Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepětí na autoradiu

Od: janpavlistik odpovědí: 4 změna:
Zdravíčko vlastním Opel Astra 1.7cdti 2009. Už od koupi mi tu nefunguje rádio a dneska když mi dorazilo nové a po zapojení také nefungovalo. Přeměřil jsem napětí a je tam 38.2v. mělo by tam byt 12, nevíte někdo kde může být problém?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tipnul bych to na měřák. V osobáku kromě zapalovací soustavy reálně vyšší napětí, než jmenovitých 12V nenajdeš. Nevím, kde by se tam vzalo.

Ale ještě spíš bych to tipnul na absenci napájení 12V a těch 38V je nějaké indukované napětí. Vezmi žárovku 12V a zkus ji tam rozsvítit. Tipuji, že svítit nebude. A pak hledej, kde je přerušený přívod.

bear

Najde cca 14,6 max, ale víme ;)

bear
hodnocení

4x

Kde by se tam vzalo 38V? Spíš neumíš měřit. Ani z vadným dobíjením a nastartovaným motorem s vadným dobíjením tam nemůže být na volnoběh tolik.

hodnocení

4x

Už z logiky věci... Kdybys tam měl 38V, tak bys nejezdil vůbec... Všechno by ti totiž vyhořelo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]