Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena motoru Jawa po GO?

Od: nevimconapsat odpovědí: 7 změna:
Dobré odpoledne, mám motor Jawa 550 pařez 1957 na kterém byla provedena dříve v Mototechně kompletní oprava a po opravě byl jetý asi 5km jako testovací jízda a potom už jen ležel.
A mám dotaz co bych si za něj mohl říct aby to bylo tak akorát,
vzhledem že je to na 550tku komplet i s karburátorem, zapalováním a výfukem. Po kompletní opravě v Mototechně, ale pak nějakou dobu jen ležel.
Předem děkuji za odpovědi, hezký večer!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

3x
I když byla na motoru kdysi provedena generálka, neznamená to, že po X letech ten motor bude ve stavu jako nový. Mně u dlouho odstaveného motoru (cca 13 let) úplně vyrezla ojniční ložiska, takže klika musela na opravu. Byla to Jawa 350, v suché garáži.
Přesně tak..Záleží kde a kolik dekád ten motor ležel. Jestli v suchu bez vlhkosti,tak by měl být ok..Ale jestli někde, kde mrzne,tak může být klidně uvnitř vše zarezlé..Kupoval jsem předloni dva motory z Wartburga a ležely vedle sebe v jedné kulně..Sice do ní nepršelo, ale jeden měl vyrezlé válce a druhý ok..Majitel je tam uložil oba najednou jako plně funkční.
km

a to jako jak je možné? to se v té garáži rychle mění teploty že pak voda kondenzujem nebo co? ta ložiska jsou navíc přece namazaná

V garáži, pokud není vytápěná,v zimě mrzne a přes den se tam otepluje a takhle pořád dokola..Uvnitř válce se to orosí a rez už pracuje..Ložiska u dvoutaktu jsou mazaná jen tenkou vrstvou oleje,který obsahoval benzín..Ta vrstva nemůže vydržet desetiletí..Na převodech je sice odolnější olej,který většinou vydrží..ale viděl jsem i vyrezlý diferenciál nebo převodovku vlivem velké vlhkosti a dlouholetého "uskladnění"..

martinkupka
hodnocení

2x

10 - 15 - 20 tisíc dle stavu řídí se to potpávkou a nabídkou

hodnocení

0x

Za takovou cenu bych nechal udělat novou GO.

km
hodnocení

0x

To je asi celkem jedno, jestli je po prastaré GO nebo není, důležité je, jestli je pěkný, jestli třeba nemá olámaný žebra atp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]