Nejste přihlášen/a.
Dobráý den,mám dotaz,začaly před deseti dny první mrazíky a já měla v odstřikovačích ještě letní směs.takže mi odstřikovače zamrzly ale dlouhou jízdou začaly jít přední odstřikovače ale zadní ani náhodou.Rychle jsem dolila směs mínus 40 a již týden jezdím je i v noci nad nulou a zadní odstřikovač nejde a nejde.Motůrek je slyšet.Hledala jsem,kde je vzadu vstup odstřikovače ale já ho nenašla.Chtěla jsem ho propíchnout špendlíkem.Tak nevím,může mi někdo poradit.Nemůže to být v pojistkách?Koukala jsem i do kufru,jestli tam někudy neteče voda z odstřikovače ale nikde nic...Mám Fabii z roku 2004.
Zkus drzet jakoze chces ostriknout zadni sklo , nech ti dele a pak poodjed. Pokud je kaluz pod prednim levym kolem ( od ridice) tak mas rozecvaknutou hadicku pod ridici jednotkou , pokud je kaluz dal vzadu tak je to rozecvaknute u zadnich dveri.
přitom nezapomeň stěrač odklonit od skla,ať to nedřeš nasucho. Tipuju to, že to poteče vpčedu. Led ucpal hadičky a tlak vyvozený čerpadlem sesmekl hadičku.
když vycvaknete krycí plast z pátých dveří, uvidíte motůrek i hadičku, tu stáhněte z nátrubku a zkuste zapnout ostřikování, buď kapalina poteče nebo nepoteče, závada může být teoreticky v čerpadle které je ve spodní části nádobky na ostřikovací kapalinu, jedním směrem kapalinu tlačí, druhým ne...dostanete se k němu tak že sundáte plastové podkolí atd...sama si to stejěn neopravíte a tady ztácíte čas
děkuji za odpověď..na to bych si fakt sama netroufla..a zase s tím jít do servisu..to bych se nedoplatila.Jen nemůžu pochopit,kde je ten zadní odstřikovač?Nikde nevidím ani náznak toho,odkud ta kapalina jde ven..?Není to přímo ve stěrači?
Ano, je - přimo na ose stěrače pod víčkem, které jde odklopit. Dle mého názoru mráz někde zapracoval - buď je něco s čerpadlem, praskla hadička nebo jednoduše vypadla z nějaké spojky a kapalina teče někam dovnitř motorového prostoru, pod auto nebo dovnitř pátých dveří.
Díky za odpověď ,já si to myslela,ale tady jeden chytrák v práci mi radil,že je odstřikovač někde u brzdového světla...Zkusím poslední možnost ,propíchnout trysku špendlíkem a když to nepomůže ,tak bohužel do servisu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.