Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevné značení pružin..Co znamená?

Od: doutnak® odpovědí: 4 změna:
Ahoj..Našel jsem doma zadní pružiny ze Škody-Favorit nebo Felicie-měl jsem obojí,vím že jdou zaměnit..Ale nezná někdo jejich barevné značení? Respektive, která barva co znamená..? Díky ;) První a druhá fotka jsou Škodovácké z jednoho auta,ale rozdílné značení..Třetí foto je ze starého Mercedesu 123
Barevné značení pružin..Co znamená?
Barevné značení pružin..Co znamená? #2
Barevné značení pružin..Co znamená? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

barvičky by mělo být zatížení...

hodnocení

0x
Já se při výměnách pružin vždycky řídil volnou délkou a hlavně průměrem drátu (ale nikdy jsem nekupoval origo), takže jestli mezi nima bude rozdíl, z feldy asi budou o nejakou desetinku silnější kvůli váze. A výrazně silnější kombik/forman. Viděl jsem krátkou s perama z kombíka a to auto vypadalo, že přepadne přes přední kola :)

mee
hodnocení

0x

V Etce asi tak najdeš barvičky.

Ale pochybuji že to něco znamená, zkus se ptát u nějakého výrobce pružin, zda má(dá) dekodovací tabulku.

hodnocení

0x

Zdravím,

je to hlavně vizuální označení dané pružiny od výrobce, mimo vylisovaný nebo vyražený kód, nebo dnes už jsou i značené laserem. (ne všichni výrobci barevně označují)

Neznamená tedy určitě že čím víc proužků, tím víc adidas.. (malej fórek :)

Každá pružina je pro automobil podle modelu, motorizace a také podle výbavy (celkové hmotnosti vozidla) bude mít jiné označení.

Neví jestli existuje převodní tabulka.. Každá pružina má své specifické parametry a výrobce aut si je přiřadí k danému vozu.

Ale např. pružiny Eibach, které jsem hned našel, připojím jen náhled z mnoha stránkové pdf, je značení vázáno na v podstatě kód výrobku výrobce. A hádám že pro výrobce automobilů, nebo montážníky a skladníky je v tomto přehlednost jednodušší.

Barevné značení pružin..Co znamená? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]