Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prachovka tlumiče Subaru - pro technicky znalejší

Od: kolman odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny,

mrkněte prosím na přiložený obrázek a vysvětlete mi na co je ten růžový kroužek - gumička na prachovce tlumiče?

Nějak mi nejde do hlavy, k čemu je to dobré. Na mém voze je gumička popraskaná, tak bych chtěl vědět jestli to vůbec něčemu vadí.

Jedná se o originál díl Subaru - Crosstrek/Forester/Outback

Prachovka tlumiče Subaru - pro technicky znalejší

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkušenosti s tím nemám, tak si jen tipnu a třeba se chytí někdo další.

Buď ta gumička tam jak je funguje jako gumička. Stahuje tu prachovku, aby lépe těsnila.

Nebo má být na tlumiči pod tou prachovkou a u vás ji nevyměnili. Třeba nebylo třeba.

Ale jelikož je na štítku jen jedno číslo dílu, tam bych se přikláněl k první variantě. Prostě "jen" stahuje tu prachovku.

No k tomu popraskání, míň vám to těsní. Neřekl bych, že je to závážná závada.

kolman
Nemyslim si ze je ani jedna varianta pravdepodobna. Jednak se jedna o originalni dil, ktery se instaluje na tlumic tak jak je videt na obrazku.
Funkce “stazeni” gumickou mi taky neprijde pravdepodobna, protoze prachovka je z tuheho plastu a jedna tenka obycejna gumka by nemela na utesneni nejspis zadny vliv.
Divne mi hlavne prijde, ze u zadnych jinych znacek jsem podobne reseni vubec nevidel. Moje auto je stare 2 roky, jeste v zaruce a prijde mi velmi nepravdepodobne, aby gumicka z krehkeho a levneho materialu, ktera po dvou letech zdegraduje mela nejakou zvlast dulezitou funkci.
To by bylo pro výrobce ideální kurvitko, těsnost zasadniho dílu zajištěná gumičkou s jistým poločasem rozpadu :)
A barva gumičky, označující její materiál, variabilní podle cílového trhu a tím délky zaruky ...

hodnocení

0x
:)
Žádná věda v tom není
Je to jenom výrazné označení pro mechanika, aby nedal prachovkou obráceně.
Ony totiž příručky ,dílenský, hlavně ty japonský jsou psaný jak pro amatéry než jak pro profíky. Ne i se čemu divit. Automobilky chtějí kvalitní servis svých vozů. Takže po montáži gumička za pár let zpuchri a odpadne.
Ono by se totiž špatně nějak jinak na prachovkou vyznačovala orientace.
Jestli tě ještě zajímá nějaká technická specialitka ohledně Subaru, dej sem do poradny zase vědět.
;)
kolman
Dekuji! :) to je asi nejlepsi odpoved v jakou jsem doufal a ktera mi prisla jako nejvic pravdepodobna
Nicmene porad mi bylo divne, ze u tak “levne” polozky jako je obycejna prachovka by zbytecne prodrazovali a komplikovali vyrobu dodatecnym pridavanim gumoveho prouzku. Podle me by stacilo aby tam ta znacka byla strikla, nebo nalepena(?)
Navic mi prijde opticky celkem jasne ze horni cast je ta uzsi, a ta sirsi naopak dole….

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]