Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástřik prahu

Od: sinepox odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, čím nastříkat právě vyměněný práh na autě aby to vytvořilo strukturu takový jemný pomeranč. Použil jsem tento sprej colorshop.cz/... a ten vytvořil hladký nástřik, což nepotřebuji, vytahuje to pak všechny nerovnosti. Práh jsem nestříka plničem. Podklaní barva je Sinepox S2300 nanesená válečkem. Tento plast pak ještě plánuji přestříkat barvou ve spreji Motip v barvě auta.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

1x

Tlumex special s hlinikovym plnivem. Natrit malym, chlupatym valeckem. Udela krasnou strukturu. A je trosku gumovy, odletajici kaminky ho neotlucou.

sinepox

Tlumex mi napadl také, ale ten černý (tlumex plast) není přelakovatelný, půjde tento Tlumex Speciál přelakovat?Auto stříbrná metalíza, ale práh jsem uřízl 4 cm pod dveřmi a navařil. Takže ten nátěr bude na pohledovém místě.

petrovic
S cernym nepracuju. Tlumex special pouzivam na prahy u stribrnych aut. A natiram ho vzdy po hranu prahu. Tam kde je prechod dvere- prahy. A nechavam ho tak. Nemam zkusenost s prelakovanim.
sinepox

Je tedy čistě stříbný bez příměsi černé? Jestli ano, tak jsem pro. Teď ještě zjistit kde ho koupím v Plzni, Bauhaus, Obi mají jen černý.

petrovic
Ano, stribrny. Na prvni pohled nejde nic poznat. Na stribrne auto ideal.
sinepox
14.11.24 11:37

Díky !

hodnocení

0x
Mohl byste použít sprej, který vytváří na povrchu tzv. krupici (mají to v návodu či popisu od výrobce). Namátkou třeba zde naradiprofesional.cz/... (šedý, přelakovatelný, ve 400 ml jde o sprej bez potřeby pistole). Značek je více.
sinepox
hodnocení

Děkuji, ale zkusím ten Tlumex. Protože na tohle bych potřeboval koupit pistoli a kompresor. Tlumex půjde nanést válečkem a když je stříbrný, tak budu spokojený, auto je také stříbrné. Obyčejný sprej bohužel nevytváří ten pomeranč, má moc jemnou trysku, to už jsem se přesvědčil :)

petrovic

Natirane plochy poradne odmastit. Tlumex opravdu dukladne promichat. A samozrejme delat nekde, kde je 15 a vice stupnu. Ted venku rozhodne ne-e. A nechat idealne 2 dny v teple.

sinepox
Hmm, garáž bohužel nemám. Příští úterý má být 9 stupňů. Tak mi napadlo přykrýt auto plachtou a dát tam elektrické topeni - fukar 2kW. Ztráty tepla budou obrovské, ale alespoň něco...
petrovic
Hmm, tak to hodne stesti preji.
sinepox
hodnocení

Dnes ráno jsem koupil stříbrný Tlumex a ano, rozmíchat to je fuška. Musel jsem si pomoci tak, že jsem ho dal na el. vařič na nejmenší teplotu. Nejprve jsem ho míchal šroubovákem, stříbrnou sedlinu doslova páčil od dna plechovky. Pak jsem vzal imbus č. 10 a dal ho do aku vrtačky. To už šlo dobře. Zkusil jsem natřít kus spodní části prahu a jsem velmi spokojený ! Přelakovávat se to nemusí, na stříbrný auto je to fakt optimální !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]