Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s alternátorem?

Od: 101010 odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat. Auto mi startuje na první brnk bez problému. Poslední dobou ale, pokud při jízdě zastavím, např. na benzínce, tak když vypnu motor, poté auto startuje hůře (již to není na první brnk). Dnes cestou do práce se mi stalo, že mi auto zničehonic zdechlo na křižovatce. Baterii jsem nedávno nabíjel. Myslíte, že je problém v alternátoru, baterii či jinde?

Díky a hezký den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
O jaké jde auto? Má klasické, nebo řízené dobíjení?
101010
hodnocení

Seat Leon I 2003 1.9 TDI 110kw

101010
hodnocení

Seat Leon I 2003 1.9 TDI 110kw

hodnocení

0x
Kdys naposled měnil palivový filtr?
101010
hodnocení

Netuším, auto jsem kupoval od jiného majitele před 4 měsíci.

Tak dej novej nic tim nezkazíš
Tydle auta by ještě měli mít relé 109 to když zlobí dovede vypnout motor za chodu
Dal bych vyndal postupně všechny pojistky a pokud budou nahnedli či šedivý kontakty přejel je pilnikem

hodnocení

0x
Možná klasickej problém starších tdi, kdy zatepla, kdy už neni potřeba zhavit, se projeví unavenej startér a tezko dosahuje potřebných startovacích otáček. Jestli je to ono se snadno pozná odpojením čidla teploty motoru, pak by měl zhavit i zatepla. A pokud takhle bude chytat na brnk, je to startérem.
101010
hodnocení

Dobře, díky za radu.

hodnocení

0x

Změřit baterii kolik má a potm kolik na ni jde úři nastartovaném motoru a při velkém odběru

JInak u tak starého dehtu to bude starterem nebo jiná závada . jak píší ostatní!

101010
hodnocení

Baterie by měla být právě v pohodě, byla měřena, když jsem jí před zimou nabíjel. Obávám se, že to bude jiná závada. Díky za radu.

Před zimou !? Klidně se sesype ze dne na den ale když myslíte tak je to jen Váš problém. na jednom jsem přijel k albertu (tehdy tuším ještě k hypernově ) chcípnu jdu na koupit a po návratu k autu nic kontrolky svítili jak mají a baterka v čudu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]