Nejste přihlášen/a.
Přijde na to. Po mě už několikrát záznam z kamery chtěla přímo PČR - nedávno když jsem na 158 hlásil auto v protisměru na dálnici, jednou - taky celkem nedávno při podobném incidentu, kdy předjiždějící urazil zrcátko ženské v protisměru, zastavil jsem, dal jsem jí své číslo, nabídnul svědectví i záznam a za chvíli volali policajti, že záznam určitě chtějí. Za ta leta se mi kamera už mockrát osvědčila
ano - při předání dobré kvality videozáznamu se PČR tím zabývat bude... jen pozor, aby na záznamu nebylo porušení i z vaší strany pár minut před nebo po této události...
A není to jen poslední čas, je to postupně narůstající agresivita řidičů s ohledem na hustší dopravu a agresivitu lidí obecně. Nechtěl bych tvrdit, že to je přímo z toho důvodu... ale myslím, že tomu pomáhají hry, které v posledních 20ti letech jsou stále brutálnější a jezdit jako prase je prostě pro mladé cool.
Ano.Budou to řešit.Začnou tím,jestli má kamera homologaci a jestli nebyla umístěna v zorném poli řidiče.Jestli se nestala nějaká nehoda,tak je taky bude zajímat jestli máte povolení k filmování/natáčení a uchovávání záznamů a předávání záznamů jiným osobám.Jestli se podíváte,tak ani na mapách nejsou vidět RZ a obličeje osob ( jsou ,,rozmazány,,).Asi určitě nemáte od toho jiného řidiče svolení k jeho natáčení.Kdyby se měli věnovat všem těmto udavačským záznamům,tak je už nikdo nikdy nevidí v ulicích a už všichni sedí v teple kanceláře a koukají se na monitor se záznamem.
..musel jsem skoro zastavit z 90 km /h aby se stihl zařadit. - a to jste jistě dodržel bezpečnostní vzdálenost.Při 90km/h to má být cca.50 m.
Když za někým jedu, snažím se od něj být na takovou vzdálenost, pokud mne nějaký fitipaldi předjíždí a moc mu to nevychází, aby měl dost místa a mohl se přede mne bezpečně zařadit.
to je správné.. tazatel ale dle popisu jel a v protisměru měl auto, které předjíždělo, aniž by mělo dostatek času a místa...
Takové situace jsou extrémně nebezpečné a jsou z toho smrtelné nehody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.