Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji se zbavit nepojízdného auta a zrušit ho v evidenci. Jaký je postup? Stav vozidla byl způsoben zanedbanou údržbou ze strany automechanika, který neprováděl servis tak, jak bylo zapotřebí. Zneužil situace, že jsem žena, jezdila jsem s autem jen já a svým konáním mě zneužíval. Po přestěhování a volbě jiného servisu byly odhaleny jeho praktiky. Kdo může vystavit posudek o stavu vozidla k případnému vymáhání náhrady škody, která mi vznikla. Nepište mi, prosím, že jsem ho měla kontrolovat a podobné, na to nejsem technicky zdatná. Díky za každou konstruktivní radu, která by pro mě mohla být přínosem.
porada s právníkem, posudek znalce z oboru nebo nějaká tehcnická zpráva vypracovaná autorizovaným servisem která poukáže na možné souvislosti
předáíní vozidla k ekologické likvidaci
na úřad podat žádost ( klidně přes portál dopravy) a v zákonné lhůtě odevzdat úřadu registarční značky + doklady k vozidlu následně zápis zániku nahlásit své pojišťovně
Např. olej měněný jen papírově, motor v hajzlu a máš to...
Bohužel tohle vymáhat jedině s důkazama = znalecký posudkem a nejspíš soud = mít dobrého právníka a spor může trvat několik let. To se vyplatí jedině někomu kdo na to má prostředky..
Novy servis může kecat taky - klasika všichni ostatní jsou lemplové jen on je ten dobrý, přitom to může být i naopak..
Auta se zbavit = prodat někomu na díly (bez přepisu nepředávat), značky do depozitu a odstavit mimo komunikace, nebo ekolikvidace.
Jen k prvním dvou větám.
Najdete si v okolí firmu, která provádí oficiální likvidace vozidel. Vezmete si techničák, nějak dopravíte vozidlo k nim. Vydají Vám doklad o ekologické likvidaci, s tím dokladem, značkami a techničákem se dostavíte ne registr vozidel. Pak ještě zrušíte záhonné pojištění u své pojišťovny.
Pokud někde nebude něco probíhat, jak jsem popsal, tak mne taky budete žalovat? Je toto "konstruktivní rada?"
Přeji hezký víkend
p.Milane není nutno někam k nim dopravit! Je dost firem co si pro to přijedou, naloží a vyřídí, nebo naloží dají protokol a pak dojdou peníze za vrak ale jeden si musí oběhat evidenci a pak pojištovnu.
Obě varianty tuším provádí třeba f. BARKO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.