního.
Řada 5 je na to o dost lépe, ale taky počítej s tím, že u ní umí desetitisíce jen lítat.
Vše záleží na péči předchozího majitele.
Jestli koupíš, dej sem info jaká byla realita.

stanjura
hodnocení

0x

Budeš Mít Výdaje

radko
hodnocení

To mi je jasny no.. Je to ale takovy sen si pořídit BMW a sportovnější auto, ale ted nevim

lll
hodnocení

0x

lll
hodnocení

0x
Vím že se na to neptáš, ale vem si třeba tuhle oktávku, r.2013, prý 163tis. najeto, cena podobná, motor super, a co tam může být stejně skrytých problémů.
auto.bazos.cz/...
Ale řešitelných za rozumné peníze.
A ty ses zamiloval do auta, do kterého můžeš klidně vrazit po nákupu ještě 200?
Podle dotazu se nezdá že bys měl známého mechanika/servisáka.
Radím se odmilovat.
radko
hodnocení

Tak já již jedno auto vlastním. Je to VW Touran na takové to běžné používání.
Pořídit si BMW byl ale vždy můj sen a zároveň trošku luxusnější a sportovnější auto.
Ty komentáře o servisu mě ale dost odrazují no, abych řekl pravdu.. Zase ale když se něco pokazilo u toho VW nebo by se stalo u Octavie, tak to také stojí dost peněz ta oprava.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, pokud jste srdcař apod. ok, ale jinak bych BMW vynechal, je to čistě designovka a, styl života. Podobně Audi, Alfa, Mercedes,... Spousta peněz padne jen na servis, palivo,pneu, vyšší pojištění a spoustu dalšího.
Berte auto pro život, které bude sloužit vám, ne vy jemu.

david12
hodnocení

0x
Dobrý den, nevím bál bych se toho, kamarád si koupil Audi Q7 a po měsíci ježdění, oprava 45000 a to se opravuje na koleni, do Audi servisu ani nejel. Já preferuji co novější tím lepší. Vždy to bude vrak, musíte si uvědomit, že nový stálo 2 mega, takže aby to nebyl vrak mělo by stát 1mega a ne 300000 Kč, to je moje pointa a při té se držím. Ale samozřejmě znám i takový pro které je to koníček a nevadí jim vrazit cca 1500000 ročně za prémiové auto. Byly na autě dělaný rozvody, nevím jak v BMW ale v Audi servis za cca 60-80 tisíc motor musí jít údajně ven, vstřiky už někdo měnil, ne x tisíc za jeden repasovaný, turbo desítky tisíc, automat měnil v něm někdo olej, ne tak se klidně může hned vysypat desítky tisíc oprava, možná i sto tisíc, bavíme se samozřejmě o nových dílech u použitých sice o polovinu levněji ale omezená životnost, u premiovky třeba BMW 7 a v dieselu nevěřím při tomto stáří a této ceně, že bude mít najeto takhle málo, u tohoto auta asi ani nepoznáte pokud má najeto o 100000 km více, serviska a pouze původ ČR, dá se ověřit servis a nájezd km v autorizovaných servisech u dovozu už je to celkem problematické.
radko
hodnocení

Tak ta cena klesá i stářím auta.. Přece jen už by to bylo 12 let staré auto.
Tak já již jedno auto vlastním. Je to VW Touran na takové to běžné používání.
Pořídit si BMW byl ale vždy můj sen a zároveň trošku luxusnější a sportovnější auto.
Ty komentáře o servisu mě ale dost odrazují no, abych řekl pravdu.. Zase ale když se něco pokazilo u toho VW nebo by se stalo u Octavie, tak to také stojí dost peněz ta oprava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]