Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl to přestupek?

Od: obcan odpovědí: 14 změna:

Jel jsem v místech kde byla povolená 70 tka - je ale už dávno cca 10 let.

přede mnou byla řízená křižovatka - přijíždím tou sedmdesátkou ke křižovatce - bylo to v pozdních večerních hodinách.

bylo to asi ve městě.

najednou zelená přeblikla na oranžovou a během cca 2 sekund blikla červená.

i když jsem po rozsvícení oranžové začal brzdit, tak když jsem byl několik metrů před semaforem tak blikla červená, takže jsem projel kolem červené.

Tipuji, že byl nastaven krátký interval pro přebliknutí ze zelené na červenou vzhledem k povolené max. rychlosti.

Sice jsem zastavil, ale až v prostřed křižovatky.

Nikde v tu dobu nejelo žádné vozidlo a kamery tam asi taky nebyly.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Díky za oznámení.

hodnocení

5x

Ano, byl to přestupek. Dokonce několik přestupků. Ale nejhorší chyba je lhaní!

obcan
hodnocení

A jaké přestupky.

A už se mi stalo, že jsem nedávno viděl jak semafory ze zelené na červenou přepnuty snad během 2 sekund - 1 semundu svítila oranžová.

A co je na tom za lhaní?

To nemůže být na semaforu nastaven příliš krátký interval. A když je řidič v nevhodnou dobu na nevhodném místě a nestihne zastavit "jedině o semafor" tak je to přestupek?

na červenou přepnuty snad během 2 sekund****bylo to více vteřin

puf

Správně se zastavuje na oranžovou. Nežijeme v Itálii, kdy na čerstvou červenou Rosso fresco projedou ještě 2 auta fofrem. Nedáváte pozor, nebo jedete rychle, případně už jste starý s pomalými reflexy.

fterina

Vteřiny nejsou mírou času, ale úhlů!

makk
hodnocení

1x

Nebudu řešit vteřiny. Do křižovatky smíte vjet když tam skočí oranžová v případě, že už nedokážete bezpečně zastavit. Pokud taková situace nastane, tak pak je obhoajitelné i to, že semafor míjíte když už je na něm červená. Já jsem skutečně jednou viděl semafor, na kterém oranžová blikla tak na půl sekundy, tak na červenou vjižděli do křižovatky všichni a podle mě přestupek nedělali.

Takže na rozdíl od ostatních si já myslím, že pokud jste jel povolenoou rychlostí a skutečně už nešlo bezpečně zabrzdit, tak jste udělal chybu jen v tom, že jste se o to brždění pokoušel. Máte se rozhodnout a buď zastavit u stopčáry, nebo nebrzdit a jet dál.

Na přechodu pro chodce také vkročíte na přechod, když svítí zelená a potom klidně dokončíte přechod, i když se rozsvítí červená.

hodnocení

0x

je ale už dávno cca 10 let.***a to řešíte teď, nebo oč jde?

petr2
hodnocení

0x
Koukám že Silvestr se blíží a někdo vzpomíná co bylo zajimavého před mnoha a mnoha lety

hodnocení

0x
Byl to vážný přestupek. Dnes za 6 bodů plus pokuta.

trtr
hodnocení

0x

Zdarvím, asi takto, to že je tam (byla) povolená rychlost 70 km/h ještě neznamená, že pokud se blížím do křižovatky, tak jaksi lidsky zpomalím a očekávám třeba kamion, který to řeší podobně jako teď Vy. Ony semafory a značky nejsou úplné právo a mnoho lidí už Vám toto nikdy nepotvrdí.

demon2
hodnocení

0x
Ahoj, možná se mi to stalo taky, dokonce v Praze, nikdo to řešit nebude a kdyby tak pidas vysvětlení, brzdil jsem, ale nedibrzdil, omlouvám se, zaplatíš pokutu a jde se dál. Ale určitě na 99% to bude ok

trtr
hodnocení

0x

Víte co je úplně nejlepší, naučit se ladit tzv. zelenou vlnu! Často je to vidět u místních, či těch co nespěchají. Pak je nějaká trubka ještě těsně před křižovatkou předjede a pak stojí jak péro na červené a čumí. Ti za ním zatím doplachtí a ani nemusí vyřazovat a jedou plynule dál, někdy stačí málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]