Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký techničák

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Čtu tady dotazy ohledně techničáků a zajímá mě toto:

Při registraci nového vozu se "velký" už nevydává.

Ale jak je to při přepisu a nebo když se při STK popíše.

Vydá se nový na registru za popsaný?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

5x
Při přepisu se zneplatní. A některé úřady mají dokonce tendenci jej už ani nevracet (pouze na výslovnou žádost), jinde jsou tedy vstřícnější a už neplatný jej vracejí sami.
A při TK se nepopíše, protože do "velkého techničáku" už se dneska nic (tedy ani technická kontrola) nezapisuje.

Není co dodat, snad jen, že je to přesně popsané.

Po prodeji a změně vydají větší malý techničák.

hodnocení

A jak to bude když nyní půjdu na STK a mám ještě velký techničák který není vzadu popsaný.

To už si velký na STK nechají a vydají nový malý s více údaji?

Ne, na STK nic nevydávají. Normálně dostanete zpátky starý velký i malý, jen už do velkého pravděpodobně nedostanete razítko s platností technické (ikdyž mně ho tam 14 dní zpátky dali).
Nový techničák dostanete až při případném úkonu na úřadě.

Slavo,

To už si velký na STK nechají a vydají nový malý s více údaji?****to si děláte legraci, už jste někdy, někde slyšel, že na stanici TK vydávají doklady?

Vy půjdete normálně na technicku, se všemi doklady, jako dosud. Oni Vám udělají TK stejně, jako kdysi. Jen nedají do techničáku razítko o technické, ale zapíše to do databáze.

Starý techničák Vám budou řešit, až při první návštěvě registru vozidel.

martinkupka

VTP je zrušen k 1.1.2024 zákonwem z dílny pana KUpky

VTP se od 1.1.2024 nevydává

od 1.1.2024 se vydává ORV s QR kódem, naskenovaním QR kódu v aplikaci e-techničák se vám do mobilu načte zadní strana VTP

Žádný VTP nepotřebujete a při nejbližší návštěvě úřadu při jakémkoliv zápisu čehokoliv bude ze zákona odebrán a nahrazen ORV s QR kódem

Na základě veřejného prohlášení mluvčího MDCR v médiích které není v žádné vyhlášce vám na požádání VTP vrátí, s ustřižený rohem a zneplatňovacím razítkem

S tím odebráním to není tak horké. Před měsícem jsem přepisoval staré auto na někoho jiného, VTP mi normálně bez ptaní vrátili jen mu ustřihli roh.

arne1..Každý úřad si aplikuje vlastní pravidla..Na jednom úřadě stačilo ústně sdělit, že VTP bych rád vrátil a bylo to..Na jiném jsem ústně požádal stejně a dáma za sklem prskala jak pominutá...Musel jsem vyplnit extra žádost..a že už jsem ji měl mít připravenou atd..Letos jsem přepisoval několik strojů..

Každý úředník koná v rámci zákona jinak stejně jako každá STK. Mně například do obou ORVII dali razítko a zápis !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]