Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda je nutné pro 4-taktní benzínovou elektrocentrálu ( PARKSIDE® Invertorový generátor PISE 3400 A1) použít v olej 15W-40 jak je psáno v manuálu a nebo to se nic nestane když použiju trochu jiný?
Mám v garáži olej 10W-40 (Castrol) , který používám do svého auta a vzdy mi tak litr zbyde, šlo by to použít?
Jaké to bude mít případné problémy?
Děkuji moc za vysvětlení.
A protože nějčastěji budu elektrocentrálu používat za studeného počasí tak tam bude vážně vhodnější ta 10W-40.
Škoda, že to výrobce do manuálu nenapsal.
Možná bych našel i nějaké zbytky oleje 5W-40 od manželky Hyndaie jestli by elektrocetrále dělalo lépe v nízkých teplotách.
Ja to nechapu, kdyz vam vyrobce jasne rika, ze tam mate dat nejaky olej, tak mu neverite, ale na internetu verite prvnimu anonymovi, ktery de fakto rika, ze je vyrobce blb a nevi co rika? Kam pujdete reklamovat vyrobek, az se vam pokazi?
Výrobci taky tvrdí že náplň převodovky je doživotní, olej stačí měnit po 30kkm a podobný supr rady
Tomuhle stačí cokoliv mastnýho s detergentama. = Stačí 15W40, ale 10W nebo 5W je vhodnější - není za studena tak hustý. Za tepla je viskozita podobná.
Pokud to jede jen občas/ delší dobu stojí, tak buď vyjíždět do sucha nebo používat benzín bez biosložek (ty sr... zalepí trysky v karburátoru a filtr - klasika u oživování sekaček na jaře když tam byl benzín od podzimu..
A do benzínu je dobrý přidat VIF, čistí od sr.. z biosložek, karbonů a funguje i jako stabilizátor paliva - dnešní parodie na benzín pak degraduje pomaleji..
Tak ten byl dobrej
Jasně, proto ty vzducháče jezdily na M6A/ AD a proto tam Lidl předepisuje běžnej primitivní 15W40
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.