Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1, hlučení a dření při přímé jízdě

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, začalo mi na O1 TDI při přímé jízdě zepředu něco kovově dřít. Čím rychleji jedu, tím je to horší. Také se to trochyu horší při brždění, ale nezdá se, že by to přímo s brzdami souviselo, spíš jen s tím, jak se motor s převodovkou při brždění posunou. Nejde to výrazně z pravého, nebo levého kola, tipuji to spíš na diferenciál/rozvodovku. Když trošku začnu točit doprava i doleva,tak to tichne. Setkal jste se s tím někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ložiska kol umí "dření" přenášet po celém autě..kolikrát nejde poznat,které to vlastně je..až když je úplně totál,tak je jasné podle rámusu,které to dělá..
doplněno 12.12.24 19:17: Můžou to dělat i vnitřní klouby poloos..ložisko diferenciálu..Je olej v převodovce?
hodnocení

Potvrzuji, měl ste pravdu, zvedl jsem to a mele se skoro o 1 cm PP kolo, asi vysypané ložisko.

Nějak si nedokážu představit, že by to najednou došlo do takovýho stádia bez tisíců kilometrů postupnýho zhoršování. Vždycky jsem ložisko vyměnil ještě bez znatelný vůle, maximálně se sotva citelnou vůli, ale i tak už dlouho hučelo, že to nešlo poslouchat.
Leda, že by se povolila středová matice poloosy a ložisko se rozjelo. Jednou se mi povolila a přišel jsem na to až po pár tisících kilometrech, kdy se občas chvíli náhodně ozývalo šílený skřípání a vždycky při změně tahu kovový cvaknutí (to muselo pocházet z tisicihranu mezi kloubem a nábojem). Podezíral jsem ložisko a na tu matku přišel až pri jeho výměně, kdy jsem nasadil trhák, chtěl zabrat a místo toho jsem se nečekaně malém zlomil vejpůl, jak jsem trhnul do prázdna:) No, už jsem to ložisko vyměnil, ale asi by stačilo jenom dotáhnout, ještě nehucelo. A u fabie se ty slabý matky i přes pojistný křidýlka povolily po výměně ložisek obě, tam to i na téměř rovině rachotilo jak na dlažbě.
hodnocení

Taky mě to s tou maticí napadlo, protože při výměně gum vždy vůle kontroluji, takže ještě před dvěma měsíci tam nebyla žádná vůle a teď toto. Zkusím pohledat ořech, nevím, jestli mám.
hodnocení

Tak je to tak, je jen povolená matice. Ořech 30 jsem bohužel nenašel, tak jsem zkusil aspoň trochu klepnout průbojníkem a točí se. Uvidím, jak to bude po utažení vypadat, asi bude jistější po Vánocích nechat ložisko vyměnit.

lll
hodnocení

0x
Kamínek mezi destičkou a kotoučem?
hodnocení

Nn, není to od kola. A horší se to.

hodnocení

Nevím, zkusím to položit za nápravu na špalky a roztočit. Nebo to nechám na servisu, do tohoto bych se asi stejně nepouštěl, zvlášť teď v zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]