Nejste přihlášen/a.
3x
Edit: Teď jsem našel odkaz, kde píšou dokonce 12 měsíců:
cebia.cz/...
Máte pravdu-ale je to na SKRYTÉ vady (vady o kterých ví a zatajíto ) Pokud by toto chtěli uplatnit-musel by kupec prokázat že vadu zatajil! Ale u at v tété cenové relaci toto vyjde dráž než si to (zde konkrétně )sám opravit. Pokud jde o benálovou 1,4 tak by se samodomo mohl vejít do 5 000kč i s otlakováním hlavy v servisu!
@diesel: Nu, není to tak, že se jedná o zatajené vady, prodávající o ní vědět nemusí. Ale kupující musí prokázat, že vada byla už v době prodeje a tak...
Každopádně voda v motoru - pravděpodobně odšroubovali víčko a ejhle, byl tam šlem. To ale ještě nemusí nic znamenat...
1x
Slusne vyfakovat, kupili velmi stare auto v cene horskeho bicykla nizsej triedy. Ak su to nejaki viac opaleni a budu sa vyhrazat nasilim, vsetko nahravat, dokumentovat, poslat na policiu.
Na vyhrazky sudom a pod tiez nereagovat, advokat a poplatky by ich vysli drahsie, len to skusaju.
Pre vas super situacia, auto je prepisane.
0x
Jen tak mimo soutěž jaká motorizace a jak deleko s tím jeli=jezdily?
27 000kč by na utě za 23 000 tato operce nedává smyl a je to na odpis pkd nebude dělal samodomo! osobě bych ji odpověděl-v době prodej bylo vše OK žádná voda v oleji, olej ve vodě... vypadá to že a)vybralo dobré věci a chtějí vrátit vrak a své peníze z5 nebo za b) potřebovali se svézt a pak ...
Pokud začnou vyhrožovat tak jim prokazatelně sdělte, že převezmete auto ve stavu v jakém bylo při předání, a za každý najetý kilometr od koupě že si naúčtuje standartí cenu jako berou autopůjčovny!
Zdravíčko neměl jsem v posledních dnech času nazbyt a podle Vaší zprávy asi ani nebylo třeba. V případě že se nedomluvíme na řešení záda odstupuji od kupní smlouvy. Byť třeba bez udání důvodu do 14-ti dnů od koupě. Smlouva nebyla uzavřena v obchodních prostorech
Teda já dokážu pochopit, že jako kupce mě to naštve, ale zároveň jako prodejce (taky se mi to stalo) mě to sejří ještě víc. Kupuje auto v hodnotě pár korun a čeká nové i se zárukou.
Já kdykoli kupoval staré auto a že jsem jich koupil víc a ještě za nižší ceny tak by mě nikdy nenapadlo reklamovat a zkoušet to. Maximálně jsem se slušně prodejce zeptal na nějakou historii, opravy a tak.
Ani se pak nedivím, že lidi kolikrát nechtějí prodat starou plečku, ale volí vrakoviště než si procházet tímto.
Prostě ho slušně pošli do háje že servis zdarma si u tebe nepředplatil a běžné opotřebení není skrytá vada. Pokud chce něco nárokovat ať to vymáhá soudně. Dál se s ním nebav, pouze na prokazatelně doručenou poštu odpověz viz výše.
Pokud se v tom někdo hrabal, tak nemá šanci uspět - vada se reklamuje u prodávajícího, ne že to dá do servisu kde se v tom pohrabou a pak jde na tebe ať to zaplatíš nebo rozdělané vezmeš zpátky.
Taky mohl vytěžit to co potřeboval (např. celý motor) a teď to zkouší mít zadarmo.
Můžeš přidat, že jsi ochotný vozidlo vzít zpět, ovšem v původním provozuschopném stavu + půjčovné za obvyklou denní sazbu (tu zjistíš v autopůjčovnách po okolí, řekl bych ca 500,- za den..)
Co mu máte sdělit?
"Byť třeba bez udání důvodu do 14-ti dnů od koupě. Smlouva nebyla uzavřena v obchodních prostorech"****t"o Vám poradil někdo neznalý, páč to se týká nákupu na internetu, nikoliv mezi občany."
"Smiřte se s tím, že dále nic nebude."
0x
Koupili jsme tam auto na place v bazaru vyzkoušeli pojezdili zaplatili objímáčka s Italama a děkovačka.
Vyjeli jsme před bazar auto zhaslo vypla se elektrika a motor a už ho nikdo nenastartoval. Mávání a volání na Italy dopadlo asi tak že Ital zavřel bránu zamknul řetězem pustil psa a tím pro něj prodej skončil hotovo.
Vy to máte jednodušší nebudete odepisovat ani brát telefony tím pro vás prodej skončil a otravu to za chvíli přestane bavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.