Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pražské dlaždice - nadměrné ničení podvozku?

Od: jarin® odpovědí: 16 změna:

Ahoj borci,

jedu zítra do Prahy a mám možnost parkovat v samotném centru, kde ale jak jistě víte, jsou ty jejich pražský dlaždice obrovský fuj. Chci se zeptat, ničí se tím víc podvozek nějak nebo je to jen hlučnější? Na ramenech mám aktuálně najeto 2800km, to už asi dojedu do března na konci stk...ale čepy řízení jsem neměnil za dobu co to provozuji já, nemlátí zatím...ale byl bych nerad kdyby se mi pak zdalo, že čep off a já bych třeba na jednu stranu nezatočil :D

Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Nesmíš to tak prožívat. Jestli pražský dláždění, či rozbitá silnice, to vyjde úplně nastejno.

hodnocení

2x
"a já bych na jednu stranu nezatočil" *smich* Myslíš,že na druhou jo? Myslíš,že bys jel rovně? NE! Než se čep vymlátí natolik,aby vyskočil,tak to trvá dlouho..A pokud majitel není hluchej,tak slyší ty zvuky a včas to výmění..Nebo vymění auto;)

re4zon
hodnocení

2x
To si bud delas srandu, nebo jsi v zivote nevidel zulovou dlazbu, pripadne mas auto ve stavu tesne pred rozpadnutim..
hodnocení

Bé je správně :D to je zadní rameno, ale tam mam větší strach ze uhnije, než že by se vymlatilo :D a dlažbu jsem viděl a dokonce jsem po ni jel, ve sedmickovem golfu, ale to auto daleko líp tlumí nerovnosti, oproti Alfě kde je kazda nerovnost au. Tak uvidíme.
Pražské dlaždice - nadměrné ničení podvozku?
hodnocení

A tohle je žulová dlažba co tam mají? Nedělám si srandu, fakt to nevím a zajímalo by mě to.

Pražské dlaždice - nadměrné ničení podvozku? #2

Dlažba a dlaždice nejsou totéž.

Ano, na obrázku je žulová dlažba ze žulových kostek - ne dlaždic.

Dlaždice obecně mají velmi malou tloušťku v porovnání s plochou.

Proč s tím jezdíš,když máš strach,že tomu hnilobou upadnou ramena? Ten práh si nemohl aspoň ucpat mastným hadrem? Proč? Minulou nebo předminulou zimu jsi tady úzkostlivě řešil precizní opravu levýho prahu na tisíc způsobů,aby "to vydrželo"..Nakonec jsi to zaplácnul pěnou..Teď máš strach, aby se autíčko nepolámalo*alene* Promiň, ale hoď to už do těch hutí,jak furt píšeš..budeš mít klid ;)Už jsem to tu jednou psal,že takováhle dlažba je luxus! Zajeď si z Prahy na Kladno..máš to kousek odtamtud..to uvidíš zvěrstva na silnici..
hodnocení

Je to tak. V březnu az skončí TK tak to jde do hutí,už i farář mi dneska říkal, že to je stara hujda a v Rime kde ted byl jezdí s novějšíma. Jenže ja nevím co a za kolik si mam místo toho koupit.
Co a za kolik si koupit místo mých vraků, se kterými jsem spokojený, řeším neustále..A to jezdím po velmi rozsekaných silnicích...Proto se směju tomu,že řešíš ty dlažební kostky..To je opravdu "cesta rájem" oproti tomu,na čem jezdíme tady ve Středočeském kraji *alene*Jestli i farář tvé auto odepsal,tak ať ti posvětí to,aby auto do března vydrželo pohromadě;)

hodnocení

0x

Po Praze jezdím téměř denně už nějakých 50 let a zatím se nezdá, že by to autu nějak výrazně vadilo. Znám mnohem horší venkovské silnice (asfaltované), než jsou dlážděné ulice v Praze.

doplněno 15.11.24 17:07:

...a to si představte, že tu máme i takovouhle dlažbu ;). Říká se jí "kočičí hlavy". Po tom je problém i chodit *smich*.

Pražské dlaždice - nadměrné ničení podvozku? #3
km
Mate pravdu ze se tomu rika kocici hlavy, ale je to nespravne, to rikaj jen lidi co vubec nevi..., spravne jedine kamenne dlazebni kostky. Kocici hlavy je valounova dlazba, tedy dlazdeni z valounu, povetsinou ricnich.

vernon
hodnocení

0x
Dlaždice? Ty jezdíš po chodníku?
No..on vidí jen to,co kouká na povrchu..tak myslí, že jsou to dlaždice..Neví, že jsou to kostky v zemi..Nechci si z něj dělat srandu..někdo to třeba neměl možnost vidět vydloubnuté;)

doutnak - No ono se tomu říká "dlažební kostka", zkráceně "dlaždička". Takže od té dlaždice to zas tak daleko není, i když to zdaleka není totéž.

jir
hodnocení

0x
Právě proto, aby se jezdilo pomalu, tam ty kostky jsou. Automaticky to nutí všechny jet pomalu, aby si nezničili auto. Je to dokonce lepší než dopravní značky :)

el
hodnocení

0x
Čep řízení se ti je tak nevytrhne. To spíš celá tyč, a to by jsi poznal dlouho předtím, že je to na výměnu.
Jestli se na tvém autě v minulosti nevyřádilo nějaké kutilské hovado byl bych v klidu.
Viděl jsem na mercedesu čepy bůhví z čeho přivařené k ramenu. Samozřejmě se to utrhlo, naštěstí v malé rychlosti a nikomu se nic nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]