Dobrý den, začala mi svítit kontrolka na přepínači vedle toho, kde se ovládá úhel světel červeně, je to vypínač, co má na sobě velké A jakoby v kroužku s 4 čárkami na sobě... Co by to prosím mohlo být? Když to zkusím přepnout, nic to nedělá a dál svítí.
Jedná se o tlačítko k deaktivaci systému ASR (protiskluzový asistent rozjezdu) zároveň s ním se vypne i systém ESP. ABS systém zůstává stále funkční. Je možno, že systém v autě nemáš a tlačítko není připojený. forum.renaultclub.cz/... doplněno 08.12.24 14:37: Omlouvám se o dezinformaci... Správně je to start-stop systém.
forum-test.renaultclub.cz/... jsem tady tohle -ale pak jsem narazil na ten symbol na tlačítku a mělo by to být start/stop -samozřejmě pokud to tam máte...
Aha, tak jestli to chápu dobře, tak když pořád svítí, tak ten ASR protiskluzový asistent rozjezdu nefunguje, na displeji nic nesvítí, no domluvím se s mechanikem a dám to co nejdřív opravit, ale pár jízd to ještě půjde...já se bál, jestli to nejsou třeba airbagy, nebo něco... Děkuji všem za odpovědi.
Ale houby, nesmíte věřit každé hlouposti. Je to deaktivace start/stop kurvítka, to nemá s ABS, nebo ASR nic společného. A důvod proč to občas svítí samo je v tom, že pro aktivaci start/stop musí být splněny určité podmínky, které se liší u jednotlivých výrobců - ale obecně hlavně jde o teplotu motoru a stav nabití baterie. Tzn pokud je motor studený, nebo baterie na nízkém napětí, s/s se neaktivuje. Proto může kontrolka svítit i ,,sama od sebe´´ nejen pokud ten bazmek vypnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.