Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřeboval bych poradit když odhlašuji vozidlo na nového majitele a on je z jiného kraje a musí vozem jet musim nechat auto pojištěné na mě než si uzavře pojistku?
Oba pánové mají pravdu, přikláním se k druhému postupu.
Logicky, nechte mě dojet s vaší kartou domu a v pondělí (úterý) dojděte zrušit pojistku.
doplněno 23.08.10 20:23:Axusi, je tam sice riziko, ale ...jak to uděláte když si v sobotu přijede kupec prohlídnou auto a líbí se mu?
K tomu bych se tedy nepriklanel.
Co kdyz cestou domu naboura? To to pujde z moji pojistky? Dekuji, nechci.
Ve chvili, kdy prodam auto, automaticky kupujicimu sdelim, ze okamzite rusim pojistku. Co on si s autem udela uz je jeho vec.
Mám pocit,že nový majitel může založit pov.ručení v místě bydliště ještě před převodem a převozem.Změnu RZ mu udělají po přihlášení auta v místě bydliště.Tudíž můžete hned po převodu svoji pojistku zrušit.Nový majitel stejně auto nepřihlásí bez uzavřeného pov.ručení.Já to dělal už několikrát a vždy to bylo OK.
zajdo, ale to máte naprostou pravdu, ale tady se řeší něco jiného,
+přeci neuzavřete pojistu na něco, co jste neviděl a nevíte zdali koupíte.
Něco jiného je dopředu domluvené prodeje.
Já jel do Rýmařova pro auto, ale koupil jsem jiné v Olomouci a v sobotu.
Na jaký doklad jsem měl odjet?
(podle zákona, nikoliv podle příní někoho)
Roboot. Samozrejme, ze je to o dohode, ja jenom rikam, ze zadna dohoda mi nevrati ztracene bonusy ve chvili, kdy se s autem na moji pojistku vybourate. A vubec. Proc by me mela pojistovna otravovat, kdyz s autem, ktere ani neni moje, boura nekdo jinej.
Dneska lze sjednat pojisteni on-line behem par minut a novy majitel muze ihned odjet se svoji zbrusu novou pojistkou a zbrusu ojetym autem.
Pane Milane. Na jaky doklad ste mel odjet? Samozrejme na takovy, na kterem se bud s prodavajicim domluvite a nebo, ktery si nekde, mne jako prodejci sumafuk kde a zda vubec, sezenete.
Vy sam nejlip musite vedet, jak to v zivote chodi. Zde jsou veskery dohody ci duvera na prd, nemene pak, kdyz jedete s takto pojistenym autem pres pul republiky. Muzete volit mene vyhodne pojisteni a pak prepojistit, muzete auto odtahnout...zkratka ja osobne bych auto s moji pojistkou nadojeti neprodal. Ani do vedlejsi vesnice.
Tim samozrejme nikoho nepresvedcuju. Je to jen muj nazor.
Uz se mi stalo, ze sem prodaval auto a pri zkusebni jizde se v tom idiot vyboural. Auto naodpis, penize sem z nej nastesti dostal a auto jeste prodal na dily.
Ale zkratka duvera mi penize nevrati.
naštěstí pro kupující existuje určitá ochr.doba po zrušení pojistky(individuálně dle pojišťovny)-i když těžko rušit pojistku v sobotu třeba v pět odpoledně,jelikož se nedá zrušit on-line(oproti uzavření),vzhledem k nutnosti podpisu opr.osoby...Způsob,jakým lze tento problém ošetřit-na obě strany,je napsat do kupní smlouvy přesný čas prodeje,resp.převzetí vozu...Byť ještě kupující odjíždí na prodejcovo povinné(v onu sobotu v pět odpolko),ale zbourá-li se v první zatáčce není to již o bonusu prodejce-nedávno jsem v tomto smyslu četl usnesení Nej.soudu-obdobný případ,pojišťovna musela plnit ze stále platné smlouvy,ale nesměla jakkoli malusovat a zvyšovat pojistné prodejci vozu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.