Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1 jak otevřít dvere

Od: panzamecnik odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, včera jsem u pravých zadních dveří sundal tapec, povolil ten plech a sundal kliku ( abych mohl vyndat rovnou mechanismus zámku dveří) a vycvakl lanko ke klice... Bohužel jsem zapomněl a dveře zavrel a teď přemýšlím, jak je otevřít
Nějaké nápady? Flexu nechávám nakonec.
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Pokud máš nezaháklé lanko venkovní kliky a na vnitřní kliku nemáš bowden, tak musíš dírou po venkovní klice třeba pletací jehlicí nebo jehlou na špízy se zahnutím prostě za to lanko a páčku zatáhnout. Stejně tak, pokud si nenasadil plech stahovačky, tak zevnitř strč ruku, ošahej zámek a zatáhni za páčky za které normálně tahá lanko bowdenu.

Jinak flexa a nové dveře.

Pokud už jsi i přinejtoval plech stahovačky (u posledních ročníků, u prvních ročníků je to na šrouby), tak ho odvrtej a zpřístupni si dutinu dveří.

autorfabie
hodnocení

Jo dobře, zkusím to nějakým kusem drátu a z venkovní strany u kliky teda. Plech stahovačky je pouze uvolněný, ale nemohu ho vyndat, protože je spojen stále se zámkem. Vracel jsem zpátky tu zápatku u kliky dveří a dotáhl tím imbusem z boku ale zapomněl jsem nacvaknout lanko zpět.
Koukal jsem na lanka za co vůbec tahají ale absolutně nemám tušení (šel jsem na to z vrchu skrz díru pro okno)
Fabka je 2003 a je to na šrouby, které jsem normálně povolil.
bear

Odvrtej i nýty kolejnic stahovačky z toho plechu. Půjde ti to ven lépe a vše se dá opět znovu snýtovat a složit i bez flexy.

Sklo tam máš taky? Sje´d dolů na černou zátku na montážní otvor a vrutem vytáhni ten plastovej bílej bubínek co drží samotné sklo.

hodnocení

0x
Vnitřní klikou to otevřít nejde?
Tady navod jak se dostat normalni cestou na zamek
club-opel.cz/...
club-opel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]