Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám Sorento s motorem 2,5 CRDi,rv.2003,někdy v létě jsem nabral plnou nádrž nafty s biosložkou.A nyní mám ještě přes půl nádrže.Nějak moc s autem nejezdím,ale tak jednou za měsíc vyjedu.Parkování v průjezdu,v zimě je tam 5-10 st.Nebudu mít problémy s tou starou naftou?Mám použít nějaké aditiva?Díky za reakce.
Leta jsem jezdil a nikdy se mi nic Vámi popisovaného nestalo , jinak VIF nepomáhá na snížení vysrážení parafínů, ten má jiné vlastnosti !
Při startu spíše problém nebude-tan může nastat až po nějaké době-ujetí několika kilometrů v mrazu. jinak pokud máte obvy, doplňte zimní naftou nebo tuto urychleně dokud nejsou mrazy vyjeďte a načerpejte zimní.nebo doplňte plnou zimní nebo (dle míst kde bydlíte arkticku) + pokud přidáte VIF zimní tak prospějkete vstřikovací )palivové soustavě auta. Pokud nemáte obavy o motor (V starších CRDi k motorech "korejců" někteří jezdili i na čistý RO) tak na cca 20-30l nafty dejte pár litrů N95 . Ve starém XUD9 (PSA) jsem na 60litrů nafty dával 5 litrů naturalu, ale ten schroustal bezproblémově i čistý RO, někteří jedinci prý v nich jezdili i na vyjetý motorový olej s naftou
Díky všem za rady.Kousek od bydliska mám možnost nafty bez biosložky+VIF.Nebude to lepší volba?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.