Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda fabia 1? Nenáročný uživatel

Od: villy odpovědí: 12 změna:

Ahoj, prosím o doporučení vozidla. Jezdím 10 let s Fabia 1. 50kw bez klimatizace.
Co byste si nyní koupili aby to vydrželo klidně 15 let s tím, že budu pravidělně servisovat a měnit raději dříve než později.
Sehnat zachovalý vůz s nájezdem a vyservisovat nebo raději nový? Manuál mi až tak nevadí, ale co když budu do budoucna plakat o automat :D.
Chtěl bych něco jednoduchého jak je ta fábie, stačí klimatizace, abs, textilní sedačky, nejsem moc náročný, že?
Ale věřím, že na nějaký Seat Alteca v automatu bych si hned zvykl .).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dnes asi 15 let uz nic nevydrží

ja bych šel klidně do dáčie dastr s 1.6kou 4krat4 dohnat zachovalej kus s malim nájezdem

kamarát to podědil po otci a má to 6 let cca 40 na hrbu a žádný problém

osobně mi překvapilo co to projede a kam se to vyšplhá a je to dle mě na udržbu jednoduchy vuz

Těch 50 má na hrbu kamarád, nebo auto? :-D Jestli auto, tak to se s ním skoro nejezdí.
40 ma na hrbu auto jeho otec byl hajnej jezdil stim jen po lese az ted posledni tok a pul to auto kapku začlo jezdit
petr2
40 000 km na”hrbu” je bohužel málo pro hodnocení kvality auta a výdrže.Až to bude o 100 000 víc tak se dá začít diskutovat a kvalitě a jeho budoucnosti…

hodnocení

1x

Hmm, tak to nevím, jestli by sis zvykl na cenu opravy, až se ti ten bazarovej automat vy$ere. U automatické převodovky je složitější péče, a jak známo, českej vohnout na servisu šetří, než se to podělá.

Já bych taky koupil auto. Čtyřválcovou atmosféru MPI fbenzínu, aspoň 70kW+, bez hovadin jako jsou ty teploušský asistenty, automatické sklápění zrcátek a další zbytečné blbosti. Na co je normálně příčetnýmu člověku hlídání jízdních pruhů, nebo parkovací asistent?

Když vidím litrový TSičko v tříhrnku s dvěma foukačema, kde se jeden podle potřeby vypíná, tak je mi na blití.

facebook.com/... k těm asistentům :D

hodnocení

1x

Zvyknout se dá na cokoliv - pro doporučení je nedostatek informací.

Osobně bych nové nechtěl už jen pro ty asistenty, start-stop systém a vysoké počty neprojití na emisích po prvních dvou/čtyřech letech.

Lze počítat s benzínem, ale co dál - rodina, stáří, výška, váha (objemnost těla), mazlíčci... - to všechno může zasahovat do výběru.

bear
hodnocení

0x

Rapid 1.2TSi

kw a rok výroby?.. tuším tam byly nějaké rizikové blbůstky...

bear

Nebál bych se CJZD a jeho kw mutace (i 66ky) a jede hezky. Roky 2017->

Všude něco je. Někomu teče do dveří, protože má ucpané odtoky a nebo reznou nápravnice. Tak je stačí před zimou navoskovat dutiňákem ve spreji a odtoky dveří udržovat průchozí.

Dá se vybrat i se základní výbavou bez radaru.

Jako bacha. Náš říďa jezdí v BMW 330i xDrive Touring fkůži, ale na takový to domácí žvýkání na chalupu má Rapida, se kterým jezdíme i po služebních cestách.

dominik01
hodnocení

0x
Dobrý den,
Šel bych zase do fabie, záleží na vašem rozpočtu. U 3 i 4 řady bych šel do motoru 1.0 mpi, který vám jistě bude stačit, a za mě je bezproblémový. Zároveň fabie s tímto motorem z plavidla nebývají extra vybavené, takže co nutně nepotřebujete tam nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]