Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co říkáte na tuhle ruční zouvacku pneumatik?

Od: boban® odpovědí: 14 změna:
14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Jakozto mechos rikam, v dilne bych to nechtel. Je do 16 palcu. Cele to na me pusobi humpolackym dojmem. Uzitna hodnota vs. cas co na tom prodrbu mi rika, nebrat. K tomu jeste potrebujes vyvazovacku. A za posledni, nejsem pneuservis.

hodnocení

Dík. Pneu vyvážený. Ale mechošovové nechali starý ventilky, jsou v háji(zpuchřelý). Jak může někdo udělat takovou kokotunu na pneu za celkem 6 táců nechat starý ventilky co v tom ráfku byly léta.
Není to moje auto.
tj

Pokud se bavíme o ventilkách s měřením tlaku, tak ty jsem si musel extra objednat na stránkách pneuservisu, zaplatit a až pak mi je tam teprve dali. Nemám zkušenosti s tím, že by se tam dávaly automaticky. Automaticky se tam dávají ventilky, co jste tam už měl a cena pneu, na tom nic nemění. Chyba je bohužel zřejmě u Vás. *nevi* Pneu vyvážený? Nevyvažují se pneu, ale celá kola (pneu+disk).

petrovic

Kdyz sundas pneu z rafku a pak ji vratis skoro na totozne misto (poznacis pozici), i tak, to musis znovu vyvazit. Nikdy to netrefis presne.

hodnocení

tj , píšeš
Pokud se bavíme o ventilkách s měřením tlaku, tak ty jsem si musel extra objednat na stránkách pneuservisu, zaplatit a až pak mi je tam teprve dali.
To mi řekni,.co to je za pošahanej servis? Ventilem stojí 5Kč s DPH, když si mechoš přihodí,tak o něco víc. Já přijdu do autoservisu na přezutí, řeknu že chci nový ventilky, on na to, že pro nové pneu jsou nové ventilky samozřejmost a všechno platím až je práce hotová.
Tady ty pneu o kterých píšu v úvodu taky byly úplně nový. Hlava mi nebere, jak mohl mechoš nechat ventilky původní - co jsou na deskách od roku 2013.
Ženskou to logicky nenapadne ohlídat.
Když na ventilky trochu zatlačíš, u čepičky- trochu je nakloniš ,je vidět jak jsou všechny hodně zpuchřelý, děravý, tak že z nich uchází vzduch.
Co to je za názor? Že si má zákazník, říct jestli se mají dát nový ventilky? Jak tomu má rozumět ženská?
A to mi fakt řekni, ten tvůj pneuservis, co to je zač, že musíš platit za ventilky dopředu? Vždyť jeden ventilem TR 414 STOJI 5 kč s DPH, takovej, co normálně kupuje mechoš.
To je jak když třeba ženská zavolá zákazník elektrikáře, kvůli poruše zásuvky. Elektroš vymění zásuvku (přetěžovánou), občas bude stejně zásuvka smrdět. Tak ho zavolá znova, on přijde a řekne jí "no, ale to je vaše chyba, to jste měla říct, že chcete vyměnit i jistič"
Jak to ona může vědět, že chyba byla v jistící, když nejí elektrikářka?
Takže když přezutí stojí cca 900 Kč, to je problém tam hodit ventilky nový, když jeden stojí 5Kč s DPH? Ti ujde pneumatika, nebudeš moct zastavit okamžitě a zničíš pneu za 1800 Kč?
Rádci, přemýšlejte!
petrovic

Bobane, tj pise o TPMS ventilkach. A ty fakt nestoji 5kc. Cti poradne. Pise o mereni tlaku. A to se stalo i me. Vezl jsem zakaznikovo auto na geo a prezuti a musely se objednat. A taky hned zaplatit.

Já mám opačné problémy.
Mění ventilky i pár měsíců staré i přesto, že jim to řeknu a chci je nechat..Neočistí disk od koroze anebo oxidace ikdyž o to výslovně prosím..je to placený úkon..Používají na plechové disky staré použité závaží, které sundali z jiných kol a účtují vám nové atd..A když se ohradíte a ozvete,tak arogance,lži a nezájem*alene*
hodnocení

Petrovic
No, teď vidím, že rádce tj pise o TPMS ventilku, ALE ty nemají jak zpuchřet(!) ty jsou celokovový a mají jen těsnící pruh z kvalitní pryže nebo silikonu. To těsnění TPMS ventilku není namáhaný solí, UV zářením...Samotný obyčejný ventilek z vnější strany trpí ják UV, tak solí, deštěm.
Bavím se tedy i klasickým ventilku za 5 Kč s DPH.
Proto mě to celý SE.E
Záležitost pár korun a celý přezutí na nic
hodnocení

@doutnak
Nekvalita "profesionálů" mi leze čím dál víc krkem.
Razil jsem heslo, že každý by měl dělat to, na co má školu, praxi-zkusenosti, nářadí, zařízení.
Ale spíš abys byl jak Ferda Mravenec a uměl všechno

@boban tpms ventilky se delaji jak gumove tak kovove a rozdil ceny je cca 25 vs 50kc v eshopech, servis cca 3x vice. Jenze v servisech to nechteji menit protoze je musi objednat minimalne predem a nic na tom nevydelaji. To radsi budou tvrdit ze odchazi cely senzor kde na jednom disku otoci nekolik stovek navic.

bobt
hodnocení

0x

Ne nechtěl bych to. Rozhodně ne na 15ky a vejš a obzvlášť ALU.

hodnocení

Dík za názor

kare
hodnocení

0x
Stare ventilky jsem tu řešil. Každý Vám napíše ať to dáte do servisu.
Realita, vypustit vzduch, odmáčknout patku (osvědčil se mi kus prkna a střešní lať) odříznout starý a nasadit nový, nafouknout, práce na chviličku a máte jistotu a klid... Nic co by se nedalo doma zvládnout. *frajer*
Né každý na to má "koule",čas,prostor nebo výbavu...Pokud třeba bydlí v paneláku ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]