Zdravim, dnes za tmy jsem projel usekovy radar, jsem si pomerne jisty, ze jsem jel celou dobu cca 45 a radar u konce 3x probliknul cervene. Je to jen cteni kazdeho vozidla, protoze byla tma, nebo jsem udelal prestupek?
Úsekový radar už z principu funkce fotí každé projíždějící vozidlo (dělá fotky v určitém intervalu, klidně několikrát za sekundu). Následně se z fotek rozpoznává registrační značka a podle času na začátku a na konci se spočítá průměrná rychlost. Takže to, že to bliká na každého, je naprosto normální a znamená to jen to, že radar funguje.
Už z logiky fungováni musí úsekové kamery každé projíždějící vozidlo vyfotit, přečíst RZ, a to na začátku i na konci úseku. To proto, že podle času uplynuvšího mezi přejetím čáry na počátku a na konci úseku dopočítá rychlost a podle ní pak odesílá, nebo neodesílá hlášení.
Ovšem klasický stacionární radar fotí jen ty vozidla, které radar indikuje jako rychlá přes nastavený limit.
jsem jel celou dobu cca 45........jsem udelal prestupek****pokud tam byla omezená rychlost na 30, tak jste porušil, pokud tam je 50 tak jste neporušil předpis.
U úsekového to chápu, ale ne u jednoho "neusekoveho" , pod kterým jezdím denně. Hlídá padesátku před křižovatkou, vypadá stejně jako ten na konci úsekového měření, ale je "sám". A funguje, pokutuje. Ale co je zajímavý, když jedu těch cca 50 nebo lehce pod, tak neblikne, ale čím jedu pomaleji, tím je bliknuti pravděpodobnější (křižovatka je světelná a tak se v místě měření někdy rozjíždí či jede krokem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.