Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli je tu někdo kdo ví nebo má případně osobní zkušenost s braním auta na úvěr od Áček. Na cedulích mají dvě ceny. Konkrétně Superba co jsme viděli - normální cena 450 tisíc, akční cena na úvěr 390 tisíc. Pak jsem to doma hodil do té jejich kalkulačky, dal jsem 0% akontaci a splácení 5 let a když jsem vynásobil měsíční splátky počtem měsíců, tak mi to vyšlo na nějákých 405 tisíc, když jsem dal splácení na 3 roky, tak to snad bylo ještě míň, než je reálná hodnota auta.
Předpokládám, že ta jejich kalkulačka je zavádějící a bude v tom háček, protože v prvé řadě je to výhodné pro ně. Jedná se o auto pro otce, který si chtěl původně půjčit peníze od banky, spořka mu nabídla 270 tisíc za krásný úrok 11%. A on samozřejmě argumentuje tím, že v případě toho superba když si půjčí od banky tak by ho měl za 450k, když si ten úvěr zřídí přes ně, tak ho bude mít o 60k levnější.
Ale v tom bude háček, kdo Vám dá dnes takovou slevu. Buď je ta kalkulačka zavádějící, nebo jsou tam skryté poplatky za zřízení, pojištění atd.
Budu rád pokud někdo kdo ví jak to funguje nebo s tím má osobní zkušenost, mi dá vědět jak to vlastně je.
Děkuji.
V mototechne jsem kupoval 3 roky zpet auto a vubec jsem nemel takove obstrukce jako u tebe, mozna to bylo tim ze auto nebylo uplne nove (3 roky a 25tis km), kupoval jsem ho bez splatek a hlavne bylo tesne po covidu (jaro 21). Rekl jsem si jeste o slevu 10tis protoze na kapote byla celkem hluboka ryha (ktera na fotkach nebyla videt) a i kdyz se jim to moc nelibilo tak stejne po 15ti minutach jsem odchazel spokojen s autem. Do fakturace mi teda dali nejake blbosti jako zaruka na 2 roky, zpetny odkup za nejlepsi cenu apod ale nic mi za to neuctovali, resp byla tam sleva 100% z 15tis (mozna nejaka aktualni akce?) .Ale je taky pravda ze jsem nemel duvod nejak vice smlouvat na cene, protoze cena oproti novemu byla o 50% dole a stale s danou vybavou to byl proste nejlepsi kup nez co nabizela konkurence.
(jinak auto od te doby najeto o 120tis a jeste nebylo v servisu kvuli nejake poruse (olej a bzdy delam sam))
Já jsem u Áček kupoval auto už před lety. Nemůžu říct, že by mě auto vypeklo, ještě slouží. Jen fakt bacha na to jejich financování. Oni vám tam sami řeknou, ať si to dobře spočítáte. Pokud to neuděláte, budete se při splácení hodně divit - vlastní zkušenost. Cena při financování je zcela jistě vyšší než platba bez úvěru - o tom žádná!
Kupoval jsem nedávnou u jiné velké firmy. Jejich nabídka financování byla podivná, pár čísel načmáraných na papíru bez uvedení banky (podle mne porušení zákona). Ve výsledku bych zaplatil dalekovíce než je ta cena "v hotovosti". Raději jsem vzal úvěr u spořky který vyjde mnohem lépe. RB nebyla tak výhodná a Unicredit mě vyhodili že takové financování nedělají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.