Nejste přihlášen/a.
Zdravim, dnes za tmy jsem projel usekovy radar, jsem si pomerne jisty, ze jsem jel celou dobu cca 45 a radar u konce 3x probliknul cervene. Je to jen cteni kazdeho vozidla, protoze byla tma, nebo jsem udelal prestupek?
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
6x
Následně se z fotek rozpoznává registrační značka a podle času na začátku a na konci se spočítá průměrná rychlost.
Takže to, že to bliká na každého, je naprosto normální a znamená to jen to, že radar funguje.
4x
Už z logiky fungováni musí úsekové kamery každé projíždějící vozidlo vyfotit, přečíst RZ, a to na začátku i na konci úseku. To proto, že podle času uplynuvšího mezi přejetím čáry na počátku a na konci úseku dopočítá rychlost a podle ní pak odesílá, nebo neodesílá hlášení.
Ovšem klasický stacionární radar fotí jen ty vozidla, které radar indikuje jako rychlá přes nastavený limit.
bery®
0x
U úsekového to chápu, ale ne u jednoho "neusekoveho" , pod kterým jezdím denně. Hlídá padesátku před křižovatkou, vypadá stejně jako ten na konci úsekového měření, ale je "sám". A funguje, pokutuje. Ale co je zajímavý, když jedu těch cca 50 nebo lehce pod, tak neblikne, ale čím jedu pomaleji, tím je bliknuti pravděpodobnější (křižovatka je světelná a tak se v místě měření někdy rozjíždí či jede krokem).
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]