Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-Techničák rozměry kol

Od: infantilni® odpovědí: 37 změna:

Zdravím, v papírovém VTP mám dva rozměry kol - R16, R17. Ale v aplikaci eTechničák mám jen R16. Co s tím? Máte to taky tak někdo? Popřípadě jak to pořešit. Diky

doplněno 27.11.24 17:08:

Vyřešeno. Na webu dataovozidlech.cz jsou směrodatné informace pro STK i policii, které tam zapsaný mám správně. Aplikace je k prdu.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

3x

V aplikaci portál dopravy najít auto, vyplnit žádost o změnu údajů, prilozit scan vtp a odeslat svemu uradu rtám to prověří a záznam opravi

Neskutečný! Člověk si má kontrolovat cizí odfláknutou práci a ještě si podávat žádosti, aby to někdo milostivě opravil..Už vidím, jak si to kontroluje nějaký důchodce, který internet neměl potřebu nikdy použít..

@doutnak: Nemusí, tak co prudíš?

genehawkins..Klídek,ju? Já si s tím bordelem ohledně nezapsaných údajů v techničáku plastovém i elektronickém užil dost! A ty?
hoho

Nějaký důchodce musí akorát umřít. Jinak nic nemusí!

Hoho..umřít musíme všichni, ale když kvůli pár písmenkům,která někdo spletl nebo vůbec nezapsal do e-nesmyslu,neprojde tvé auto na STK, tak je to přímo na chcípnutí..Pokud ti nezůstane neplatný VTP,abys dokázal,že máš pravdu a vše v pohodě,tak jsi v háji.Mě ho sebrali hned po novém roce,kdy nebyla možnost si neplatný nechat..Musel jsem si ho nechat vzít dobrovolně,ptž na opakované TK vadil chybějící zápis v malém TP v kolonce palivo..Systém to nepustil dál. Takže úřad,fronta,volno v práci a pak zpět na STK..Pak jsem koukal do E-nesmyslu a plno věcí chybělo. V původním VTP to bylo správně..

Pozor na cévku. V lednu možná, teď je skoro prosinec. Ale už v půlce ledna se toto skor vše vyřešilo.

Sorry, ale musím !

Doutnáku jak neprojde? Projde se zápisem, že není zapsán dodatečný rozměr a pokud se na STK neumíš ozvat a dají Ti skrze to, že jsi neprošel TK, tak je to jen a pouze Tvůj problém! Tedy za předpokladu , že v papírovém to tak je a ten že jsi při TK předložil a nespoléhal na záznamy v digi databázi!

hoho

Doutnák, co dělá stará, stará na tebe furt řve?

Jednak ti na dopravce ten odevzdávání techničák okopírujou, ale musíš si o to říct.

Druhak před STK se přece musíš podívat nebo můžeš podívat do toho elektronického v kostce No ale to už asi teď víš taky to ti nepomůže.

A zatřetí, když jim šoupneš nějakou stovku, tak se budou koukat jinam a ne na kola :) Pokud tě teda znají a vědí že nejseš fantóm test

na dopravce ten odevzdávání techničák okopírujou****na registru to nekopírují, jen dají razítko "NEPLATNÉ" A vrátí ho majiteli.

Hoši, hoši..Radíte krásně, díky;) Já už to mám zasebou..Bohužel jsem loni koncem prosince prošel jen "na měsíc"..Bylo to v blbém termínu..Svátky a všude pak zavřeno,nic nešlo koupit-díly atd..A když už jsem měl posledních pár dnů na to,abych jel na opakovanou,tak už platilo to,co na konci loňského roku neplatilo a naopak..Jedu si teda v lednu 2024 na "opakovanou" a tam vadilo,že je ta chyba v malém TP..což několik let předtím nevadilo..Vůbec nic v té době sami nedoplňovali a rovnou mně poslali na úřad..A tam jak známo mají úřední dny a hodiny..Stihnul jsem si ten velkej leda tak ofotit..Zaplatil jsem za novej techničák a v tu dobu ŽÁDNÁ možnost si zažádat o vrácení nebyla! Ještě ten den jsem musel zpět znova na tu opakovanou,protože další den by bylo po termínu..A to jsem to celý hodně zjednodušil..Ale jen klidně do mně;) Zatím nikdo nenapsal svůj problém nebo příběh s digitalizací...Každej si jen z nudy nebo zvědavosti lustroval svoje data v portálech a kostkách..na STK půjdete určitě až někdy, co?

Ale to víte, že to je jinak. Já i taky kontroloval stav elektronického techničáky. Však si vzpomenete na tu lednovou debatu. Ale již v půlce ledna, někde o několik dní to bylo napraveno. Techničáky úřady vracejí, měho taky vrátili. Na technické již není problém,taky jsem ho neměl, páč data se tam doplnili každoměsíční aktualizací.

Chápu Vás, že jste na přelomu roku měl problémy, měli je i jiní. Ale fakt to už je vyřešeno. Již Vás nevyhodí, kvůli neúplnému zápisu, z technické.

Jak správně píše pan Dvořák, je možno elektronicky požádat o doplnění.Ale kdo nechce nic dělat nemusí, STK a úřad se o to postarají.

Zatím nikdo nenapsal svůj problém nebo příběh s digitalizací***co chcete napsat, jak jsem elektronicky žádal o značky "do depozita".Že jsem to měl levnější? Že jsem po stisknutí tlačítka "elektronická objednávka" jsem šel ihned na řadu, ale ostatním čekatelům se to nelíbilo.

Klidně se ptejte dále.

asd1

Dořešený neni nic, pořád v tom je neskutečnej bordel. Spousta lidí techničáky odevzdala, v elektronickým jsou chyby a na technický ještě nebyli. Pokud na TK najdou nezapsaný kola tak ho vyhodit musí, doplnit není z čeho protože papírovej techničák už nemá a úřad ho skartoval. Vyskočí to až při technické, příp. při silniční kontrole (a v cizině pokud bude dortupnej el.techničák i pro cizí policajty to bude obzvlášť lahůdka - zákaz další jízdy a odtah za vlastní)

A není to bordel jen státní správy resp. ajťáků že poztráceli data, ale i konkrétních úředníků, hlavně přepis při dovozu z ciziny, chyby jak na dovozové technické tak na odboru dopravy - odobní zkušenost: jiný počet bagů, ESP který v autě nikdy nebylo, jiná emisní třída, nezapané rozměry kol... Odchyceno, v papírovým techničáku opraveno, ale do elektronickýho to nikdo nezapsal, takže znova dokladovat a opravovat znova. Originál techničáky skartovaný a pokud se ztratí papírovej tak jsi v p.. z technický tě vyhodí, doklady pro opravu údajů nemáš dostupný, takže buď předěláš auto nebo nejezdíš. A už vidim jak doděláváš bagy, ESP atd.

Takže žádná pohoda vyřešeno, spousta lidí si s tim ještě užije...

martinkupka
hodnocení

1x

pokud jsem správně informován drtivá většina elektronických záznamů v RSV je poškozena, když někdo přijede na STK technik koukne na velký TP a pak do systému kluci říkají že pomalu každé auto tam má nějakou chybu...mají k tomu nějakou instrukci od ministerstva dopravy v lednu se za to intenzivně vyhazovalo z STK ale bylo to každé druhé auto takže to Kupka zastavil protože se bál že se o jeho digitaliazci začnu zajímat novináři prý to jen zadávají do nějakého seznamu který se neustále zvětšuje

Jste správně informován, vše je skoro OK:

By me zajimalo, co znamena skoro OK. Bud to je OK nebo neni.

A ono zcela jiste neni. Je to slendrian statni zpravy a ne, ze ne.

Je to slendrian lidí ze statni zpravy, nikoliv ůředníků za přepážkou... Ale problém se již vyřešil na konci ledna.

skoro OK je myšleno, že nevím přesně, zda vše co napsal pan Pavel je správně.

hodnocení

1x
A nejsou ani v "další záznamy", stejně jako tam bývaly dopsané v papírovém techničáku? Já je tam mám, u obou aut.

hodnocení

0x

U mého techničáku to časem opravili, ale při nějakém řešení techničáku na úřadě, Vám to pak opraví. Pokud to chcete hned, poslechněte pana ,,,(jak se dneska jmenuje?) paveldvorak

jm
hodnocení

0x
neprošlo STK kvůli rozměrům. Měl jsem starý tp z Rakouska, nechal opravit chybu úředníka za 50,- tuším, omluvil se za chybu kolegy...

hodnocení

Poslal jsem tedy žádost na portál dopravy, a oni mi napsali, že musím přinést originál VTP.. jako, za jejich chybu mam dojíždět na úřad a díky práci si musím ještě udělat extra čas? To mě pěkně naštvalo.. z principu to budu nějakým způsobem řešit.. a kdo ví, jestli tam ještě nebude nějaký poplatek.

doplněno 27.11.24 17:07:

Jen doplním, směrodatné jsou informace z webu dataovozidlech.cz pro STK i policii, ta aplikace eTechničák je v pár věcech vadná. Volal jsem na infolinku. Všechno tam mám na webu správně zapsáno, takže vyřešeno.

originál VTP.***ten máte jen vy. oni mají některá data ztracená. Podle čeho to mají dopsat, když Vy máte orginál?

Tak nikam nechoďte a časem se to opraví. Pak je ještě další možnost, o které píšete Vy, že budete nadávat, stěžovat si, a dojdete tam. Co si vyberete?

asd1
Nadávky si zaslouží,misto toho aby úřad objizdel vlastníky nebo aspon platil náhradu škody, tak to řeší až někoho vyhodí z technicky, a to stylem starejte se vy.
Mmch. Pokud by ten originál technicak ztratil tak je v p. Papirovej druhopis na urade totiž ti debilove skartovali, takze už to neopravi. Buď predela auto aby sedělo s tím co maj v registru nebo si ho muze vystavit na zahrade. Neskutecnej bordel.

Že Vás to baví, sousedovu krásnou a milou manželku nazývat debilem.

martinkupka

Domnívám se že v souvislosti s opravou záznamu musí úřednice po 1.1.2024 vystavit nové ORV s QR kódem, které se vyzvedává osobně, a starý VTP odebrat, ten si může žadatel nechat pokud o to pořádá a někde ve vyhlášce je popsán způsob jeho znehodnocení nějaký text nebo razítko k tomu se stříhá levý roh a k tomu se pořizuje scan a ten se ukládá k danému vozidlu...převládají analogové úkony a manipuilace s fyzickým dokladem

V denním tisku jsem viděl vládní tabulku, nakolik jsou jednotlivé oblasti digitalizovány a pan Kupka tam má uvedeno za MDCR že 99 procent všech agend zdigitalizoval...nechápu proč se rozčilujete podle tabulky jde jako po másle

asd1

Hodit registr z papíru do počítače a ten papírovej skartovat dřív než se ověří že to opravdu funguje, to udělá opravdu jen debil *zed*

Na místním odboru za poslední roky čtyři auta a dvě zapsaným s chybama, takže úspěšnost 50%. A to šlo jen o přepis techničáku z Dojčlandu. Hlavně že úředník byl milej a hezky vypadal..

Kdybych to neodchytil včas, tak mám papírově auto který nesouhlasí se skutečností = neprošlo by technickou a bez originálu dokladů řešitelný jen předěláním auta. Z technický tě vyhodí dva roky po dovozu a starej se. Originál techničák odevzdanej při přihlašování skartovanej, tvoje kopie neni ověřená tak nic neznamená a sehnat duplikát z dojčlandu neni zrovna snadná věc. Supr, a do vyřešení nesmíš na silnici.

Že to je v pohodě a nic se nestalo vysvětli Dutnákovi, řekl bych že mít tě po ruce tak tě žene holí až do vedlejší vesnice *smich*

martinkupka

všechny technické údaje k vozidlům s ES homologací jsou nahrány na úložišti které spravuje Evropská komise...to znamná že COC List který vydává výrobce v tištěné formě k novému auta současně musí odesílat v eletronické podobě Evropské komisi...Evropskí komise má to úložiště pod prdelí jako kvočna s tím, že registrační úřady se do této databáze nedostanou protože jim nikdo nedal přístup.

Kdyby měla úřednice přístup, po zadání VIN by se jí načetla zadní strtana VTP a ten by jen uložila a vytiskla...jenže ona nemá žádný přístup proto se údaje přepisují z nemeckého dokladu nebo z německého COC ručně...

nejhorší je že ještě nikoho v ČR ani v EK nenapadlo že by se ta data dal sdílet a využívat

řekl bych že EK má také digitalizováno z 99 procent, když jsme tam psal bylůo mi sděleno že v ČR mají asi 3 nebo 4 lidé přístup, to znamení někdo od Kupky

asd1

To by zjistilo stav z výroby, pak jsou ale dodatečný zápisy typicky kola = typový list a dopsaný, přestavby atd. To by přístup do databáze údajů od výrobce nevyřešil..

martinkupka

v zahraničních TP které mají 7-8 kolonek nejsou ani ta data z výroby, takže by to řžešilko kompletní data z výroby ketrá jsou v čr povinná

v zahraničí se fyzická přítomnsot - nepřítomnost tažnho zařízení nikam nezapisje - neodepisuje to se zjistí až na stk při dovozu

hodnocení

Milane, jestli vy si necháte srat na hlavu.. ja ne. Pak to tady tak funguje...

Nebojte, nenechám, ale taky nevidím důvod, druhým nadávat, když za to nemohou.

Jen si všimněte, jak se zde mnozí hrubě oslovují druhé, za jiný názor.

Proč jsou lidé tak zlí na sebe, že by to okoukali od politiků?

hodnocení

Ja nikomu nadávat nebudu, a že úřednice za to nemuze, to je snad jasny, ale jde o princip a mne muze byt uplne jedno, kdo za to muze.. ja tam proste musim jet kvůli cizi chybě, to mi vezme cas a penize.. jestli mi je nahradí, jako například jedna nejmenovaná banka, ktera mi za jejich chybu proplatila náklady na benzin a poplatek, pak nemam problem. I kdyby slo o blbou stovku..

kdo je bez viny, ať hodí...

Po doplnění v 17:07, se tedy ptám, kam jste koukal? Sem, nebo někam jinam?

Děkuji.

Hlavně, že je to vyřešeno, bez zlobení...:)

hodnocení

Díval jsem se přímo na portál dopravy a aplikace eTechničák - tam to bylo špatně. Dobre je to na dataovozidlech

Já právě koukám jen na to druhé u různých aut a přívěsů.

Tam se mi časem doplňovali informace, které tam v lednu nebyly.

martinkupka

digitalizace pana Kupky na 99 procent také zamená v praxi že když se podíváte na web www.dataovozidlech.cz s cílem ověřit dostupnost vybrané kombinace znaků a čísel zančky na přání zjistíte že kombinace je volná...když si podáte žádost ,sdělí vám úřad že kombinace volná není protože je půl roku přidělena někde jinde někomu jinému

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]