Nejste přihlášen/a.
Odpoved jsi uz dostal, tohle je spise pro doplneni protoze dost lidi to ani nevi.
125KW a automat je jenom vymysl cesky zakonodarcu a plati pouze na uzemi CR, proto neni zadna informace v ridicaku. Takze pozor kdyby jsi chtel pujcit skutr v zahranici, tam plati jenom zminovany AM (nebo logicky vyssi zapsana skupina)
A není to na palici? Takovýhle dělení do mnoha skupin. Jeden kozí dech může sedlat a druhej, kterej jede o malinko víc už nemůže? Jo kdyby jeden jel jen těch 45 km/h a druhej 150 km/h tak bych to snad i možná pochopil.
Se divím jak jsme mohli před čtyřiceti lety vůbec jezdit? Papíry na kozí dech a pak na mašinu, rozdělený jen objemem.
Taktéž na auto, ať je převodovka jaká chce, náklaďák taky jen jedena hotovo. Když mě na vojně poslal jako mladýho vojáka s Tatrou na stavbu a sť tam zrovna odtáhnu vlek, tak jsem opáčil, že nemám éčko. Odpovědí autonáčelníka bylo pojď sem a v kanceláři mě do řidičáku mlasknul štempl a už ho máš a jeď. Zajímavý bylo, že při výměně řidičáku mnoho let po vojně tam byl datum získání éčka den, kdy to autonáčelník udělal. Takže to někde potom musel ještě napsat.
Bery upřesněte co myslíte slovy fichtl a pařez! Pokud myslíme toté to jest Jawa 5O typ 555 nebo 05 či 20 21 -vše Pionýr pak a Jawa 23a Mustang pak je konstrukční rychlost 60km a tudíž bez harmonizačního kódu s "B" nelze řídit. Ovšem Jawa 550 Pionýr tzv pařez tem se s B smí řídit tento má konstrukční rychlost 45km !
Jawa 50 typ 550 + ještě všechny Československé mopedy - nejmladší Babatta , Stadiony a Jawety pak s "B" ano!
Nevím jak je to teď, kdysi jsem si dělal skupinu B, tak jsem automaticky dostal i skupinu M (malé motocykly, t. j. Pionýr). Když jsem si dělal skupinu A (normální motorky), bralo se to jako rozšíření ze skupiny M, znamenalo to podstatně míň cvičných jízd než kdybych si tu skupinu A dělal a žádný řidičák předtím neměl. Koukal jsem na nový řidičák, teď tam mám potvrzení i na velké motorky (ne že bych si chtěl nějakou pořizovat, i ta ČZ175 s platnými papíry co mám v garáži už se hodně dlouho na silnici nepodívala).
kdysi nebyla čr v eu, po roce 2004 se zavázala přebírat eu legislativu, proto se neustále mění skupiny řidičských oprávnění a v této souvislosti se mění miliony řidičských průkazů...média to podávají tak, jako kdyby si ty změny výměny vymýšlela babka u přepážky...jakože si ty babky samy vymýšlí agendy...jenže ten mráz přichází z Bruselu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.