Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Jak jste v poslední době obstáli na STK vy, co máte nalepená zrcátka pro eliminaci mrtvého úhlu? Já byl minulý týden a nestačil jsem se divit! Musel jsem ho před techniky sundat (spolu s deflektorem u oken), že prý tam nemá co dělat. Mám auto po tátovi, který tam tyto doplňky měl už nainstalované. Můj argument, že díky tomuto zrcátku zvyšuji bezpečnost silničního provozu nebyl brán na zřetel. Ta přemrštěná birokracie a ztráta selského rozumu začíná v Evropě nabírat šílených rozměrů...
Já u fabie jsem měl lomené zrcátkou u řidiče.
Díky tomu jsem viděl auto vedle mě v mrtvém úhlu.
Nyní u dacie to není a mám vypozorováno, že pokud mě předjíždí vozidlo a je v určitém úhlu za mnou, tak ho nevidím v žádném zpětném zrcátku.
Je to zvěrstvo a výrobci aut by měli povinně dodávat zrcátka spoň na straně řidiče se speciálně lomeným sklem, aby bylo vidět i do mrtvého úhlu. Moje stará Xsara 2001 toto zrcátko má! A Ford 2008 ne... Neskutečný...
re4zon: Ano, je to ofuk, jak jste popsal... Výhledu to nevadí a stejně jsem je musel sundat... Táta s tím na STK předtím bez problému procházel (i se zrcátkem).
Díly bez homologace nejsou legální už dávno. Akorát dnes se na STK fotí, = je dokumentace v jakém to bylo stavu při kontrole, takže technik si nedovolí pustit věci které ještě nedávno "neviděl". A navíc se objevily namátkové kontroly hned při výjezdu z STK, takže si hodně rozmyslí pustit i věci které na fotce vidět nejsou. Že to bezpečnost provozu neohrožuje je vedlejší, přesné znění předpisu je modla, slovíčkaří se o úplných nesmyslech a selský rozum se vytrácí...
Ad mrtvý úhel - stačí se kouknout přes boční okno a vidět tam je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.