Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předjíždění do poslední chvíle

Od: frantaj odpovědí: 13 změna:
Dobré poledne,
za poslední týden jsem viděl, jak vůz předjížděl a do poslední chvíle, musel jsem skoro zastavit z 90 km /h aby se stihl zařadit.
Potom další situace vůz předjížděl v zatáčce, kde nebylo vůbec nic vidět za zatáčku.
Mě se zdá, že poslední čas hodně přibývá takové nebezpečné situace na silnici.
Dávají za to postih, když je záznam z palubní kamery?
doplněno 21.12.24 15:04: Podíval jsem se na sazebník pokut a dostane pokutu 6 bodů a může dál jezdit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přijde na to. Po mě už několikrát záznam z kamery chtěla přímo PČR - nedávno když jsem na 158 hlásil auto v protisměru na dálnici, jednou - taky celkem nedávno při podobném incidentu, kdy předjiždějící urazil zrcátko ženské v protisměru, zastavil jsem, dal jsem jí své číslo, nabídnul svědectví i záznam a za chvíli volali policajti, že záznam určitě chtějí. Za ta leta se mi kamera už mockrát osvědčila

hodnocení

2x

Ne. Pokud se řidič sám nepřizná, tak není postih.

hodnocení

0x

ano - při předání dobré kvality videozáznamu se PČR tím zabývat bude... jen pozor, aby na záznamu nebylo porušení i z vaší strany pár minut před nebo po této události...

A není to jen poslední čas, je to postupně narůstající agresivita řidičů s ohledem na hustší dopravu a agresivitu lidí obecně. Nechtěl bych tvrdit, že to je přímo z toho důvodu... ale myslím, že tomu pomáhají hry, které v posledních 20ti letech jsou stále brutálnější a jezdit jako prase je prostě pro mladé cool.

hodnocení

0x

za poslední týden ****"denně je vidět, jak ostatní řidiči porušují pravidla, jen my to nikdy neděláme."

Dávají za to postih, když je záznam z palubní kamery?****ne, v této situaci určitě ne.

mnd®
hodnocení

0x

Ano.Budou to řešit.Začnou tím,jestli má kamera homologaci a jestli nebyla umístěna v zorném poli řidiče.Jestli se nestala nějaká nehoda,tak je taky bude zajímat jestli máte povolení k filmování/natáčení a uchovávání záznamů a předávání záznamů jiným osobám.Jestli se podíváte,tak ani na mapách nejsou vidět RZ a obličeje osob ( jsou ,,rozmazány,,).Asi určitě nemáte od toho jiného řidiče svolení k jeho natáčení.Kdyby se měli věnovat všem těmto udavačským záznamům,tak je už nikdo nikdy nevidí v ulicích a už všichni sedí v teple kanceláře a koukají se na monitor se záznamem.

doplněno 21.12.24 13:08:

..musel jsem skoro zastavit z 90 km /h aby se stihl zařadit. - a to jste jistě dodržel bezpečnostní vzdálenost.Při 90km/h to má být cca.50 m.

yarda1
hodnocení

0x

Když za někým jedu, snažím se od něj být na takovou vzdálenost, pokud mne nějaký fitipaldi předjíždí a moc mu to nevychází, aby měl dost místa a mohl se přede mne bezpečně zařadit.

to je správné.. tazatel ale dle popisu jel a v protisměru měl auto, které předjíždělo, aniž by mělo dostatek času a místa...

Takové situace jsou extrémně nebezpečné a jsou z toho smrtelné nehody.

yarda1

Aha, pochopil jsem to špatně. Tak to by snad ti co pomáhají a chrání řešit mohli a měli.

Kdo jsou ti fitipaldi? Nebo Fifialdi?

Fitipaldi je ten, kdo jezdí jako širón.

yarda1

Tak já říkám týpkům co nemají co dělat za volantem.

cs.wikipedia.org/...

asd1
hodnocení

0x
Musí být důkaz o přestupku + ztotožnit řidiče, takže pokud jedeš dal a das to cajtum pozdeji, tak řekne že neridil a je vysmátý. Musíš jet za ním a navast cajty aby ho zastavili, důkaz že pri predjizdeni ohrozil je záznam z kamery.
Na tohle by měli používat civilní auta a ne provokovat na rovné dálnici jestli před nima nezrychlis na 140 nebo vrtulnikem smirovat jestli se nezacalo předjíždět 20m před začátkem prerusovany čáry (která zacina nesmyslne až 50m od místa kdy je vidět do rovinky)
Podobný nebezpečný kokoty je treba eliminovat driv než někoho zabijou, nejde o bonzovani ale o ochranu všech okolo a i toho kokota.
Ano jezdí spousta agresivních spechajicich magoru, taky proto je u nás tolik nehod...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]