Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symbol kontrolky

Od: samurraj® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

kamarád se mě dnes ptal, co znamená tato červeně rozsvícená kontrolka. Upřímně tuto jsem nikdy u ničeho neviděl. Nevíte co to může být? Podotýkám, že je to u malotraktoru zahraniční výroby.

Symbol kontrolky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Stačí namířit foťák mobilu se spuštěným překladačem a hned se ukáže:

Symbol kontrolky #2
hodnocení

Díky, to mě nenapadlo :)

bear
hodnocení

4x

Obrázek přímo symbolizuje chladič vody.

Nahoře je plnící a přetlakové víčko, jak to měla stará auta a traktory.

Hned vedle je tlak mazání. Přímo symbolizuje řez motorem spístem a klikovkou. Kapička uprostřed pak je jasná, že se jedná o kapičku oleje. Benzina ho měla ve znaku a nyní je to Orlen, tak je tam něco jiného.

Chápu, že někdo je pouze řidič, ale tehdy se kontrolky dělali, aby připomínaly přímo danou součástku.

I dnes v evropském ucelení kontrolek je třeba kontrolka ABS, která přímo symbolizuje brzdový buben - kolečko a brzdové obložení paken okolo (závorky) viz (O)

:-D;)

Symbol kontrolky #3
Symbol kontrolky #4
Symbol kontrolky #5

km
hodnocení

0x

tipuju výšku hladiny, něčeho... olej by měl asi mazničku

hodnocení

0x
Co to je za samuraje,že neumí japonsky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]