Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měl bych dotaz. Bratr si nyní dělá řidičák a má v plánu po novém roce si koupit auto. Ale je tu problém v tom že má exekuce, tím pádem hrozí odebrání auta exekučním úřadem a proto mě požádal s tím, zda bych nemohl ono vozidlo mít poté napsané/pojištěné na sebe, samozřejmě s tím že veškeré výdaje by hradil přeze mě, on. Já totiž exekuce nemám proto ta bratrova žádost. Ale bojím se případných pozdějších následků nebo komplikací v podobě dopravní nehody, prodej vozidla, likvidace vozidla a dle toho veškeré otravné vyřizování na úřadech apod. Je to risk, šli byste do toho? Nebo ať se prostě stará sám a případně si to vyžere? Možná to ode mě zní hnusně ale v dnešní době už jsem hóóódně opatrný na takové věci
Má dluhy a místo, aby je splácel tak si kupuje auto.
1. Bylo by to neseriózní a protiprávní.
2. Bratr zjevně není spolehlivý člověk, stejně jako se teď chce vyhnouot exekuci, bude se pak snažit vyhnout placení pokud až vám budou chodit.
rizka si uvědomujete (také pokuty z radarů), už záleží jen na tom, jak moc chcete bratrovi pomoci
já bych byl pro pomoc
Takže byste byl pro krácení věřitelů? Neboli spolupachatel trestného činu? Navíc když bracha neplatí dluhy, tak myslíš že bude bráchovi platit dluhy? No nevím... Kdyby jsi ten bracha byl tak spolehlivostí bráchy, tak by nedával tento dotaz!
To auto by mu zabavit mohli stejně, stačí až někdo napráší zastřené právní jednání A exekutor bude trošku nekompromisní Ale pravda, mimo vrány nebo jeho nástupce už asi jsou hodně pohodlný
je to běžná věc, kdybych chtěl pomoct, zapsal bych sebe jako vlastníka a bráchu jako provozovatele, dal bych mu jen jedny klíčky, druhé bych si schoval
kdyby došlo na pokuty platí brácha, kdyby se někdo ptal, řídil brácha, kdyby enhoda řídíí brácha to je asi logické když tím nebudu jezdit já takže o nic nejde
pokud nebude platit, auto přepíšu na něj , pro případ budoucí potřeby si nechám úředně ověřit jeho podpis na plné moci
asd1, sice jste nepochopil, o čem jsem napsal, že je nelegální.
Vůbec zde nejde o registr, to co jste popsal je normální. Nikdo to nerozporuje.
Jen jsem mimo jiné napsal dotaz odborníkovi nade mnou,:
kdyby se někdo ptal, řídil brácha****ten sdělí, že to neřídil, kdo bude pak sankcionován?
uplně dobrej nápad to neni
počítej stim že jestli je bratr nezodpovědnej bez peněz a v exekuci tak ti budou chodit třeba pokuty za přestupky a hádej kdo bude platit
a čert ví co ti muže zpusobit za další problémy
mužes mít auto napsaný na sebe s tim že ho bratr bude užívat a pojistku a náklady si bude platit sám
budeš vlastník vozu a on bude provozovatel vozu
A samozřejmě ke všemu předchozímu to auto může exekutor zabavit a analogicky klidně i dojít k tomu, že si vás bratr ještě ulil kdovíco všecho, tak to zabavit taky a vy pak budete nějak složitě dokazovat, že v tom bratr prsty nemá a že to je vaše, jinak o to přijdete taky.
A nevím, jak je úředně ohodnoceno napomáhání k maření soudního rozhodnutí/exekuce
Jakože exekutor usoudí že moje auto neni moje a jeho posouzení bude mít větší váhu než moje kupní smlouva a zápis v registru? To pak ale exekutor může prakticky kohokoliv legálně okrást. Vážně stačí aby prohlásil že to je dlužníka a nazdar?
Však to je v dotazu, že auto nebude tazatele, ale jeho bratra a na tazatele jen jako napsané. Pokud se exekutorovi nějak povede dokázat, skutečný stav, tak to auto právem zhaftne. (A protože tohle je hned první, co dlužníka napadne, tak to zkouší kde kdo a exekutoři to dávno dobře znají.)
Já teda s exekutorem naštěstí žádnou osobní zkušenost nemám, ale na internetu čtu podobné věci furt.
Spíš mu pomoz zbavit se exekucí. Asi ti nikdo nebude bránit, aby sis auto koupil ty a občas ho bratrovi půjčoval. Jak moc to auto bratr bude potřebovat a kde na něj vezme peníze, a na benzín a na údržbu? Nechtěl by, abys to financoval ty?
Vzpomněl jsem si, před plyšákem se tu bastlily anténní zesilovače na příjem zahraničního televizního vysílání, byly k tomu potřeba součástky co u nás nebyly k sehnání. Kolega z kanclu se na mne obrátil, jestli by si je nemohl nechat poslat na mou adresu, že to není nic nelegálního, ukazoval mi nabídku v Amatérském Radiu. Že prý chce utajit před manželkou vedlejší příjem. Tak jsem mu to dovolil. Od jednoho inzerenta jsem dostal pytlík součástek, od jiného nějakou nabídku. Zajímavé bylo že zpáteční adresy se neshodovaly s těmi co byly v těch inzerátech.
Takže už nikdy.
BTW: Slyšel jsem, že inzeráty v Amatérském Radiu byly sledované. Jednou se tam prý objevil inzerát na prodej tranzistorů co byla v Tesle vyrobená zkušební série ale ve výrobě se nepokračovalo a ta zkušební série byla (prý) zlikvidovaná.
Díky všem za názory. Pravda je že veškeré zmíněné události by šly jakožto majitelem, za mnou. Proto tedy budu sice za hajzla ale nechám bratra "si to vyžrat" a nechám ho ať si auto pak napíše na sebe, ať si to zkusí sám na sobě zodpovědnosti. Ještě jednou všem děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.