Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpor zapalovací svíčky

Od: krystof odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, zajímalo by mě na co má vliv odpor zapalovací svíčky. Mám dvě nové stejné svíčky a u každé jsem změřil jiný odpor, rozdíl asi 1,4 kOhmu. Je to normální? Děkuji za vysvětlení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

9x

Odpor pomáhá k odrušení VN soustavy.

Rozdíl je při tak vysokém napětí zanedbatelný.

Je to, jak píšete, pokud je vše OK, odpor má na jiskru minimální vliv. Trošku nepříjemné je, že to zvyšuje poruchovost svíček, když někdy odpor ve svíčce odejde. Ale mám pocit, od příchodu elektronického zapalování s lépe definovanou energií už k tomu dochází minimálně.
bear

Na zapalovací trafa (cívky) má hlavně vliv co se týče životnosti ojiskřená svíčka, která změnila odtrh na větší hodnotu (opalem vnitřní elektrody).

Takže pravidelně měnit preventivně svíčky cca 60 000km ;)

Je to tak, u mě s LPG a asi rychleji ubývajícíma elektrodama je to zároveň cca interval výměny proraženýho trafa :)

vernon
hodnocení

0x
Je to normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]