Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje financování u Áček?

Od: jarin® odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

chci se zeptat, jestli je tu někdo kdo ví nebo má případně osobní zkušenost s braním auta na úvěr od Áček. Na cedulích mají dvě ceny. Konkrétně Superba co jsme viděli - normální cena 450 tisíc, akční cena na úvěr 390 tisíc. Pak jsem to doma hodil do té jejich kalkulačky, dal jsem 0% akontaci a splácení 5 let a když jsem vynásobil měsíční splátky počtem měsíců, tak mi to vyšlo na nějákých 405 tisíc, když jsem dal splácení na 3 roky, tak to snad bylo ještě míň, než je reálná hodnota auta.

Předpokládám, že ta jejich kalkulačka je zavádějící a bude v tom háček, protože v prvé řadě je to výhodné pro ně. Jedná se o auto pro otce, který si chtěl původně půjčit peníze od banky, spořka mu nabídla 270 tisíc za krásný úrok 11%. A on samozřejmě argumentuje tím, že v případě toho superba když si půjčí od banky tak by ho měl za 450k, když si ten úvěr zřídí přes ně, tak ho bude mít o 60k levnější.

Ale v tom bude háček, kdo Vám dá dnes takovou slevu. Buď je ta kalkulačka zavádějící, nebo jsou tam skryté poplatky za zřízení, pojištění atd.

Budu rád pokud někdo kdo ví jak to funguje nebo s tím má osobní zkušenost, mi dá vědět jak to vlastně je.

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zaklad je u nich nic nekupovat ...

vili
hodnocení

2x
Před několika lety jsem kupoval nový vůz a protože jsem nechtěl čekat, poptal jsem v Áčkách v té jejich Mototechně, což je jen takový název pro nabídku nových nebo minimálně používaných vozů. Konkrétně ten můj vyhlédnutý měl najeto 15 km, takže mi ani nechtěli udělat zkušební jízdu.
Když jsme se začali bavit o ceně, strávil jsem tam přes 3 hodiny. Nakonec jsem se nedohodl a vůz koupil normálně u dealera s tím, že jsem ty 2 měsíce počkal.
Součástí ceny totiž byly všemožné povinné prodejní poplatky za cokoliv, co by člověk čekal buď automaticky, nebo by to pořídil za pár korun. Například lékárnička a nějaké žárovky za asi 15 stovek nebo poplatek za sjednání prodeje 6500. Ale co bylo nejdůležitější, cena byla podmíněna tak nesmyslně drahým pojištěním, že výhodnost celkové částky byla úplně jinde. Neustále také prodejce odbíhal s údajně dotazem nadřízeným, jestli mi může slevit. Také jsem se dozvěděl, že nějaké inzerované financování, které měli v nabídce jako nejvýhodnější, je díky těm poplatkům vlastně nejdražší, a berou si ho s prominutím socky, které zajímá jen výše splátky a ne celková cena. Zvláštní přístup, jak zmanipulovat zákazníky, kupující de facto nový vůz.
Uznávám, nabídli mi vůz v nejvyšší výbavě, což jsem pak u dealera nekupoval, a také bych ho mohl mít hned, ale jejich kultura prodeje mi přišla děsivá. Takže jsem raději koupil jinde, kde se ke mně chovali opravdu jako k zákazníkovi, vlastně i ušetřil, i když mě to stálo čas čekání.

V mototechne jsem kupoval 3 roky zpet auto a vubec jsem nemel takove obstrukce jako u tebe, mozna to bylo tim ze auto nebylo uplne nove (3 roky a 25tis km), kupoval jsem ho bez splatek a hlavne bylo tesne po covidu (jaro 21). Rekl jsem si jeste o slevu 10tis protoze na kapote byla celkem hluboka ryha (ktera na fotkach nebyla videt) a i kdyz se jim to moc nelibilo tak stejne po 15ti minutach jsem odchazel spokojen s autem. Do fakturace mi teda dali nejake blbosti jako zaruka na 2 roky, zpetny odkup za nejlepsi cenu apod ale nic mi za to neuctovali, resp byla tam sleva 100% z 15tis (mozna nejaka aktualni akce?) .Ale je taky pravda ze jsem nemel duvod nejak vice smlouvat na cene, protoze cena oproti novemu byla o 50% dole a stale s danou vybavou to byl proste nejlepsi kup nez co nabizela konkurence.

(jinak auto od te doby najeto o 120tis a jeste nebylo v servisu kvuli nejake poruse (olej a bzdy delam sam))

vili
Zato u mě se prodejce vyřádil. Nejdřív jsem chtěl stejný typ, ale jinou barvu, kterou mi slíbili převézt na pobočku za vratnou kauci 2000. Ta kauce se složit musela ještě ten den, jinak prý je o auto velký zájem a do zítra by nemuselo být. Ten rozhovor proběhl telefonicky někdy ve dvě, a já kvůli tomu jel z práce dřív 30 km, abych to stihl do 4 odpoledne složit. Samozřejmě za cca 2 dny mi někdo od nich telefonoval, že vybraný vůz už není, že ho omylem i přes složenou kauci prodali, a nabídli mi jinou barvu a navíc o něco málo dražší, protože auto bylo asi o měsíc novější a vůbec, o tuto konkrétní verzi je velký zájem. A pak začlo to tříhodinové peklo, kdy jsem seděl půlku doby sám v kanceláři, zatímco prodejce odbíhal a testoval, kolik vydržím. Já byl bonitní a na auto jsem úplně nespěchal, takže jsem prostě nemusel tu nabídku vzít. A nakonec jsem odmítl.
Ještě cca 3 týdny mi pak volali a slevovali různé ty poplatky, takže bych mohl skutečně mít auto třeba o 15-20 tisíc levnější, ale už jsem byl rozhodnut pro dealera, kde jsem nakonec koupil, a nelituji. Auto po třech týdnech nakonec někdo koupil nebo ho někam převezli, protože se přestali ozývat a v bazaru už nestálo, když jsem jsem nakoukl po cestě okolo.
Jinak u dealera jsem měl klasickou záruku 5 let nebo do určitého počtu najetých kilometrů, pojištění na 3 roky za cenu, za kterou bych ho sám nikdy nejednal, v ceně například přípravu na montáž tažného zařízení a slevu 15 tisíc za to, že jsem si nevzal sadu náhradních pneumatik, které jsem si koupil jinde pak trochu lepší.

hodnocení

1x
I u Áček lze koupit dobrý kus. Ale často to tam dá ten, kdo má na autě nějaký průser.
Počítej ale s tím, že ty velký pavilony, kanceláře, pracovníky někdo musí platit a ten někdo je zákazník=od soukromníka koupíš většinou levněji.

hodnocení

0x
1) ano, i ve špatném bazaru lze koupit dobré auto2) akční cena na úvěr - musíte si to přečíst celé vč. hvězdiček, informací pod čarou a odkazůOhledně té dvojí ceny je problém v tom, že ji nikdy nikdo nezískal. Vždy to je pouze u specifických produktů některých společností, kdy zrovna vám to za těch podmínek neschválili... a také tam bývá info o platnosti pro právnické osoby (FOP,PO).Mne osobně tam štve jejich způsob prodeje - člověka půl dne zdržovat, zblbnout - až jste psychicky mimo, pak teprve prodají. A co jsem tak slyšel jednoho kamaráda, tak doporučuje na všechno možné prohlédnuté dát značky třeba fixou... - po podpisu totiž přijede auto s jinou baterií, jinými koly, bez výbavy atd. - kupujete totiž jen vozidlo (nebo soubor dílů).

hodnocení

0x
Však to tam mají psané, cca přes 8% pa

frankiess
hodnocení

0x

Já jsem u Áček kupoval auto už před lety. Nemůžu říct, že by mě auto vypeklo, ještě slouží. Jen fakt bacha na to jejich financování. Oni vám tam sami řeknou, ať si to dobře spočítáte. Pokud to neuděláte, budete se při splácení hodně divit - vlastní zkušenost. Cena při financování je zcela jistě vyšší než platba bez úvěru - o tom žádná!

hodnocení

0x

Kupoval jsem nedávnou u jiné velké firmy. Jejich nabídka financování byla podivná, pár čísel načmáraných na papíru bez uvedení banky (podle mne porušení zákona). Ve výsledku bych zaplatil dalekovíce než je ta cena "v hotovosti". Raději jsem vzal úvěr u spořky který vyjde mnohem lépe. RB nebyla tak výhodná a Unicredit mě vyhodili že takové financování nedělají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]