Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena jednodenní dálniční známky v CZ

Od: tanetka9 odpovědí: 63 změna:
Dobrý den, prosím, jak je možné,že na tollvignettes.com stojí jednodenní známka 400,-, když v říjnu jsem ji kupovala za 350,-? Má někdo zkušenost? Psala jsem jim email, tak jsem zvědavá, jak se vyjádří. Na jejich stránkách jsem tohle zdůvodnění nenašla. Děkuji za případné info.
Zdraví
A. Gerlich

63 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinkupka
hodnocení

11x

oficiální eshop se jmenuje e-dalnice, žádný toll, zbytečně cpete peníze podvodníkům

Ministerstvo dopr/...

hodnocení

9x

Já předminulý týden za 200kč na edálnice. Pokud byste ne edálnice přidala 30kč máte měsíční!. Takto za cenu na 48 hodin máte jen 24 hodinovou! Necháváte se krásně okrádat!

Až na ty ceny!

1denní 200,-

10denní 270,-

30denní 430,-

roční 2.300,-

Ceny platí do konce roku, od 1.1.2025 se zvyšují!

tanetka9
hodnocení

Právě jsem nevěřila té ceně 200,-. Myslela jsem si, že mi za ty peníze ani známka nepřijde, nějak levné, když má stát 350,-..

chybama se člověk učí, příště to bude levnější.

km

"Ceny platí do konce roku, od 1.1.2025 se zvyšují!"

Dá se koupit do zásoby, třeba roční, kterou budu potřebovat až od dubna? Děkuji.

Minule zkrátili i dobu, kdy lze koupit dopředu. Teď nevím, kolik dní dopředu jde koupit.

@tanetka9: Mnou uvedené ceny jsou oficiální ceny. Takže jednodenní známka "má stát" 200,-Kč a ne 350,-Kč! Vaše chyba, že ty drahé dálniční známky kupujete aniž byste o těch cenách měla jasno!

A ta známka vám pochopitelně nepřijde v žádném přípdě, protože je "elektronická". Dostanete pouze potvrzení o jejím zakoupení.

A doplnění p. Satam-ajednodenní neplatí jeden den , třeba když ji koupíte be 13 hod tak do 14:00 dalšího dne ale od plůůlnoci do půlnoci toho kterého dne!

asd1
hodnocení

5x

Překupník si přihodí marži.

Vynech překupníka a bude to za normální cenu (i tak to je na úrovni lichvy, kvalita rozhodně neodpovídá ceně...)

tanetka9
hodnocení

Díky za odpověď, jak jsem psala, kupovala jsem ji na těch stejných stránkách v říjnu za 350,- a dnes 400,-? Tak mě to překvapilo. Už mi i odepsali, že ji prý museli zdražit, zkrátka skrytý manipulační poplatek..Reaguji i na další komentář, který se mi líbil, že by měl stát opravdu reagovat na takové zloděje, kdyby to aspoň měli ofiko rozepsané, že 350,- známka a 50,- poplatek, ale schválně nemají. Samozřejmě, že jsem viděla, že se dá koupit i za 200,-, ale tomu jsem nevěřila..

ale tomu jsem nevěřila*****příště snad uvěříte.

tanetka9
hodnocení

A jak je možné, že stojí 200,-,když má stát 350,-? Jak mám tomu věřit..to dávají známky do akce nebo jak si to mám vyložit?

úplně jednoduše... oficiální cena je 200,- víc jste platila protože jste využila nabídku překupníka.

hodnocení

4x
Protože neoficiální předprodeji, kteří si k tomu přidávají různé "manipulační poplatky".
Známka se zásadně kupuje na oficiálních stránkách, tedy u nás https://edalnice.cz/
Případně lze zakoupit "osobně"i za hotovost na pobočkách české pošty nebo na čerpacích stanicích EuroOil.

hodnocení

2x

Když si jí koupíte u mne, bude ještě dražší.

Musíte kupovat tam, kde nemají přirážku.

met

Za kolik? Dražší s podpisem, to beru :)

Ceník levných edalnice.cz/... Ale hodně lidi levné nechce, protože si myslí že to není kvalitní :) A spoustu video reportáží o tom má Janek Rubeš - I když jim to řekl že tam hle vedle je levnější tak stejně ti lidi dal chtěli tu dražší :)

Za kolik? Dražší s podpisem, to beru :)

Jasně, že s podpisem a ještě musí zbýt na řízkovou pochoutku.

asd1

Počmáráš si monitor? *smich*

Zase bordel státu že neošéfoval pevnou cenu ale nechal možnost šmejdům tvářit se jak státní prodejce a přihodit si.. Když už volný trh, tak podmínka rozepsat cena známky + poplatek = za tolik prodáváme, a ne se maskovat aby si poplatků nikdo nevšiml..

Zpoplatnění dálnic je stejně jen další výpalný.. Většina je kolem měst tak by naopak měla být snaha auta směrovat na dálnici. Daní do silnic jde dost, spotřební daň z paliva atd. A pokud už známky tak CH model, tam pořád vyjde na naše kolem 800 (co to je pro CH plat), tak jí tam má každej a stát ve výsledku vydělá víc. A kvalita dálnic tam je o několik parníků jinde. Holt jsme národ zlodějů, ojebávačů a vykuků, tak to tu podle toho vypadá *zed*

stát se má starat o všechno.

I o lidi, kteří nevědí, že jsou po světě i podvodníci, obchodníci. Každého člověka je třeba vodit za ručičku.

Holt jsme národ zlodějů****já se za zloděje nepovažuji, Vy ano?

asd1

Když vezmeš průměr tak jsme.

Stát zpoplatnil dálnice, tak by si měl ošéfovat pravidla a ne nechat šmejdům možnosti. To by taky mohl zrušit policii a soudy ať si lidi pomůžou sami, stejně jako teď musí sami třídit prodejce známek.. Obzvlášť když se tváří jako oficiální web..

Stačilo dát pevnou cenu známky (a tím i pevnou provizi za prodej) a tenhle problém by vůbec nevznikl...

Stát zpoplatnil dálnice, tak by si měl ošéfovat pravidla a ne nechat šmejdům možnosti****tak by měl sjednotit i cenu na benzinkách a motorestech u dálnice?

2024

asd1: Tak jako ano, na jednu stranu souhlasím, že by se s tím něco mohlo a mělo dělat. Na druhou stranu, podobné podvodné webové stránky existují třeba i v Rakousku a Maďarsku (to jen co jsem si všiml minulý rok když jsem objednával dálniční známky před cestou na dovolenou do Řecka).

Vlastně když se nad tím tak zamyslím, tak čistě pro účely dovolené je pro mne zdaleka nejlepší mýtný systém (Řecko, Srbsko, Severní Makedonie), pokud je rozumně nastavená cena za km.

met

Stát nemá řešit každou hloupost!

Že jsou někteří hloupí je jejich problém. Inu zanedbaná výchova a vzdělávánî...

hodnocení

1x

protože podvodníci. tollvignetes oficielně neexistuje. Prostě jste zvolil překupníka který se na tom přiživuje.

km

jakto, že to je možné "přeprodávat", je to vůbec legální? já být státem, tak to nepovolím. :)

A představte si, že se přeprodává i chleba!

km

genehawkins®: hruštičky / jablíčka ... poznáte rozdíl?

tak to určitě poznáte rozdíl i mezí dálniční známkou a chlebem *palec2* *smich*

hodnocení

1x
Mnozí hájí, že to není podvod, že to nejsou šmejdi a že je fajn, že tomu stát nebrání a že je to "normální" ve více státech Evropy.
Tak je vlastně škoda, že podobně neexistují weby, ke by naivní lidé mohli zaplatit dvojnásobek za odvoz domovního odpadu, dvojnásobnou daň z nemovitosti, dvojnásobnou daň z příjmů, dvojnásobný poplatek za TV a rozhlasové vysílání.. ne? Kde jsou všichni ti bodřï podnikatelé, když je tu ještě tolik možností jak oškubat nepozorné ovečky? :-P
doplněno 08.12.24 13:10:

To 007cz: To byste stejně tak mohl tvrdit, že stát nemá zavirat zloděje, když si někeří "negramoté" neumí ochránit majetek. Dálniční poplatek je přímo platba státeu, tedy stát by se měl starat, aby to nezneužívali fakticky podvodníci.

007cz
Kde se stát stará a vodí za ručičku každého finančního negramotu? Nic ve zlém proti tazateli, splést se může každý.
007cz
Zákazník produkt obdrží s cenou dobrovolně souhlasí. Kde se tady stal podvod? Kdo je podvodník?
007cz
Ministerstvo dopravy...Je plně na uvážení kupujícího, zda si zakoupí elektronickou dálniční známku v oficiálním prodeji za cenu stanovenou v nařízení vlády nebo za cenu vyšší u jiných prodejců. Vždy by však měl být informován o ceně samotné dálniční známky, ceně služby a podmínkách, za kterých je mu elektronická dálniční známka včetně služby nabízena,“ říká ústřední ředitel České obchodní inspekce Jan Štěpánek.
km

0007cz: "dobré mravy" slyšel jste někdy o tom? asi ne...

007cz
Slyšel, také jsem slyšel o volné tvorbě cen...

Proč si lidé koupí za tisíce vstupenky na představení, koncert ..., pak se zjistí, že to byl podvod. Proč to stát nezakáže...

asd1
Volna tvorba cen u cenin?
Podvod je u nás trestný čin, takže zakázaný je..
007 zakázat gugl = zakázat následek. Není chytřejší znemoznit příčinu? U známky to je jednoduchý,vydava je stat, tak da pevnou cenu a neni co řešit. Naprosto jednoduše to ochrání lidi od smejdu a prodejci se můžou svobodné rozhodnout jestli jí za takovych podminek prodávat nebo ne (pevna provize). Svoji síť prodejců stát má a to poštu a web,takže další prodejce neni nutný. A nikdo by nemusel brouzdat po netu a zkoumat který web je oficiální a který prekupnik..

*haha**haha**haha*

A můžu ji k autům dávat zadarmo?

asd1

Když jí koupíš tak jo *smich*

A koupit bys jí musel za prodejní cenu, ne za nákupku :P

Ale hlavně ta známka zdarma k autu zas tak zdarma nebývá, koupí jí autosalon a o to zvedne cenu, takže to je jen taková návnada na hejly, podobně jako zimní gumy taky zdarma *smich*

Takže uznáváš, že jsi napsal hloupost, když jsi mi chtěl nařizovat prodávat ji za nominální cenu?

martinkupka
hodnocení

0x

je to napříč Evropou, kdo jezdí do rakouska slovinska atd a začne googlit známku, narazí na SPONZOROVANÉ odkazy...slovo sponzorované na googlu vidíte , to jsou odkazy které se za poplatek zobrazují pořád jako první

ideální je neslěchat podívat na web příslušné vlády a tam přejíd na oficiální odkaz případně si stáhnout oficiální aplikaci

Nejjednodušší je jít na náš oficialni web edalnice.cz a tam dole vpravo je odkaz na stránku kde jsou oficielní eshopy vinět z okolních států. Nejjednodušší a 100% spolehlivé.

Jistě, edalnice, dalnicniznamka, dalnicka, digitalniznamka, czechvignette.. Která je ta pravà? Kdo to kupuje online prvně, tak podvod nečeká a nemůže vědět, že ho google přednostně hodil na podvodné stránky.
007cz
Viníka máme. Zakážeme Google.

hodnocení

0x
Ono by stačilo, kdyby všechny oficiální státní weby měly jednotnou koncovku, předponu, nebo nejlépe byly sdruženy na jednom webu. Nynější stav, kdy se jmenují, jak koho zrovna ráno na záchodě napadlo, dělá podvody snadnými.
martinkupka

Je to na portálu dorpavy...není to zrovna nejpřehlednější a nejintuitivnější ale je to tam...

portál dorpavy / vozidla / elektronická dálniční známka

Co myslíte, kolik procent řidiček už slyšelo o portálu dopravy? To je jen další z legračních názvů webů. Asi jako portál Zahrada a zahradnictví. Je to oficiální státní, není to státní..

Mimochodem, dávalo by smysl, kdyby dálniční poplatek šel zaplatit na oficiálních stránkách ministerstva dopravy https://md.gov.cz/ . Ovšem ne, tam ho nezaplatíte, tam se můžete leda tak zúčastnit výběrového řízení na post "- Ministerský rada v Oddělení zpoplatnění a jakosti pozemních komunikací v Odboru pozemních komunikací v Sekci ekonomické a infrastrukturní Ministerstva dopravy"Ministerstvo dopravy ČR - Ministerský rada v Oddělení zpoplatnění a jakosti pozemních komunikací v Odboru pozemních komunikací"

md.gov.cz/...

*smich*

martinkupka

to je problém fialové vlády která si za desítky milionů objednává články v médiích, kde se opakovně chlubí svými úspěchy...

a ona ta digitlalizace není u voziel v takové fázi aby se tím dalo moc chlubit...řidičáky, to je jiné kafe ale ta agenda je výrazně jednodušší než u vozidel...

Fialu nemusím, ale tohle bylo špatně už od počátku, ještě před Fialou. A dát to dohromady komplexně, na to tu asi nikdo nemá.
martinkupka

km
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Dnešní MF Dnes.

"Dálniční známky s přirážkou. Neoficiální weby předražují časové viněty i o stovky korun, varuje obchodní inspekce"...

..."Naše služba je přeprodejcem s přidanou hodnotou. To znamená, že za každou dálniční známku zakoupenou u nás přispějete na zasazení stromu, a tím pomůžete při ochraně životního prostředí," ...uvádí jeden z webů, kde zákazník zaplatí víc, ale může vidět i počet údajných vysázených stromů.

a další info.

martinkupka

podobný web si může vytvořit a naprogramovat každý šikovný podnika(tel)vec, kupující tu známku dostane takže žádný zákon porušen nebyl, protože přepdoávat ěnco za vyšší cenu se jeví jako běžné podnikání, tento svět není pro staré / ani pro hloupé/

Proč si myslíte, že tento svět není pro Vás?

martinkupka

protože se neorientují v tom, co je pravda a co lež

s tím že v ČR je pro podobné pdonikavce živá půda dle profesora Hoschla je asi 7 procent čechu uplně blbých...myslím že on napsal imbecilu...když to zopakoval prezident zueman byl kvůli tomu nenáviděn doufám že mojí osobu nebudete virtuálně lynčovat

důležité je aby měl imbecil peníze. nemajetné pitomce není o co okrást

Doporučuji ale hledat dál. Ty peníze na "výsadbu stromů" posílají SROčku dvou madých vyčůr@nků, kteří si jednak za sazenici účtují trojnásobek běžné ceny, druhak vysazují stromky tam, kde stejně majitel měl povinnost je vysázet a dokonce na to dostal státní dotace (zmiňují jakési arcibiskupství). Takže je to celé takové hezké jakože "zelené" šméčko malá domů.

Není třeba hledat dále, jen kupovat tam co je to správné a levné..

To je jistě pravda, ale faktem zůstává, že většina lidí, kteří se s tímto problémem ještě nesetkali, napíše do google vyhledávače "dálniční známka" a správný výsledek jim to vrátí až jako črvrtý výsledek, první tři jsou podvodné, pátý taky. A laik na první dobrou neví, který je ten správný, takže má slušnou šanci naletět.

I laik má přeci přehled o různých podvodech, různých internetových prodejů, a pak pošle někomu peníze za svetr, který je levný.

Zkrátka ekonomická gramotnost. Ale to nemůže stát přeci hlídat...

Ale určitě to není většina, spíše jen malé procento.

idnes.cz/...

Vždyť se o tom píše a mluví všude.

md.gov.cz/...

to je přeprodejců...

hodnocení

0x

Diskuze se hezky rozběhla, tak si dovolím něco na stejný způsob z jiného oboru. Vložím jen 2 odkazy, po otevření koukněte na ceny. Možná vám leccos dojde a přestanete nakupovat bez přemýšlení.

Vakuový odstraňovač ušního mazu zde a zde.

Taky půjdu dále od otázky, proč se mi objeví Alza ve slovenštině?

Ale porovnání cen, to je rozdíl.

No vidíte... a já to Earsio zrovna vidím na Temu za 76,-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]