Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na kvalitní kleště na zavlačky brzd.trmenu

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Zdar
Chtěl jsem koupit kleště na zavlačky pro rozebrání brzdy.
V recenzích píšou, že se ty kalený hroty kleští snadno lámou.
Máte tip na kvalitní kleště?
Dokonce i Jonnesway se lámou
allegro.cz/...

Tip na kvalitní kleště na zavlačky brzd.trmenu
Tip na kvalitní kleště na zavlačky brzd.trmenu #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To bude hodně záležet,na tom, jak šikovné ruce budou ty kleště držet.

Když kleště nasadíš do otvorů v pojistném kroužku a lehce kleště zmáčkneš, abys zmenšíl průměr pojistného kroužku, tak budou kleště fungovat velmi dlouho.

Když s kleštěma budeš zacházet tak, že je hodíš z dálky do basy s nářadím, budeš kleštěmi páčit ty pojistné kroužky (a přitom namáhat ty tenké konce) tak se logicky ulomí.

Pak si buď musíš vybrousit nové hroty a nebo si koupíš nové kleště.

hodnocení

Máš pravdu. Je jasný, že je to kalený a křehký.
Ale spíš to má mnoho výrobců překalený, hlavně ty laciný kleště
asd1

Překalený stačí popustit - vybrousíš plošku abys viděl barvu a ohřeješ na modrou (najdi si tabulky pro ocel barva - teplota a popouštěcí teplota - tvrdost)

hodnocení

zkusit to můžu
Ty popouštěcí barvy jsou stejný pro všechny ocele?
asd1

Barvy sedí, ale popouštěcí teploty jsou pro různý oceli pro výslednou tvrdost taky různý. Až tak to ale dramatizovat nemusíš, stačí když to neni ani křehký ani úplný bláto, takže "popustit na modrou" by mělo vyhovovat.

hodnocení

2x
Nedávno jsem kupoval podobný kleště na segerovky-značkový! Teď nevím značku-zítra mrknu..a mělo to ty malé "pupíky" zohýbané od výroby anebo od skladování v obchodu..Bylo to na vnější segerovky..Chvilku trvalo,než jsem na to přišel, proč nejdou "zaklesnout" do segerovky,která nebyla zarezlá ani okousaná..pak jsem si všiml křivých "pupíků" *smich*
Tip na kvalitní kleště na zavlačky brzd.trmenu #3
Tip na kvalitní kleště na zavlačky brzd.trmenu #4

Tie zárezy sú tam naschvál,aby nedošlo ku sklznutiu segérky. Dnes som jedné také videl v Hornbachu,no čeluste sú do kužeľa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]