Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto koupit do 50000?

Od: karolok odpovědí: 13 změna:

potřebuji jenom poradit , nějaké auto na měsrský provoz pro důchodce aby vydrželo dva roky bez velkých nákladů na opravy? Mám fiata Grande Punto čtyři roky r.v.2006.A už budu končit TK do 8/2025.

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

8x
Udělat tomu Fiatu další TK vyjde levněji než něco kupovat. Nebo koupit novějšího Fiata

hodnocení

3x
Zase málo informací!
Proč nechcete prodlužovat technickou?
Kvůli silné korozi?
karolok
14.12.24 12:27
hodnocení

Ano

hodnocení

2x
Přidám se k ostatním. Svoje auto znáte a víte, co je na něm špatně a co ne. V "novém" autě nejspíš koupíte spoustu skrytých problémů (protože to bude stejně stará plečka). Pokud je to vaše opravitelné pod 50k, je lepší se ho držet. Ona je teď o sluśné ojetiny docela rvačka, takže za 50k se zpravidla lidé zbavují něčeho problematického

hodnocení

1x

i ty pandy jsou prostě stále drahé.. sauto.cz/...

pojišťovna při nacenění řekne 30tis, ale ve slušném stavu pod 50 není nic

Opravit (pokud není úplněn shnilé) za 15-20tis jako generálka na další 2 roky musí naprosto stačit!

hodnocení

0x
Připojuji se k ostatním ..Za pade koupíte stejné,né li horší auto než máte..Pokid to nemáte shnilé,tak je opravdu lepší do toho něco vrazit a nechat si to..Mohli bychom tu vést dlouhosáhlé debaty o tom,co kde koupit za padesát,ale byly bychom tu dlouho.Recept na auto,které se nekazí neexistuje
karolok
hodnocení

Ale může se najít ještě solidní , třeba z pozůstalosti , udržované a celkem i spolehlivé za 50- 60000tis . bez nutných investic hned ze začátku užívání .Jen mít to štěstí a najít to a nenaletět podvodníkovi.

karolok
hodnocení

Ano , děkuji za rady. Mám shnilé prahy , vidět to není , ale v pneu servisu mi to říkali , katalyzátor už také asi neprojde . Tak 25- 30000za opravy nedám . sám si v 72 letech už na tom nic neufělám.To si koupím ojetinu do 60000 a proti účtem mi snad v bazaru AAA dají nějakých 15 000? W Polo , nebo Golf , snad za těch 50- 60 koupím.

25-30 za opravdu nedáte, ale další ojetinu za 50 si koupíte? Co to je za logiku? Navíc za tyhle peníze Vám speciálně v áčkách dají vrak a budete opravovat stejně za těch 25.
karolok
hodnocení

Opravdu to tak je? Nechtěl jsem mít starosti , ale asi máte pravdu . Od ledna někoho seženu , kdo mi to dá dohromady do těch 30 tisíc. Tohle auto mám 4 roky ,kupoval jako ojetinu za 55tis . a už do toho narval taky 25 -30 tis. začalo to starterem , ramena přední nápravy , elektrika , rozvody , tlumiče , pružiny a kastle rezne viditelně spodek , pravý zadní blatník Jedině ten motor zatím jde dobře , najeto mám 170tis.km.

Máte pravdu , děkuji všem za rady.Od toho ta poradna je .

asd1

Asi takhle - Punto/ Pandu za 50 seženeš ve výborným stavu, kdežto Golf za 50 bude vylítanej šrot do kterýho nasypeš dalších 50 aby to jelo..

A myslim že to jsi ty, komu jsem dával odkaz na krásný Punto za 1000 euro kousek od tebe (Vídeň), místo toho jsi vzal plečku která hnije a žere prachy...

Prahy - ano servis si řekne jenmíň dvacku, přestože práh stojí litr a býměna je jednoduchá..

Proč by neměl projít katalyzátor? Pokud je motor v pořádku a nehoří benzín ve vejfuku tak kat na Fiatech je celkem bezproblémová věc..

Ad servisy - pozor, dost často neznalost zneužívají k obohacení, takže hejlovi/ blondýně nakukaj třeba nutnou výměnu katalyzátoru, ukážou ti ceník že je za 15k, nechaj ti tam ten starej kterej byl v pořádku a maj 15 kolíků vyděláno...

Tak zrovna v áčkách je minimální šance že vám prodají vrak do kterého by jste hned nemusel sypat. Takže pořád lepší do svého dát a minimálně další 2 roky jezdit.
Tak hlavně teď po těch 4 letech přece máte auto s novýma ramenama, rozvodama, starterem, tlumicema, pruzinama,opravenou elektrikou ... Zbývají jen ty prahy a bude to na pár let bez dalších investic, proč se toho zbavovat ... A ty prahy, když to teda není vidět, jsou opravdu shnilý, nebo to jenom říkal pneuservisak, aby řeč nestála? Na stk s tím naposled problémy měli? Pokud ne, tak bych je jen občas vystříkal olejem a koroze se skoro zastaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]