Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučíte CITIGO 1,0 44KW 145.000 najeto

Od: karelulm® odpovědí: 15 změna:

zdravím,

je to dobrý nápad za kilo s daní? Auto je 3 dveřové, výroba 2014 + má litá kola.

Nemá tempomat, ani cyklovač stěračů, rádio hraje, klima nejde - asi byla zima. Auto dobře brzdí a má ABS

auto je pro 20-letou holku, aby nechtěla skůtra.

Co myslíte, je něco, co mě může překvapit?

Děkuji za jakýkoli postřeh

K

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

0x

Já bych řekla, že největší překvapení může být v tom, že se dvacetiletá holka, která by chtěla skútr, nespokojí se Citigem, "aby nechtěla skútra". :-D

Jinak je Citigo fajn auto, nějaké extra problémy s ním myslím nejsou (samozřejmě kus od kusu), 100 000 ale taky není úplně málo. Takže jestli to je, nebo není dobrý nápad, to je asi věc názoru. :)

Tak otec má o ní strach,tak jí chce pro její bezpečnost koupit raději auto.
mathew
No, ale to si moc nepomůže, jestli ji chce ochránit tak ať koupí Saaba nebo Volvo.
Naučí se s tak malým autem parkovat a jezdit obecně..Pak si může časem koupit třeba Q7 nebo Hummera..nejlíp do města;) Ale pána chápu..Taky bych raději své dítě posadil do klidně Aixama než skútra..Jde mu o případnou nehodu a tak bude ve zmíněných strojích větší šance na minimalizaci následků oproti skútru..Takže je jedno,co koupí, prostě chce cokoliv malého s kastlí kvůli bezpečnosti.Taky by h dítě viděl raději ve skořapce ,která trochu chrání než na skútru;)
asd1

Aixam je na rozdíl od skůtru širokej tak se nevejdou dvě auta + aixam vedle sebe, dvě auta a skůtr ještě ano.. Mimo město je to sebevražda, na okresce kde každej valí kilo a Aixam se šine 50 to je doslova kuželka... Pokud jí je 20 a má B, tak Aixam je totální nesmysl. Když už podobná velikost tak Smart, riziko nehody to sníží řádově..

mathew
hodnocení

0x
Může překvapit, že vám to ta holka hodí na hlavu a to bude celkem bolet. Za 100 tisíc se dají koupit lepší auta...

hodnocení

a jak by na skútru jezdila ma přednášky po sněhu? tak blbá není a skůtr pojede stejně 90 jako tato žabka, navíc má ráda teplo, a toto pěkně topí.

Píšou 3,6 litru na 100 km/h což je o litr a půl víc než PCX.

Stejně to zničí. Její práce se spojkou a v kopci úplně trhá srdce. Každý jsme ale začínali.

Díval jsem se na crash testy a není to tak zlé,

daniela1

Já volbu auto x skútr nerozporuji a od Citiga neodrazuji, pokud je nabídka na pěkný kus, klidně bych do Citiga šla. Ale spíš narážím na to, že koupit Citigo proto, "aby nechtěla skútr", nemusí fungovat. ;) Možná je to blbá rada a rozumím tomu, že se o ni bojíte, takže možná "aby nechtěla"je spíš o tom "aby nejezdila". :)

A o 3,6 litrech na 100 kilometrů si podle mě jde normální jízdou Citigem tak jenom zdát, zároveň mi to potvrzují statistiky na Spritmonitor.de.

spritmonitor.de/...

asd1

3,6 leda ekojízdou po okreskách (to s kombíkem 1,6 atmo umim i za 5,0), ve městě ani náhodou, tam to bude minimálně 5 spíš 6-7.

Koukni na Pandu, řešila se tu několikrát tak bližší popis opakovat nebudu.. Citigo je proti ní holobyt bez duše. Projeď si oboje a porovnej..

Já mám Citigo taky 55Kw třídveřák (jako druhé auto) , reálná spotřeba (dlouhodobá) 4,4l používám klimu v létě v zimě vyhřívání sedaček i zadního okna i tak se ta spotřeba drží dobře. Máme to jako druhé auto už 3 roky náklady zatím jen zákonná pojistka stk a benzín. Jinak žádné závady nebyly. Naprostá spokojenost.

hodnocení

0x

poohlíd bych se raději po fiatu punto 1,2 44kw nebo litrovy toyotě yaris

hodnocení

0x
2x jsem to měl na dovolené v Řecku na týden půjčené a celkem v pohodě, neměl jsem z toho špatný pocit. Tedy na dálnici bych v tom nechtěl a závodit se v tom nedá, ale to je v tomto případě spíš dobře. Určitě bezpečnější, jak skůtr.

asd1
hodnocení

0x

100k za 10 let starou olítanou káru s nefunkční klimou? (Tj. známka že do auta se poslední roky investovalo jen aby jelo, podle toho nejspíš bude vypadat..)

Než Citigo tak radši Pandu, motor 1,2 / 44 nebo novější 51 kW, za 50k seženeš výborný stav, za 100 už novější auta v top stavu.. Bazary je lepší vynechat - jen si za naleštění a zamaskování vad přihodí pár desítek tisíc..

Za 100k jde sehnat mnohem lepší auto.. Pokud nebude jezdit jen po městě tak třeba dvojkovej Focus a 1,6 atmosférou

asd1

Přehodíš čerpadlo za 2k (práce na půl hodiny) a pojede to, za ušetřených 80k jí můžeš pořídit školy smyku, nový gumy, supr kolo atd atd...

Fiat Panda 2009 A/...

id
hodnocení

0x
Po 7 letech jsme měnili Citigo opět za Citigo. Máme jej jako druhé auto, já mu říkàm nákupní taška se spotřebou do 4 l. 7 let auto nepotřebovalo žádnou opravu, jen běžnou údržbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]