Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor profesionála na Mazda CX5 rok výroby 2015

Od: veronix odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, Koupila jsem si ojeté auto. Mazda CX5 rok výroby 2015. Po koupi jsem šla do servisu na kontrolu. Řekli, že potřebuje opravit nějaké věci a mimochodem nové brzdy. V květnu je vyměnili. Cítila jsem to potom trochu ztuhlé a vydávalo to skřípavý zvuk. Ale autům nerozumím, takže jsem si myslela, že je to v pořádku, protože je to nové a musí se to “ojezdit”. Před týdnem jsem na kruhovém objezdu šlápla na brzdy a nefungovaly, takže jsem je musela sešlápnout znovu a pak to fungovalo. Vyděsila jsem se, protože jsem měla v autě dceru. Jeden chlapík nabízel domácí návštěvy a prohlídky zdarma, tak jsem ho požádala, aby přišel, a on řekl, že je to strašná práce, co udělali, všechno špinavé, nenamazané, žádné bezpečnostní šrouby a disky se hýbaly. Vrátila jsem se do servisu a řekli, že je vše v pořádku a není potřeba mít bezpečnostní šrouby, protože kolo drží disk na svém místě. V příloze posílám videa od tohoto chlapíka, který řekl, že práce byla provedena nesprávně. a tak sháním třetí názor nezávislé strany. Mám si stěžovat víc? Nebo je to opravdu v pořádku? Musím říct, že poté, co to namazal, brzdy fungují “měkčeji” , ale vrzání slyším stále. také řekli, že ten pán co nabízel pomoc zdarma má málo zkušeností a ještě méně zkušeností s auty v našem podnebí (žijeme na Islandu). děkuji za rady
Názor profesionála na Mazda CX5 rok výroby 2015
Názor profesionála na Mazda CX5 rok výroby 2015 #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinkupka
hodnocení

1x

Benzinová Mazda bylo a je dobré auto, na rozdíl od koncernových vozidel jsem s benzinovou mazdou neměl nikdy žádný problém, s tím že jsem pravidelně servisoval. Dobrého auta se nidko jen tak nezbavuje, normální člověk dá auto do bazaru před velkým servisem který může stát desítky tisíc...rozvody brzdy olej ventilové vůle atd...proto je nutné počítat s investicí a když už něco podobného koupiot, tak jen na základě skutečného tehcnickéh ostavu a racionální kalhulace.

Slušný servis vám vysvětlí že kvalitnější brzdové destičky jsou trochu dražší a ty nejlevnější vám nedoporučí, kvalitnější kabinový filtr může sttá o pár stokorun víc, neseriózní vám nic neřekne a zpravidla namontuje levné díly aby "konkuroval" cenou, často účtujé značkové kvůli většími nepoctivému zisku.

Proto je vhodné najít seriózní servis kde vám tyto věci vysvětl a dají vám na výběr.

nezávislý pohled by mohl poskytnout znalec z oboru nebo solidní značkový servis, otázkou je, který, na vašem místě bych to reklamoval s tím že to nebrzdí, pokud neuspějete dejte to oprait jinam, do servisu mazdy a požádejte o vystavení nějaké technické zprávy o stavu "opravených" brzd, repektive o rozsahu opravy , pokud budou ochotni půroblém písemně popsat, samozřejmě za peníze, pak ty prachy vymáhejte od původního opraváře

lmgify
hodnocení

0x

Videa musíš přiložit jako SOUBOR.

doplněno 01.11.24 21:06:

Nebo jestli jsou větší než 3MB umísti videa někde jinde na Internetu a sem pošli odkazy na ně.

Názor profesionála na Mazda CX5 rok výroby 2015 #3

hodnocení

0x
Milá paní..Přílohy nejdou otevřít..bohužel. Nepoctivci byli jsou a budou..A navíc,když vidí ženu, která tomu nerozumí..Je to smutné, ale z vašeho popisu nelze zjistit, kdo vám vlastně lže a tahá z vás jen peníze...Zkuste přílohy vložit znovu..

hodnocení

0x

Pro názor si musíte zajet do jiného servisu - nejlépe autorizovaného. Přizvat soudního znalce a s vyjádřením a popisem můžete požadovat úhradu nákladů mimosoudní cestou. Protože už to tam jednou měli a řekli, že to je vše ok...

Jaké jsou ale na Islandu zákony (pokud servis probíhal na Islandu), to netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]