Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault clio 2 kontrolka pod volantem

Od: radek* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, začala mi svítit kontrolka na přepínači vedle toho, kde se ovládá úhel světel červeně, je to vypínač, co má na sobě velké A jakoby v kroužku s 4 čárkami na sobě... Co by to prosím mohlo být? Když to zkusím přepnout, nic to nedělá a dál svítí.
Renault clio 2 kontrolka pod volantem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

tady je to tlačítko s tím symbolem- eurofrance.cz/...

tak jsem z toho jelen...že by to u Clii bylo fakt ten symbol toho tlačítka to asr? gerritsautomotive.nl/...

radek*
hodnocení

Doplnění autora dotazu...obrázek je z internetu, na kterém to nesvítí...

hodnocení

0x
Jedná se o tlačítko k deaktivaci systému ASR (protiskluzový asistent rozjezdu) zároveň s ním se vypne i systém ESP. ABS systém zůstává stále funkční.
Je možno, že systém v autě nemáš a tlačítko není připojený.
forum.renaultclub.cz/...
doplněno 08.12.24 14:37: Omlouvám se o dezinformaci... Správně je to start-stop systém.
Podle mě se to rozsvítilo, protože je to rozbitý a tedy i "vypnutý". Ale Renaulty neznám.

hodnocení

0x

" A"čko by měl být vypínač na systém start sttop...

cz.e-guide.renault.com/...

hodnocení

0x

forum-test.renaultclub.cz/... jsem tady tohle -ale pak jsem narazil na ten symbol na tlačítku a mělo by to být start/stop -samozřejmě pokud to tam máte...

radek*
hodnocení

Aha, tak jestli to chápu dobře, tak když pořád svítí, tak ten ASR protiskluzový asistent rozjezdu nefunguje, na displeji nic nesvítí, no domluvím se s mechanikem a dám to co nejdřív opravit, ale pár jízd to ještě půjde...já se bál, jestli to nejsou třeba airbagy, nebo něco... Děkuji všem za odpovědi.

Ale houby, nesmíte věřit každé hlouposti. Je to deaktivace start/stop kurvítka, to nemá s ABS, nebo ASR nic společného. A důvod proč to občas svítí samo je v tom, že pro aktivaci start/stop musí být splněny určité podmínky, které se liší u jednotlivých výrobců - ale obecně hlavně jde o teplotu motoru a stav nabití baterie. Tzn pokud je motor studený, nebo baterie na nízkém napětí, s/s se neaktivuje. Proto může kontrolka svítit i ,,sama od sebe´´ nejen pokud ten bazmek vypnete.

007cz
hodnocení

0x
Aktivace-deaktivace start-stop systému. Pokud svítí červeně není aktivní, nejčastějším důvodem je nedostatečně nabitá baterie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]