Nejste přihlášen/a.
Dle § 24 zákona je to zakázané.
Ale u nás v ulici která je slepá to porušují všichni řidiči kteří tam parkují včetně všech dopravců a i všech složek IZS protože se tam nedá otočit.
Buďto tam zajede přes přechod couváním a nebo vyjede couváním.
To v německu někdo navrhovat, aby se na parkovací místo nemohlo zajíždět couváním a z něho vyjíždět couváním, že takto vzniká nejvíce nehod. To by se musel na parkovacím místě otočit.
Hledal jsem vyjímku z § 24 v případě, že se nemůže otočit ale nenašel jsem ji.
Schválně jsem objel barák.
Ty dvě auta co parkují za značkou B1 jsou majitele objektu -
To služební auto vpravo co tam parkuje může tam parkovat když je to chodník? A někdy jich tam parkuje i více.
Prosím, dejte GPS místa.
Děkuji
Pane Slavo, díky za odkaz.
protože se tam nedá otočit***nevěřím, lze se tam otočit,
nevěřím, že všechna auta couvají přes přechod na hlavní ulici.
Hezký víkend všem. I těm, co hned mají jasno a nadávají na jiné.
Popis stačí, neotočíš se tam a jedeš přes přechod = jednou musíš couvat..
Vyjímka bude materiální aspekt přestupku.
V Německu to jen nějaký exot plácnul, nic takového zatím neplatí ani se o tom neuvažuje a šlo jen o zákaz zacouvání do parkovacího místa.
@asd1: Doplním: V návrhu té s odpuštěním slepice je mj. ZÁKAZ couvání na pozemek a z pozemku, couvání z a do garáže, která je napojená přímo na komunikaci a několik dalších nesmyslů, spojených s couváním, které už si ani nepamatuji!
jasně, popis stačí, ale já chci vědět, kde to je. Je to problém, že to chci vědět?
(proč hnd urážet jiného?)
Milane zde:
A když to otočíte o 90° doprava jak parkuje ta tmavá škodovka tak to běžný jev a pokud o dalších 90° doprava tak parkování na těch kostkách taky běžný jev. Sice parkování na těch kostkách pokutují měšťáci ale tak asi každé desáté auto.
a co parkování do 5 m za přechodem což je vidět když se otočí o 90 st. vlevo
je třeba trestat také parkování na místech pro přecházení nebo na těch místech, kde je snížený obrubník pro snazší přecházení chodců (i vozíčkářů)
slavo: k vašemu dotazu: tam je ještě jeden probléma a to couvání do křižovatky
a já si myslím, že to šikmé parkování vpravo je nelegální
Milane - pokud vlevo je nějaké parkovací místo tak se tam otočit dá, ale pokud je ulice z obou stran zaplněna tak ne.
A k tomu šikmému parkování.
Dříve ten pozemek patřil k tomu paneláku, ze začátku vpravo řidiči parkovali k chodníku kolmo.
A jednoho krásného dne se tam objevila cedule od xx parkujte k chodníku šikmo.
Pak ten pozemek kde parkují vozidla byl prodán městu a vlastně už i ten chodník je města.
Kdo hledá problém, vždy ho najde.
Předpisy se porušují, proč Vám to v tomto případě vadí?
Takových míst je hodně...
@milancukrar Milane, já si vzpomínám, že vy jste byl za kovid fašismu jedním z těch, kteří apelovali na dodržování předpisů a že o "odpovědnosti lidí rozhoduje jejich morálka", cituji například jeden váš příspěvek z kovid diskusí.
Při tom, když někdo parkuje protizákonně, s tím problém nemáte. Ale až do doby, když by k vám (nedej bože) měla jet záchranka nebo obří auta hasičského sboru, a měli problém projet nebo se otočit.
Máte opravdu selektivní náhled na morálku. Ti lidi tam prostě parkují jako dobytek a kvůli nim můžou umřít lidi.
milane třeba tady:
ulice je obousměrná a domnívám se, že šířka ulice není ani 7 m - takže by tam neměl parkovat nikdo, ani vlevo a ani vpravo.
Ráno tudy projíždí pekař z dodávkou a má problém tudy projet -projede tak - tak.
a kyž popojedu dále.
tak tam je DZ C2a ale z druhé strany chybí DZ B2
Vím, že se předpisy porušují, ono ani někdy to jinak nelze.
A jinak mě to nevadí, já taky nejsem jednička.
Slavo,
já taky nejsem jednička.****to by měl říkat každý šofér, páč je to pravda. Taky by proto neměl nadávat a gestikulovat na jiné...každy porušujeme pravidla, nejvíce ale ti druzí.
Krásnou neděli všem.
Problém je v tom, že ti vpravo co stojí šikmo tam nemají co stát. Plebs si plete slepou ulici s jednosměrkou.
Ulice na vjezdu má cca 7 m, a při stání musí zůstat 3 m pro každý směr jízdy. Zastavit tam můžou, stát ne. Není to jednosměrka.
To je tak, když má řidičák každý, kdo má do p*dele díru. Volat měšťáky, ať je nechaj všechny odtáhnout. Nezájem, že není kde parkovat.
Přesně. Pár pokut by určitě pár lidí naučilo parkovat jak mají...a pokud ne, dá se ta akce zopakovat třeba každý týden.
Jasně, zrušit 20 míst tam prospěje všem... Spíš z toho udělat jednosměrku a výjezd třeba doprava za panelák, je tam vidět auto tak tam ulice je.. Pak místa zůstanou a chaos zmizí..
Spousta věcí jde řešit snadno, jen to chce trochu snahy..
tak já myslím, že na těch šikmých bude parkovat i pan slavo, pokud má auto
"spousta věcí jde řešit snadno"
nejvíc mě baví ta bouda na popelnice, přes kterou neni při výjezdu vidět, jestli někdo jde zprava na přechod, protože její zeď je až na obrubníku
@asd1 Kdyby hasiči potřebovali při požáru tahat žebříkem nebo plošinou lidi z okna uprostřed toho dvojpaneláku, tak se tam prostě nedostanou kvůli pitomcům, kteří si myslí, že můžou parkovat jako prasata.
Zákazová značka se tam dá až po tom, co jich pár uhoří, jako vždycky.
"Ty dvě auta co parkují za značkou B1 jsou majitele objektu." Pokud majitel objektu není PČR, tak porušuje předpisy a hned několikrát.
"To služební auto vpravo co tam parkuje může tam parkovat když je to chodník?" Ne, předpisy platí i pro PČR. Ale pokud vidím dobře, jsou tam bílé kříže, tzn. "Vyhrazené parkoviště", takže to asi chodník není. Někdy je to složitější rozpoznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.