Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z testu autoškoly

Od: kolemjdouci odpovědí: 10 změna:

Procházím testy z autoškoly na internetu a je tam jako správná odpověď, že jízdní souprava je souprava složená z jednoho nebo více motorových vozidel a jednoho nebo více přípojných vozidel. Já si to v reálu nedovedu představit. Jak to tedy je? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x
Co si neumíte představit? Traktor, který táhne 2 vleky nebo nadměr, kdy jeden tahač je vpředu a druhý tlačí zezadu?
kolemjdouci
hodnocení

Já se zasekl na těch dvou motorových vozidlech. Auto vepředu a vzadu mě nenapadlo. To potom jo.

je vpředu a druhý tlačí zezadu***ale to je vyjímečně a jde o nadrozměrnou přepravu, za zvlášť určených podmínek.

častěji je tahání (vlečení) auta druhým autem.

hodnocení

2x

Koukněte třeba sem. Tady máte příklad, jak to může vypadat.

doplněno 23.12.24 09:00:

milancukrar - Tak jistě, tohle u nás nepotkáte. Už proto, že by se to na naše silnice nevešlo *smich* a že to naše předpisy nedovolují. Uvedl jsem to jen pro představu, jak taková souprava může vypadat.

OK, ale tazatel myslel asi u nás případy.

berger1

Ale potkáte, aspoň já to před lety potkal. V noci na rychlostní u Hranic, zprava na vedlejší stál tahač. Samo mi nedal přednost a vjel mi tam. Stihl by to, jenže měl za zadkem tři, možná čtyři neosvětlené maringotky, protahoval jsem se pravým příkopem... Prý to zapomněl připojit na elektriku. Kolotočáři...

Ano, u nich je to standard, Když je chytnou, zaplatí pokutu a jedou dále, páč se jim to vyplatí. Nehledí na délku soupravy.

hodnocení

0x

Už jste viděl, jak auto táhne auto? Tak to je taky jízdní souprava.

Když to druhé (budeli se táhnout), udělá škodu, půjde to z povinného toho prvníha auta.

Auto s návěsem, který má ještě přívěs.

kolemjdouci
hodnocení

Díky všem co mi odpověděli. Ještě mě napadlo - je nějak omezen počet vleků, co táhne traktor? Dva jsem viděl, víc ne. Myslím v ČR.

Na silnici dva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]