Nejste přihlášen/a.
Zdravím, aktuálně jsem se vrátil z neúspěšné TK. Byl jsem vyhozen kvůli barvě kontrolky mlhového světla na palubní desce. Kontrolka přední mlhovky má být prý zelená a zadní mlhovky oranžová. Mě svítí obě zeleně. O co hůře, auto před dvěma lety na stejné STK bez problému prošlo, předschválení provozu při dovozu z USA také - jedná se o Dodge Durango. Aktuálně mám 30 dní na nápravu, nicméně netuším co s tím, protože pochybuju, že barva půjde jednoduše změnit, 5 let staré auto.
Závada 4.5.3.2 Povinná kontrolka činnosti / zapojení obvodu předních mlhových světlometů nebo zadní mlhové svítilny chybí nebo není v souladu s požadavky.
Rychlejší blinkr = buď prdlá žárovka, nebo pokud svítí tak přechoďák v kabeláži, takže to tě vyhodil správně
Barva kontrolek světel - tam se taky dá pochopit standard aby to na všech autech bylo stejný.. Představi si ten chaos kdyby dálka byla na některých autech zeleně místo modrý
@asd1: myslíš jako, že když mu bude vevnitř na budíkoch svítit kontrolka dálkových světel zeleně místo modře, tak že tím bude taky oslňovat protijedoucí řidiče? důležitý je snad ten piktogram...tady se stavím na logickou úvahu a stranu doutnaka
co s tím-nějak to zbastlit aby technik na STK byl spokojen...koupit objímku/kontrolku třeba se žárovkou aby měla oranžové sklíčko a dát ji někdo do palubní desky nebo na nějaký držáček a dát ji tak aby byla vidět... -samozřejmě zapojit do obvodu té zadní mlhovky-a tu původní diodu---přelepit,zakápnout barvou nebo odpojit-možná že by to šlo vyměnit za oranžově svítící diodu-nevím jak to tam máte a co by bylo nejjednodušší...jo ještě přidám-může tam být i žárovka která má na sobě takový zelený plast krytek takže by možná stačilo jen přehodit ten teflonový zelený návlek za oranžový
nejde o žádé nebezpečí, bohužel EU legislativa to předepisuje jinak, než to mají v USA, proto je lepší kupovat americká auta homologovaná v Evropě, toto se mělo řešit při dovozu udělením výjimky, jenže o tu by musel někdo požádat...30 denní platnost měla mít ta první tech. prohlídka ...stalo se, žádost na MDCR o udělení výjimky bych podal obratem datovou schránkou a přiložil scan TP a protokolu z STK je to jednodušší než výměna žárovky, mi,ochpodem před 5 lety bylo udělení výjimky ZDARMA, dnes se platí asi tisícikoruna výjimka se pak zapíše do elektronické části registru kde ji vidí STK která pak vylepí známku na 2 roky
Mimochodem technická kontrola nebo prohlídka před schválením vozidla něco málo stojí a dokud nebudou klienti nekvalitní práci techniků reklamovat, nic se nezlepší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.