Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazivo - Manžeta řízení

Od: petrs odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,měl bych dotaz ohledně maziva. Potřeboval bych promazat řízení u předního kola auta pod manžetou, která praskla. Našel jsem, že je vhodný Mogul A 00. Doma mám také Mogul Molyka G. Je možné pro tento účel použít použít také tento typ maziva? Auto mám Peugeot 206 1.1i 44KW.Předem moc děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

puf
hodnocení

0x

Jestli praskla, tak prvně vymejt. Krom maziva tam necháte z prasklé manžety vniknutý prach a písek z cesty. Pak namazat a novou manžetu.

petrs
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď a informace. S výměnou manžety počítám. Jde mi převážně o typ maziva, které jse možné použít.

puf

Taky mažu jako kolega dole LV2-3 ložiskovou. Je jemná a konzistencí připomíná tu původní.

hodnocení

0x

petrs
hodnocení

0x
Děkuji moc za odpovědi a za tip na mazivo.
puf

Teď čtu ten mogul G a vodstatě je s LV2-3 jen rozdíl, že je pro pomaloběžná ložiska (volantová hřídel, kloub pedálů, atd..) Mogul G se nehodí pro mazání nábojů kol, ložisek alternátorů, atd..

Takže na promazání tyče, co se pomalu sune tam a zpět je také vhodný.;)

A00 tam necpi. To je do čepů řídká lepivá srajda.

Zas něco řidšího spíš bude stejkat a vracet se z měchu zpátky do hřebenu, ta 2-3 je taková, že se rozstrka do stran a už nevrátí doprostřed. U favorita jsem tam kdysi stříkačkou nalil olej, nekde jsem tenkrát četl, ze tam patří. Každopádně do tý doby ztuha vrzajici řízení pak začalo jit lehce.
Hlavně to nepřeplnit, u feldy jsem jeden čas měnil manžety snad každej rok, když jsem chtěl převodce dopřát dostatek mazání:) Největší "úspěch" byl, když mi po výměně šlo po ránu se ztuhlou vazelínou ztuha zatočit už při první odbočce dva bloky od baráku a volant citelně povolil v okamžiku, kdy se ozvalo takový prdnuti manžety a vycaknuti vazelíny:)

petrs
hodnocení

Tak super, děkuji za upřesnění a vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]