Nejste přihlášen/a.
Jel jsem v místech kde byla povolená 70 tka - je ale už dávno cca 10 let.
přede mnou byla řízená křižovatka - přijíždím tou sedmdesátkou ke křižovatce - bylo to v pozdních večerních hodinách.
bylo to asi ve městě.
najednou zelená přeblikla na oranžovou a během cca 2 sekund blikla červená.
i když jsem po rozsvícení oranžové začal brzdit, tak když jsem byl několik metrů před semaforem tak blikla červená, takže jsem projel kolem červené.
Tipuji, že byl nastaven krátký interval pro přebliknutí ze zelené na červenou vzhledem k povolené max. rychlosti.
Sice jsem zastavil, ale až v prostřed křižovatky.
Nikde v tu dobu nejelo žádné vozidlo a kamery tam asi taky nebyly.
A jaké přestupky.
A už se mi stalo, že jsem nedávno viděl jak semafory ze zelené na červenou přepnuty snad během 2 sekund - 1 semundu svítila oranžová.
A co je na tom za lhaní?
To nemůže být na semaforu nastaven příliš krátký interval. A když je řidič v nevhodnou dobu na nevhodném místě a nestihne zastavit "jedině o semafor" tak je to přestupek?
Nebudu řešit vteřiny. Do křižovatky smíte vjet když tam skočí oranžová v případě, že už nedokážete bezpečně zastavit. Pokud taková situace nastane, tak pak je obhoajitelné i to, že semafor míjíte když už je na něm červená. Já jsem skutečně jednou viděl semafor, na kterém oranžová blikla tak na půl sekundy, tak na červenou vjižděli do křižovatky všichni a podle mě přestupek nedělali.
Takže na rozdíl od ostatních si já myslím, že pokud jste jel povolenoou rychlostí a skutečně už nešlo bezpečně zabrzdit, tak jste udělal chybu jen v tom, že jste se o to brždění pokoušel. Máte se rozhodnout a buď zastavit u stopčáry, nebo nebrzdit a jet dál.
Víte co je úplně nejlepší, naučit se ladit tzv. zelenou vlnu! Často je to vidět u místních, či těch co nespěchají. Pak je nějaká trubka ještě těsně před křižovatkou předjede a pak stojí jak péro na červené a čumí. Ti za ním zatím doplachtí a ani nemusí vyřazovat a jedou plynule dál, někdy stačí málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.