Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení auta

Od: glomba® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji se zbavit nepojízdného auta a zrušit ho v evidenci. Jaký je postup? Stav vozidla byl způsoben zanedbanou údržbou ze strany automechanika, který neprováděl servis tak, jak bylo zapotřebí. Zneužil situace, že jsem žena, jezdila jsem s autem jen já a svým konáním mě zneužíval. Po přestěhování a volbě jiného servisu byly odhaleny jeho praktiky. Kdo může vystavit posudek o stavu vozidla k případnému vymáhání náhrady škody, která mi vznikla. Nepište mi, prosím, že jsem ho měla kontrolovat a podobné, na to nejsem technicky zdatná. Díky za každou konstruktivní radu, která by pro mě mohla být přínosem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vozidlo nechte ekologicky zlikvidovat. Mnohé firmy Vám nabídnou, že to odhlásí za Vás, jen jim dáte plnou moc.
K problému s automechanikem bych se už nevracel, pokud nemáte důkazy. Což předpokládám nemáte. Nicméně se můžete poradit s právníkem.

martinkupka
hodnocení

2x

porada s právníkem, posudek znalce z oboru nebo nějaká tehcnická zpráva vypracovaná autorizovaným servisem která poukáže na možné souvislosti

předáíní vozidla k ekologické likvidaci

Veřejný přehled z/...

na úřad podat žádost ( klidně přes portál dopravy) a v zákonné lhůtě odevzdat úřadu registarční značky + doklady k vozidlu následně zápis zániku nahlásit své pojišťovně

hodnocení

1x
Nechcete upřesnit, konáním jakých praktik při údržbě vozidla Vás konkrétně ten předchozí mechanik zneužíval? Teď se neptám na nic pikantního:) , ale co vlastně tomu autu je, že to doteď bylo maskováno špatným servisem a při změně mechanika se najednou stalo nepojízdným? Opravit to nejde? Aby se nakonec neukázala příčina na straně toho nového mechanika a jen všechno nesváděl na toho předchozího...
asd1

Např. olej měněný jen papírově, motor v hajzlu a máš to...

Bohužel tohle vymáhat jedině s důkazama = znalecký posudkem a nejspíš soud = mít dobrého právníka a spor může trvat několik let. To se vyplatí jedině někomu kdo na to má prostředky..

Novy servis může kecat taky - klasika všichni ostatní jsou lemplové jen on je ten dobrý, přitom to může být i naopak..

Auta se zbavit = prodat někomu na díly (bez přepisu nepředávat), značky do depozitu a odstavit mimo komunikace, nebo ekolikvidace.

hodnocení

0x

Jen k prvním dvou větám.

Najdete si v okolí firmu, která provádí oficiální likvidace vozidel. Vezmete si techničák, nějak dopravíte vozidlo k nim. Vydají Vám doklad o ekologické likvidaci, s tím dokladem, značkami a techničákem se dostavíte ne registr vozidel. Pak ještě zrušíte záhonné pojištění u své pojišťovny.

Pokud někde nebude něco probíhat, jak jsem popsal, tak mne taky budete žalovat? Je toto "konstruktivní rada?"

Přeji hezký víkend

p.Milane není nutno někam k nim dopravit! Je dost firem co si pro to přijedou, naloží a vyřídí, nebo naloží dají protokol a pak dojdou peníze za vrak ale jeden si musí oběhat evidenci a pak pojištovnu.
Obě varianty tuším provádí třeba f. BARKO.

diesel, jako vždy, je více možností. Proto jsem psal NĚJAK dopravit, a je jedno, kdo a jak to udělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]